• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
woensdag, april 14, 2021
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Hartig

Kaassoesjes, eens iets anders bij de borrel

door Connie Derks
in Hartig
0
2
kaassoesjes

Kaassoesjes, eens iets anders bij de borrel – Ook op de borreltafel kun je uitpakken met verse ingrediënten. Laat de zakken chips en de borrelnootjes maar achterwege want met deze kaassoesjes ga je echt verrassen. In Nederland komt er met een verjaardag vaak het befaamde schaaltje kaas en worst of de alom bekende bitterballen op tafel. Als je geluk hebt kan het ook zijn dat je gevulde wraps krijgt. Allemaal erg lekker maar weinig origineel. Waarom niet eens kaassoesjes gevuld met een heerlijke kaascrème, erg lekker en makkelijk voor te bereiden. Je kan ze zelfs erg goed in de vriezer bewaren, dus maak er genoeg dan heb je er een andere keer weer plezier van.

De kaas die jij lekker vindt

De crème in deze kaassoesjes kan naar smaak met zowel jonge als oude kaas gemaakt worden. Je kunt zelfs kiezen voor komijnekaas of mosterdkaas bijvoorbeeld. Wil je kaassoesjes met een verhaal? Gebruik dan in de kaascrème een kaas van een lokale kaasboer.

Oké, het maken van de kaassoesjes is iets meer werk dan het snijden van een blokje kaas maar als je ze proeft dan weet je dat het het werk meer dan waard is geweest.

kaas creme
kaassoesjes
kaassoesjes

Kaassoesjes

Porties: -
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 50 gram boter
  • 50 gram water
  • 50 gram melk
  • snuf zout 50 gram bloem
  • 2 eieren
  • 100 gram monchou
  • 100 gram zachte roomboter
  • 100 gram jong belegen kaas geraspt
  • 150 gram oude kaas geraspt [ of iedere andere geraspte kaas die jou lekker lijkt.]
  • paar drupjes tabasco naar smaak
  • vers gemalen peper naar smaak
  • ½ theelepel worcestersaus

Bereidingswijze van dit recept

De kaassoesjes

Maak de soezen volgens dit recept en spuit er soesjes van ter grootte van een pepernoot. Zorg voor voldoende afstand. Dip met natte vingers de puntjes van de gespoten soesjes zodat ze mooi rond van boven zijn. Bak de soesjes ongeveer 10 minuten op 220 graden Celsius tot ze mooi bruin en gaar zijn. Laat ze goed afkoelen.

De crème voor in de kaassoesjes

Klop de roomboter met de monchou luchtig, klop er de tabasco en worcestersaus doorheen en een beetje peper uit de molen. Houd 50 gram van de oude kaas apart en roer de rest van de kaas door het botermengsel. Neem een spuitzak met een rond spuitmondje en vul deze met de crème. Steek met een mesje een gaatje in de bovenkant van de soesjes en vul de soesjes. Laat een beetje crème aan de bovenkant er uit komen en doop dit in de geraspte kaas die je apart gehouden hebt. Zet de kaassoesjes tot gebruik koel weg maar haal ze een half uurtje voordat je ze wil gaan eten uit de koeling dan komt de smaak beter tot zijn recht.

Tafel lekker !!

Tags: KaasKaas - Goudse kaas
DeelPin407Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Gebakken feta of Saganaki cheese
Hapjes

Gebakken feta oftewel Saganaki cheese

Salade met roodlof en blauwe kaas
Salade

Salade met roodlof en blauwe kaas

Yufka Börek
Hapjes

Yufka Börek met feta en peterselie

Salade van parelcouscous
Salade

Salade van parelcouscous met geitenkaas en vijgen

originele feta
Kookschool

Originele feta; Schapenkaas uit Griekenland

Reacties 2

  1. Piet dalenberg says:
    6 jaar geleden

    Hoeveel soesjes uit bovenstaand recept? Bv bedankt.

    Beantwoorden
    • connie says:
      6 jaar geleden

      Piet het ligt er een beetje aan hoe groot je de soesjes spuit maar ik denk tussen de 20 en 30 stuks.

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

frittata recepten
Specials

Frittata recepten; De restjes van het weekend opmaken

Verschillende frittata recepten voor een heerlijke lunch of een snelle maaltijd. Ideaal om restjes groenten of vlees/vis in te verwerken.

Lees verder
Asperge recepten & tips

Asperges; recepten & tips met Hollandse asperges

karnemelk

Karnemelk; Ook dat is een musthave in je koelkast

Nieuwe recepten

Spaanse lamskoteletten
Vleesgerechten

Spaanse Lamskoteletten

Kun je ze al ruiken, deze heerlijke, geroosterde Spaans gekruide lamskoteletten? Een echt zomers gerecht voor op de barbecue.

Lees verder
pasta salade met meloen

Pastasalade met meloen en lekker veel groenten

Broodje hamburger hawai

Broodje hamburger Hawaï met kaas en ananas

Handige kooktips

Kippenvleugeltjes bereiden
Kookschool

Kippenvleugeltjes bereiden, vier verschillende methoden

Kippenvleugeltjes bereiden, vier verschillende methoden – Kippenvleugeltjes zijn een heerlijke snack. Bij de borrel, gewoon tussendoor, of als onderdeel van...

Lees verder
schuimomelet

Schuimomelet; Het recept voor een extra luchtige omelet

Raapsteeltjes bereiden

Raapsteeltjes bereiden, dat doe je zo!

Wij zoeken hobbykoks. Echte hobbykoks met een beetje ervaring.

Ben jij een echte culinaire actieveling en vind je het leuk om daar meer mee te doen? Dan is hier jouw uitdaging! Wij zijn op zoek naar echte hobbykoks die een uitdaging aandurven. Je bent niet snel bang van een ingrediënt en durft het aan om buiten je comfortzone te stappen. We helpen je aan interessante ingrediënten om mee aan de slag te gaan en zorgen voor de nodige uitdagingen. We beloven… het wordt super leuk!

MEER INFORMATIE

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Gebakken feta oftewel Saganaki cheese
  • Gerard van der Leeuw op Gebakken feta oftewel Saganaki cheese
  • Willianne op Avocado bewaren, inclusief handige aanschaftips
  • Elise de Haan op Pittige kippenvleugels uit de oven, lekker op elk moment!
  • unieke_henrike op Pittige kippenvleugels uit de oven, lekker op elk moment!
  • Redactie op Quiche van broccoli met ham en gorgonzola
  • Ria op Quiche van broccoli met ham en gorgonzola
  • Jeroen op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen