• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
dinsdag, april 13, 2021
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Hartig

Pastechi de pasteitjes uit de Antilliaanse keuken

door Connie Derks
in Hartig
0
0
pastechi pasteitjes

Pastechi de pasteitjes uit de Antilliaanse keuken – Pastechi is een plakje deeg gevuld met de meest uiteenlopende vullingen. Meestal is het gehakt, tonijn of kaas maar er zijn talloze andere varianten te vinden. Oorspronkelijk werden deze pasteitjes die vrij groot zijn als ontbijt gegeten, deze werden dan onderweg naar het werk snel bij een ‘snackbar’ gekocht. Ook zie je ze op veel Antilliaanse feestjes maar dan vaak in een kleinere versie. Zodat het makkelijker uitdeelt en uit de hand gegeten kan worden worden.

In alle maten

Onderstaande receptuur voor Pastechi is gemaakt met een doorsnede van ongeveer 12 cm. Dit is een mooie middenmaat. Wil je ze groter of kleiner dan pas je ze eenvoudig aan. Het maakt voor het recept verder geen verschil. Maak het met een pasteister in deze maat, maar je kunt ook een kommetje of glas nemen om de Pastechi uit te steken. Een steker is makkelijk ook voor het dichtvouwen maar ze worden veel mooier als je ze met de hand dicht vouwt. Ook makkelijk is om ze met een vork aan de zijkanten vast te duwen. Je hoeft er geen extra materiaal voor aan te schaffen.

De mooie geribbelde rand

De mooie rand van de Pastechi op de foto krijg je door ze dicht te plakken met water. Dan begin je aan een kant van de Pastechi en duw je een klein stukje plat, dit vouw je om en duwt het laatste stukje weer mee plat en zo ga je door (zie foto). Het is even oefenen maar als je het eenmaal onder de knie hebt werkt het vrij snel. En het resultaat is erg mooi.

De vullingen

Er zijn diverse vullingen voor Pastechi mogelijk. Heel belangrijk is dat de vulling niet te nat mag zijn en helemaal koud moet zijn voor dat je deze in het deeg vouwt. In deze receptuur is gekozen voor een pittige gehaktvulling en een vulling met tonijn uit blik. Maak de vulling dan ook liefst een paar uur vooraf en plaats deze in de koelkast tot gebruik.

Het deeg

Ook de deegsoorten willen nog weleens verschillen. Vaak zie je een eenvoudig deeg met bakpoeder, ook worden er vaak plakjes bladerdeeg gebruikt. De basis is vrij eenvoudig en in dit recept is een twist aangebracht op dit eenvoudige basisdeeg. Door met yoghurt in het deeg te werken wordt het lekker zacht en zijn ze ook makkelijker op te warmen.

pastechi deeg
pastechi deeg
pastechi vullen
pastechi vullen

Pastechi met gehakt

  • 400 gram rundergehakt
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 rood pepertje
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • Zout/peper

Snij de groentes in kleine stukjes. Bak het gehakt rul in een droge koekenpan en breng dit op smaak met peper, zout en paprikapoeder. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze even mee. Voeg er nu de ui, de paprika, de knoflook en het fijngesneden pepertje aan toe en bak deze tot ze zacht zijn maar wel nog een beet hebben. Proef en breng op smaak. Zet koel weg tot gebruik.

Pastechi met tonijn

  • 2 blikjes tonijn
  • 2 uien
  • 2 tomaten
  • 1 rode paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 zoetzure augurken
  • ½ rood pepertje
  • 2 theelepels kerriepoeder.
  • 50 gram rozijnen

Snij de groente in kleine stukjes. Verhit een beetje olie of boter en bak hierin de ui en de paprika tot deze glazig zien. Voeg de knoflook, de fijngesneden rode peper en de tomaat toe en warm goed door. Voeg er nu de uitgelekte en klein gesneden tonijn aan toe samen met de augurk en de rozijnen. Breng alles krachtig op smaak met peper, zout en kerriepoeder. Bak alles goed door tot er bijna geen vocht meer in de pan zit. Zet koel weg tot gebruik.

Pastechi de pasteitjes uit de Antilliaanse keuken

Porties: -
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: Gemiddeld
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram bloem
  • 200 gram yoghurt
  • 50 gram water
  • 16 gram bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 ei
  • 100 gram koude boter

Bereidingswijze van dit recept

De Pastechi maak je zo:

Rasp of snij de boter in kleine stukjes. Meng de bloem met de suiker, het zout en de bakpoeder. Doe de boter bij de bloem en verdeel deze in kleine vlokjes met je vingers. Klop het ei samen met de yoghurt los en voeg dit doe aan het bloemmengsel. Kneed dit tot het deeg net samenhangt. Voeg eventueel nog een beetje water toe als er nog te veel losse bloem is. [Zie foto] Leg het deeg een half uurtje in de koelkast om te rusten zodat het iets makkelijker uitrolt. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot ongeveer 3 mm. Steek er cirkels uit van ongeveer 12 cm doorsneden en leg opzij. Duw de resten deeg weer bij elkaar maar kneed niet door en rol ook dit uit. Ga zo door tot alle deeg op is. Verdeel de vulling over de deegplakjes. Smeer met de vingertoppen een klein beetje water op de rand om het deeg goed te laten plakken. Duw de plakjes goed dicht zodat de vulling er niet uit komt tijdens het bakken. Verhit een pan zonnebloemolie of een friteuse tot 180 graden en bak hierin de Pastechi goudbruin. Keer deze tussentijds een paar keer om. Serveer de Pastechi lekker warm.

Je kunt de Pastechi een paar uur ongebakken bewaren in een goed afgesloten trommel in de koelkast met stukjes bakpapier ertussen tegen het plakken. Wil je ze liever opwarmen? Doe dit dan in een oven. Besprenkel ze met een klein beetje water en warm ze in ongeveer 10 min in een oven van 180 graden.

Tafel lekker !!

Tags: VleesVlees - Gehakt
DeelPin1338Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Spaanse lamskoteletten
Vleesgerechten

Spaanse Lamskoteletten

Broodje hamburger hawai
Vleesgerechten

Broodje hamburger Hawaï met kaas en ananas

Kippenvleugeltjes in shoarmamarinade
Hapjes

Kippenvleugeltjes in shoarmamarinade

Macaroni met smoked pulled chicken
Pastagerechten

Macaroni met smoked pulled chicken

Broodje hamburger BLT
Vleesgerechten

Broodje hamburger BLT ( Bacon, Lettuce, Tomato )

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

frittata recepten
Specials

Frittata recepten; De restjes van het weekend opmaken

Verschillende frittata recepten voor een heerlijke lunch of een snelle maaltijd. Ideaal om restjes groenten of vlees/vis in te verwerken.

Lees verder
Asperge recepten & tips

Asperges; recepten & tips met Hollandse asperges

karnemelk

Karnemelk; Ook dat is een musthave in je koelkast

Nieuwe recepten

Spaanse lamskoteletten
Vleesgerechten

Spaanse Lamskoteletten

Kun je ze al ruiken, deze heerlijke, geroosterde Spaans gekruide lamskoteletten? Een echt zomers gerecht voor op de barbecue.

Lees verder
pasta salade met meloen

Pastasalade met meloen en lekker veel groenten

Broodje hamburger hawai

Broodje hamburger Hawaï met kaas en ananas

Handige kooktips

Kippenvleugeltjes bereiden
Kookschool

Kippenvleugeltjes bereiden, vier verschillende methoden

Kippenvleugeltjes bereiden, vier verschillende methoden – Kippenvleugeltjes zijn een heerlijke snack. Bij de borrel, gewoon tussendoor, of als onderdeel van...

Lees verder
schuimomelet

Schuimomelet; Het recept voor een extra luchtige omelet

Raapsteeltjes bereiden

Raapsteeltjes bereiden, dat doe je zo!

Wij zoeken hobbykoks. Echte hobbykoks met een beetje ervaring.

Ben jij een echte culinaire actieveling en vind je het leuk om daar meer mee te doen? Dan is hier jouw uitdaging! Wij zijn op zoek naar echte hobbykoks die een uitdaging aandurven. Je bent niet snel bang van een ingrediënt en durft het aan om buiten je comfortzone te stappen. We helpen je aan interessante ingrediënten om mee aan de slag te gaan en zorgen voor de nodige uitdagingen. We beloven… het wordt super leuk!

MEER INFORMATIE

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Gerard van der Leeuw op Gebakken feta oftewel Saganaki cheese
  • Willianne op Avocado bewaren, inclusief handige aanschaftips
  • Elise de Haan op Pittige kippenvleugels uit de oven, lekker op elk moment!
  • unieke_henrike op Pittige kippenvleugels uit de oven, lekker op elk moment!
  • Redactie op Quiche van broccoli met ham en gorgonzola
  • Ria op Quiche van broccoli met ham en gorgonzola
  • Jeroen op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Scholrolletjes met Dijonaisesaus

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen