• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, juli 6, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Hartig

Kaassoesjes, eens iets anders bij de borrel

door Connie Derks
in Hartig
0
2
kaassoesjes

Kaassoesjes, eens iets anders bij de borrel – Ook op de borreltafel kun je uitpakken met verse ingrediënten. Laat de zakken chips en de borrelnootjes maar achterwege want met deze kaassoesjes ga je echt verrassen. In Nederland komt er met een verjaardag vaak het befaamde schaaltje kaas en worst of de alom bekende bitterballen op tafel. Als je geluk hebt kan het ook zijn dat je gevulde wraps krijgt. Allemaal erg lekker maar weinig origineel. Waarom niet eens kaassoesjes gevuld met een heerlijke kaascrème, erg lekker en makkelijk voor te bereiden. Je kan ze zelfs erg goed in de vriezer bewaren, dus maak er genoeg dan heb je er een andere keer weer plezier van.

De kaas die jij lekker vindt

De crème in deze kaassoesjes kan naar smaak met zowel jonge als oude kaas gemaakt worden. Je kunt zelfs kiezen voor komijnekaas of mosterdkaas bijvoorbeeld. Wil je kaassoesjes met een verhaal? Gebruik dan in de kaascrème een kaas van een lokale kaasboer.

Oké, het maken van de kaassoesjes is iets meer werk dan het snijden van een blokje kaas maar als je ze proeft dan weet je dat het het werk meer dan waard is geweest.

kaas creme
kaassoesjes
kaassoesjes

Kaassoesjes

Porties: -
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 50 gram boter
  • 50 gram water
  • 50 gram melk
  • snuf zout 50 gram bloem
  • 2 eieren
  • 100 gram monchou
  • 100 gram zachte roomboter
  • 100 gram jong belegen kaas geraspt
  • 150 gram oude kaas geraspt [ of iedere andere geraspte kaas die jou lekker lijkt.]
  • paar drupjes tabasco naar smaak
  • vers gemalen peper naar smaak
  • ½ theelepel worcestersaus

Bereidingswijze van dit recept

De kaassoesjes

Maak de soezen volgens dit recept en spuit er soesjes van ter grootte van een pepernoot. Zorg voor voldoende afstand. Dip met natte vingers de puntjes van de gespoten soesjes zodat ze mooi rond van boven zijn. Bak de soesjes ongeveer 10 minuten op 220 graden Celsius tot ze mooi bruin en gaar zijn. Laat ze goed afkoelen.

De crème voor in de kaassoesjes

Klop de roomboter met de Mounchou luchtig, klop er de tabasco en worcestersaus doorheen en een beetje peper uit de molen. Houd 50 gram van de oude kaas apart en roer de rest van de kaas door het botermengsel. Neem een spuitzak met een rond spuitmondje en vul deze met de crème. Steek met een mesje een gaatje in de bovenkant van de soesjes en vul de soesjes. Laat een beetje crème aan de bovenkant er uit komen en doop dit in de geraspte kaas die je apart gehouden hebt. Zet de kaassoesjes tot gebruik koel weg maar haal ze een half uurtje voordat je ze wil gaan eten uit de koeling dan komt de smaak beter tot zijn recht.

Tafel lekker !!

Tags: KaasKaas - Goudse kaas
DeelPin482Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

hartig breekbrood
Brood

Hartig breekbrood met o.a. buffelmozzarella. Hmm

Kaas uien stokbrood
Hartig

Kaas uien stokbrood uit eigen oven

worstenbroodjes
Hartig

Worstenbroodjes uit eigen oven

Knoflook-kaasbrood
Hartig

Knoflook-kaasbrood

pastechi pasteitjes
Hartig

Pastechi de pasteitjes uit de Antilliaanse keuken

Turkse pide gevuld met romig kaasmengsel
Hartig

Turkse pide gevuld met romig kaasmengsel

Hartig gevulde broodjes
Hartig

Hartig gevulde broodjes met kip of gehakt

Hartige koekjes
Hartig

Hartige koekjes voor bij de borrel tv of tijdens een picknick

Reacties 2

  1. Piet dalenberg says:
    7 jaar geleden

    Hoeveel soesjes uit bovenstaand recept? Bv bedankt.

    Beantwoorden
    • connie says:
      7 jaar geleden

      Piet het ligt er een beetje aan hoe groot je de soesjes spuit maar ik denk tussen de 20 en 30 stuks.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Huisgemaakte spreads voor op brood
Specials

Huisgemaakte spreads voor op brood; verrassend lekker

Homemade sandwich spread in meerdere varianten. Deze huisgemaakte spreads maken we op basis van yoghurt, kwark met roomkaas of mayonaise.

Check het recept of lees de info
Steenfruit

Steenfruit; Heerlijk Hollands fruit met pit

Broodje Hamburger

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

Recept in de picture

Kibbeling zelf maken
Tussendoortje

Kibbeling zelf maken; Gebakken vis naar jouw eigen smaak

Gebakken vis eten? Kibbeling zelf maken is echt leuk en lekker. Van verse vis (kabeljauw) en een heerlijk beslag met je eigen kruidenmelange.

Check het recept of lees de info
zomers taartje kwark rode bessen

Zomers taartje met kwark en rode bessen

Beef back rib van de BBQ

Beef back ribs van de BBQ; oftewel runderspareribs!

Handige kooktips

platvis fileren
Kookschool

Platvis fileren doe je zo (met foto instructies)

Ben je een echte visliefhebber, maar vind je platvis fileren een lastige klus? Met deze stap voor stap uitleg gaat het ook jou vast lukken.

Check het recept of lees de info
marineren in karnemelk

Marineren in karnemelk

Kernhem

Kernhem, zacht, maar wel met pit!

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • marina op Abrikozenvlaai; de echte Limburgse
  • Elise de Haan op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • gerrit schout op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen