Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Knoflook-kaasbrood

Dit knoflook-kaasbrood is makkelijk en snel te maken, zit bomvol smaak en is echt heerlijk om bij de soep of een lekker bord pasta te serveren.

0 1.344

Knoflook-kaasbrood – Dit knoflook-kaasbrood is makkelijk en snel te maken, zit bomvol smaak en is echt heerlijk om bij de soep of een lekker bord pasta te serveren.

Kies je kaas

Ik koos in dit knoflook-kaasbrood een combinatie van Gruyère kaas en Parmezaan. Waarom ?? Het antwoord daarop is eigenlijk heel simpel, omdat dat was wat er in mijn koelkast lag. Bewaar die kleine stukjes kaas dus altijd en gooi ze niet weg, een knoflook-kaasbrood als dit is snel gemaakt en een ideale manier om je restjes kaas op te gebruiken.

De combinatie kaas en knoflook is klassiek en eigenlijk altijd goed, maar je zou ook nog andere smaken kunnen toevoegen bijvoorbeeld oregano, peterselie of andere kruiden.


Knoflook-kaasbrood

Hartig brood voor een cakeblik van 16 cm ( groter kan ook dan wordt het knoflook-kaasbrood wat minder hoog )

  • 330 gram bloem
  • 60 gram Gruyère (geraspt)
  • 25 gram Parmezaan (geraspt)
  • 30 gram gesmolten boter
  • 260 ml melk
  • 2 tl kruidenazijn
  • 1 el suiker
  • olijfolie (om cakeblik in te vetten)
  • 1 ei
  • 1/4 tl zout
  • 1/2 tl uienpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl baking soda
  • 1 1/2 tl bakpoeder
  • 1 el gedroogde bieslook

Doe de kruidenazijn bij de melk en zet weg tot gebruik, de melk zal nu gaan schiften maar dit is niet erg, het zuurtje van de azijn heb je nodig om de baking soda te activeren. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet het cakeblik in met wat olijfolie. Meng de kazen met elkaar en houd hiervan ongeveer 1/4 apart om als laatste te gebruiken over het brood. Meng in een kom de boter met de suiker, het ei en de (geschifte)melk. Meng in een andere kom de bloem, het zout, het uienpoeder, het knoflookpoeder, de bieslook, de baking soda en het bakpoeder. Doe de bloem nu bij de boter en roer met een houten lepel alles goed door elkaar. Strooi nu de kaas erbij (minus die 1/4 dus) en schep dit door het deeg. Je hebt nu een slap maar niet vloeibaar deeg. Schep dit deeg in het cakeblik en strooi hier de achtergehouden kaas over. Plaats het cakeblik in de voorverwarmde oven en bak het knoflook-kaas brood in 55 minuten gaar. Gebruik eventueel een satéprikker om te checken of het knoflook-kaasbrood gaar is.

Tafel lekker !!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer