• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, juli 6, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Hartig

Pastechi de pasteitjes uit de Antilliaanse keuken

door Connie Derks
in Hartig
0
0
pastechi pasteitjes

Pastechi de pasteitjes uit de Antilliaanse keuken – Pastechi is een plakje deeg gevuld met de meest uiteenlopende vullingen. Meestal is het gehakt, tonijn of kaas maar er zijn talloze andere varianten te vinden. Oorspronkelijk werden deze pasteitjes die vrij groot zijn als ontbijt gegeten, deze werden dan onderweg naar het werk snel bij een ‘snackbar’ gekocht. Ook zie je ze op veel Antilliaanse feestjes maar dan vaak in een kleinere versie. Zodat het makkelijker uitdeelt en uit de hand gegeten kan worden.

In alle maten

Onderstaande receptuur voor pastechi is gemaakt met een doorsnede van ongeveer 12 cm. Dit is een mooie middenmaat. Wil je ze groter of kleiner dan pas je ze eenvoudig aan. Het maakt voor het recept verder geen verschil. Maak het met een pasteister in deze maat, maar je kunt ook een kommetje of glas nemen om de pastechi uit te steken. Een steker is makkelijk ook voor het dichtvouwen, maar ze worden veel mooier als je ze met de hand dicht vouwt. Ook makkelijk is om ze met een vork aan de zijkanten vast te duwen. Je hoeft er geen extra materiaal voor aan te schaffen.

De mooie geribbelde rand

De mooie rand van de pastechi op de foto krijg je door ze dicht te plakken met water. Dan begin je aan een kant van de pastechi en duw je een klein stukje plat, dit vouw je om en duwt het laatste stukje weer mee plat en zo ga je door (zie foto). Het is even oefenen, maar als je het eenmaal onder de knie hebt werkt het vrij snel. En het resultaat is erg mooi.

De vullingen

Er zijn diverse vullingen voor pastechi mogelijk. Heel belangrijk is dat de vulling niet te nat mag zijn en helemaal koud moet zijn voor dat je deze in het deeg vouwt. In deze receptuur is gekozen voor een pittige gehaktvulling en een vulling met tonijn uit blik. Maak de vulling dan ook liefst een paar uur vooraf en plaats deze in de koelkast tot gebruik.

Het deeg

Ook de deegsoorten willen nog weleens verschillen. Vaak zie je een eenvoudig deeg met bakpoeder, ook worden er vaak plakjes bladerdeeg gebruikt. De basis is vrij eenvoudig en in dit recept is een twist aangebracht op dit eenvoudige basisdeeg. Door met yoghurt in het deeg te werken wordt het lekker zacht en zijn ze ook makkelijker op te warmen.

pastechi deeg
pastechi deeg
pastechi vullen
pastechi vullen

Pastechi met gehakt

  • 400 gram rundergehakt
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 rood pepertje
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • Zout/peper

Snij de groentes in kleine stukjes. Bak het gehakt rul in een droge koekenpan en breng dit op smaak met peper, zout en paprikapoeder. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze even mee. Voeg er nu de ui, de paprika, de knoflook en het fijngesneden pepertje aan toe en bak deze tot ze zacht zijn, maar wel nog een beet hebben. Proef en breng op smaak. Zet koel weg tot gebruik.

Pastechi met tonijn

  • 2 blikjes tonijn
  • 2 uien
  • 2 tomaten
  • 1 rode paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 zoetzure augurken
  • ½ rood pepertje
  • 2 theelepels kerriepoeder.
  • 50 gram rozijnen

Snij de groente in kleine stukjes. Verhit een beetje olie of boter en bak hierin de ui en de paprika tot deze glazig zien. Voeg de knoflook, de fijngesneden rode peper en de tomaat toe en warm goed door. Voeg er nu de uitgelekte en klein gesneden tonijn aan toe samen met de augurk en de rozijnen. Breng alles krachtig op smaak met peper, zout en kerriepoeder. Bak alles goed door tot er bijna geen vocht meer in de pan zit. Zet koel weg tot gebruik.

