Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Kaassoesjes, eens iets anders bij de borrel

Op de borreltafel steel je echt de show met deze Hollandse kaassoesjes. Een snack die bij ons kaaskoppen niet mag ontbreken toch?

2 4.746

Kaassoesjes, eens iets anders bij de borrel – Eens iets anders dan bitterballen bij de borrel? In Nederland komt er met een verjaardag vaak het befaamde schaaltje kaas en worst of de alom bekende bitterballen op tafel. Als je geluk hebt kan het ook zijn dat je gevulde wraps krijgt. Allemaal erg lekker maar weinig origineel. Waarom niet eens kaassoesjes gevuld met een heerlijke kaascrème, erg lekker en makkelijk voor te bereiden. Je kan ze zelfs erg goed in de vriezer bewaren, dus maak er genoeg dan heb je er een andere keer weer plezier van. De crème kan naar smaak met zowel jonge als oude kaas gemaakt worden, ook komijnekaas of mosterdkaas is een mogelijkheid. Oké, het is iets meer werk als een blokje kaas snijden maar als je ze proeft dan weet je dat het het werk meer dan waard is geweest.


Kaassoesjes, eens iets anders bij de borrel

kaassoesjesDe soesjes

 • 50 gram boter
 • 50 gram water
 • 50 gram melk
 • snuf zout 50 gram bloem
 • 2 eieren

Maak de soezen volgens dit recept en spuit er soesjes van ter grootte van een pepernoot. Zorg voor voldoende afstand. Dip met natte vingers de puntjes van de gespoten soesjes zodat ze mooi rond van boven zijn. Bak de soesjes ongeveer 10 minuten op 220 graden Celsius tot ze mooi bruin en gaar zijn. Laat ze goed afkoelen.

De crème

 • 100 gram monchou
 • 100 gram zachte roomboter
 • 100 gram jong belegen kaas geraspt
 • 150 gram oude kaas geraspt [ of iedere andere geraspte kaas die jou lekker lijkt.]
 • paar drupjes tabasco naar smaak
 • vers gemalen peper naar smaak
 • ½ theelepel worcestersaus

Klop de roomboter met de monchou luchtig, klop er de tabasco en worcestersaus doorheen en een beetje peper uit de molen. Houd 50 gram van de oude kaas apart en roer de rest van de kaas door het botermengsel. Neem een spuitzak met een rond spuitmondje en vul deze met de crème. Steek met een mesje een gaatje in de bovenkant van de soesjes en vul de soesjes. Laat een beetje crème aan de bovenkant er uit komen en doop dit in de geraspte kaas die je apart gehouden hebt. Zet de kaassoesjes tot gebruik koel weg maar haal ze een half uurtje voordat je ze wil gaan eten uit de koeling dan komt de smaak beter tot zijn recht.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties
 1. Piet dalenberg zegt

  Hoeveel soesjes uit bovenstaand recept? Bv bedankt.

  1. connie zegt

   Piet het ligt er een beetje aan hoe groot je de soesjes spuit maar ik denk tussen de 20 en 30 stuks.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer