Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Palmiers met verse daslook pesto (Hartige koekjes)

Hartige koekjes in de vorm van een olijfblad worden ook wel palmiers genoemd. Gevuld met daslook zijn ze heerlijk bij de borrel, maar ook bij een kom soep.

0 961

Palmiers met verse daslook pesto – In het voorjaar is er een overvloed aan daslook. Daslook heeft de smaak van verse knoflook en leent zich uitstekend voor het maken van een pesto. Deze pesto wordt dan weer veel gebruikt door de pasta. Maar als je in het voorjaar zoveel daslook hebt wil je daar niet alleen maar pasta van maken. Zo kwam ik op het idee om er Palmiers mee te maken.

Palmiers

Palmiers zijn koekjes. Palmier betekend in het Frans palmboom. De koekjes zijn dan ook gevormd als een palmblad. Ze worden ook wel olifantenoren of varkensoren genoemd. Serveer de koekjes gerust bij een borrel, maar serveer ze ook eens bij een kom verse soep.


Palmiers met verse daslook pesto (Hartige koekjes)

Maak de pesto volgens het recept elders op onze website.

Het vel bladerdeeg nog een klein beetje uitrollen en vervolgens volledig besmeren met de pesto. Bestrooi het vervolgens met een beetje gemalen pecorino.

Vouw dam aan de onderkant een rand van 2 a 3  cm van het deeg naar het midden. Doe dit ook aan de bovenkant. Je werkt dus naar elkaar toe. Blijf dit doen tot de vouwen in het midden samenkomen. Smeer de beiden stukken in met beetje eigeel en vouw dan nog een keer dubbel.

Rol dit voorzichtig in aluminiumfolie en leg zo een half uur in de diepvries.

Eenmaal uit de vriezer snijd je voorzichtig reepjes van 1 cm. Leg ze op een bakplaat met bakpapier. Laat dit nog eens een half uur rusten.

Verwarm de oven voor op 210 graden. Bak de palmiers in de voorverwarmde oven zo’n 15 minuten. Draai ze dan om, zet de oven terug naar 185 graden en laat de palmiers nog eens 5 minuten bakken.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer