Knoflook-kaasbrood – Dit knoflook-kaasbrood is makkelijk en snel te maken, zit bomvol smaak en is echt heerlijk om bij de soep of een lekker bord pasta te serveren.
Kies je kaas
In onderstaand knoflook-kaasbrood wordt een combinatie van Gruyère kaas en Parmezaan gebruikt. Waarom ?? Het antwoord daarop is eigenlijk heel simpel, omdat dat was wat er in de koelkast lag. Bewaar die kleine stukjes kaas dus altijd en gooi ze niet weg, een knoflook-kaasbrood als dit is snel gemaakt en een ideale manier om je restjes kaas op te gebruiken.
De combinatie kaas en knoflook is klassiek en eigenlijk altijd goed, maar je zou ook nog andere smaken kunnen toevoegen bijvoorbeeld oregano, peterselie of andere kruiden.
Dit knoflook-kaasbrood is makkelijk en snel te maken, zit bomvol smaak en is echt heerlijk om bij de soep of een lekker bord pasta te serveren.
Knoflook; een geurige smaakmaker
Je houdt er van, of je vindt het helemaal niets... we hebben het over knoflook, een van de geurigste smaakmakers uit de uienfamilie!
Knoflook-kaasbrood
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 330 gram bloem
- 60 gram Gruyère (geraspt)
- 25 gram Parmezaan (geraspt)
- 30 gram gesmolten boter
- 260 ml melk
- 2 tl kruidenazijn
- 1 el suiker
- olijfolie (om cakeblik in te vetten)
- 1 ei
- 1/4 tl zout
- 1/2 tl uienpoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1/2 tl baking soda
- 1 1/2 tl bakpoeder
- 1 el gedroogde bieslook
Bereidingswijze van dit recept
Een knoflook-kaasbrood maak je zo:
Doe de kruidenazijn bij de melk en zet weg tot gebruik, de melk zal nu gaan schiften maar dit is niet erg, het zuurtje van de azijn heb je nodig om de baking soda te activeren. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet het cakeblik in met wat olijfolie. Meng de kazen met elkaar en houd hiervan ongeveer 1/4 apart om als laatste te gebruiken over het brood. Meng in een kom de boter met de suiker, het ei en de (geschifte)melk. Meng in een andere kom de bloem, het zout, het uienpoeder, het knoflookpoeder, de bieslook, de baking soda en het bakpoeder. Doe de bloem nu bij de boter en roer met een houten lepel alles goed door elkaar. Strooi nu de kaas erbij (minus die 1/4 dus) en schep dit door het deeg. Je hebt nu een slap maar niet vloeibaar deeg. Schep dit deeg in het cakeblik en strooi hier de achtergehouden kaas over. Plaats het cakeblik in de voorverwarmde oven en bak het knoflook-kaas brood in 55 minuten gaar. Gebruik eventueel een satéprikker om te checken of het knoflook-kaasbrood gaar is.
Tafel lekker !!