Pastechi de pasteitjes uit de Antilliaanse keuken

Porties: -
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: Gemiddeld
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram bloem
  • 200 gram yoghurt
  • 50 gram water
  • 16 gram bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 ei
  • 100 gram koude boter

Bereidingswijze van dit recept

De pastechi maak je zo:

Rasp of snij de boter in kleine stukjes. Meng de bloem met de suiker, het zout en de bakpoeder. Doe de boter bij de bloem en verdeel deze in kleine vlokjes met je vingers. Klop het ei samen met de yoghurt los en voeg dit doe aan het bloemmengsel. Kneed dit tot het deeg net samenhangt. Voeg eventueel nog een beetje water toe als er nog te veel losse bloem is. [Zie foto] Leg het deeg een half uurtje in de koelkast om te rusten zodat het iets makkelijker uitrolt. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot ongeveer 3 mm. Steek er cirkels uit van ongeveer 12 cm doorsneden en leg opzij. Duw de resten deeg weer bij elkaar, maar kneed niet door en rol ook dit uit. Ga zo door tot alle deeg op is. Verdeel de vulling over de deegplakjes. Smeer met de vingertoppen een klein beetje water op de rand om het deeg goed te laten plakken. Duw de plakjes goed dicht zodat de vulling er niet uit komt tijdens het bakken. Verhit een pan zonnebloemolie of een friteuse tot 180 graden en bak hierin de pastechi goudbruin. Keer deze tussentijds een paar keer om. Serveer de pastechi lekker warm.

Je kunt de pastechi een paar uur ongebakken bewaren in een goed afgesloten trommel in de koelkast met stukjes bakpapier ertussen tegen het plakken. Wil je ze liever opwarmen? Doe dit dan in een oven. Besprenkel ze met een klein beetje water en warm ze in ongeveer 10 min in een oven van 180 graden.

Tafel lekker !!

Tags: VleesVlees - Gehakt
DeelPin2215Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

hartig breekbrood
Brood

Hartig breekbrood met o.a. buffelmozzarella. Hmm

Kaas uien stokbrood
Hartig

Kaas uien stokbrood uit eigen oven

worstenbroodjes
Hartig

Worstenbroodjes uit eigen oven

Knoflook-kaasbrood
Hartig

Knoflook-kaasbrood

kaassoesjes
Hartig

Kaassoesjes, eens iets anders bij de borrel

Turkse pide gevuld met romig kaasmengsel
Hartig

Turkse pide gevuld met romig kaasmengsel

Hartig gevulde broodjes
Hartig

Hartig gevulde broodjes met kip of gehakt

Hartige koekjes
Hartig

Hartige koekjes voor bij de borrel tv of tijdens een picknick

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Huisgemaakte spreads voor op brood
Specials

Huisgemaakte spreads voor op brood; verrassend lekker

Homemade sandwich spread in meerdere varianten. Deze huisgemaakte spreads maken we op basis van yoghurt, kwark met roomkaas of mayonaise.

Check het recept of lees de info
Steenfruit

Steenfruit; Heerlijk Hollands fruit met pit

Broodje Hamburger

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

Recept in de picture

Kibbeling zelf maken
Tussendoortje

Kibbeling zelf maken; Gebakken vis naar jouw eigen smaak

Gebakken vis eten? Kibbeling zelf maken is echt leuk en lekker. Van verse vis (kabeljauw) en een heerlijk beslag met je eigen kruidenmelange.

Check het recept of lees de info
zomers taartje kwark rode bessen

Zomers taartje met kwark en rode bessen

Beef back rib van de BBQ

Beef back ribs van de BBQ; oftewel runderspareribs!

Handige kooktips

platvis fileren
Kookschool

Platvis fileren doe je zo (met foto instructies)

Ben je een echte visliefhebber, maar vind je platvis fileren een lastige klus? Met deze stap voor stap uitleg gaat het ook jou vast lukken.

Check het recept of lees de info
marineren in karnemelk

Marineren in karnemelk

Kernhem

Kernhem, zacht, maar wel met pit!

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • marina op Abrikozenvlaai; de echte Limburgse
  • Elise de Haan op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • gerrit schout op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen