Kaassoesjes – Ook op de borreltafel kun je uitpakken met verse ingrediënten. Laat de zakken chips en de borrelnootjes maar achterwege want met deze kaassoesjes ga je echt verrassen. In Nederland komt er met een verjaardag vaak het befaamde schaaltje kaas en worst of de alom bekende bitterballen op tafel. Als je geluk hebt kan het ook zijn dat je gevulde wraps krijgt. Allemaal erg lekker, maar weinig originele hapjes. Waarom niet eens kaassoesjes gevuld met een heerlijke kaascrème, erg lekker en makkelijk voor te bereiden. Je kunt ze zelfs erg goed in de vriezer bewaren, dus maak er genoeg, dan heb je er een andere keer weer plezier van.
Gebruik de kaas die jij lekker vindt
De crème in de kaassoesjes kan naar smaak, met zowel jonge als oude kaas gemaakt worden. Je kunt zelfs kiezen voor komijnekaas of mosterdkaas, bijvoorbeeld. Wil je kaassoesjes met een verhaal? Gebruik dan in de kaascrème een kaas van een lokale kaasboer.
Oké, het maken van de kaassoesjes is iets meer werk dan het snijden van een blokje kaas, maar als je ze proeft dan weet je dat het het werk meer dan waard is geweest.
Kaas
Kaas recepten, de handigste tips en de leukste verhalen over kaas vind je op Lekker Tafelen. Ontdek hoe kaas je leven mooier maakt!
Kaassoesjes
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 50 gram boter
- 50 gram water
- 50 gram melk
- snuf zout 50 gram bloem
- 2 eieren
- 100 gram monchou
- 100 gram zachte roomboter
- 100 gram jong belegen kaas geraspt
- 150 gram oude kaas geraspt (of iedere andere geraspte kaas die jou lekker lijkt)
- een paar druppels tabasco naar smaak
- vers gemalen peper naar smaak
- ½ theelepel worcestersaus
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je kaassoesjes:
De soesjes
Maak de soezen volgens dit recept en spuit er soesjes van ter grootte van een pepernoot. Zorg voor voldoende afstand.
Dip met natte vingers de puntjes van de gespoten soesjes zodat ze mooi rond van boven zijn.
Bak de soesjes ongeveer 10 minuten op 220 graden Celsius tot ze mooi bruin en gaar zijn.
Laat ze goed afkoelen.
De crème voor in de kaassoesjes
Klop de roomboter met de Mounchou luchtig.
Klop er de tabasco en worcestersaus doorheen en een beetje peper uit de molen.
Houd 50 gram van de oude kaas apart en roer de rest van de kaas door het botermengsel.
Neem een spuitzak met een rond spuitmondje en vul die met de crème.
Steek met een mesje een gaatje in de bovenkant van de soesjes en vul de soesjes. Laat een beetje crème aan de bovenkant eruit komen en doop dit in de geraspte kaas die je apart gehouden hebt.
Zet de kaassoesjes tot gebruik koel weg, maar haal ze een half uurtje voordat je ze wil gaan eten uit de koeling. Dan komt de smaak beter tot zijn recht.
Tafel lekker !!
Hoeveel soesjes uit bovenstaand recept? Bv bedankt.
Piet het ligt er een beetje aan hoe groot je de soesjes spuit maar ik denk tussen de 20 en 30 stuks.