• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, oktober 1, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Hartig

Pastechi de pasteitjes uit de Antilliaanse keuken

door Connie Derks
in Hartig
1
0
pastechi pasteitjes

Pastechi de pasteitjes uit de Antilliaanse keuken – Pastechi is een plakje deeg gevuld met de meest uiteenlopende vullingen. Meestal is het gehakt, tonijn of kaas, maar er zijn talloze andere varianten te vinden. Oorspronkelijk werden deze pasteitjes, die vrij groot zijn, als ontbijt gegeten. Ze werden dan onderweg naar het werk snel bij een ‘snackbar’ gekocht. Ook zie je ze op veel Antilliaanse feestjes, maar dan vaak in een kleinere versie. Zodat het makkelijker uitdeelt en uit de hand gegeten kan worden.

In alle maten

Onderstaande receptuur voor pastechi is gemaakt met een doorsnede van ongeveer 12 cm. Dit is een mooie middenmaat. Wil je ze groter of kleiner dan pas je ze eenvoudig aan. Het maakt voor het recept verder geen verschil. Maak het met een pasteister in deze maat, maar je kunt ook een kommetje of glas nemen om de pastechi uit te steken. Een steker is makkelijk ook voor het dichtvouwen, maar ze worden veel mooier als je ze met de hand dicht vouwt. Ook makkelijk is om ze met een vork aan de zijkanten vast te duwen. Je hoeft er geen extra materiaal voor aan te schaffen.

De mooie geribbelde rand

De mooie rand van de pastechi op de foto krijg je door ze dicht te plakken met water. Dan begin je aan een kant van de pastechi en duw je een klein stukje plat, dit vouw je om en duwt het laatste stukje weer mee plat en zo ga je door (zie foto). Het is even oefenen, maar als je het eenmaal onder de knie hebt werkt het vrij snel. En het resultaat is erg mooi.

De vullingen

Er zijn diverse vullingen voor pastechi mogelijk. Heel belangrijk is dat de vulling niet te nat mag zijn en helemaal koud moet zijn voor dat je deze in het deeg vouwt. In deze receptuur is gekozen voor een pittige gehaktvulling en een vulling met tonijn uit blik. Maak de vulling dan ook liefst een paar uur vooraf en plaats deze in de koelkast tot gebruik.

Het deeg

Ook de deegsoorten willen nog weleens verschillen. Vaak zie je een eenvoudig deeg met bakpoeder, ook worden er vaak plakjes bladerdeeg gebruikt. De basis is vrij eenvoudig en in dit recept is een twist aangebracht op dit eenvoudige basisdeeg. Door met yoghurt in het deeg te werken wordt het lekker zacht en zijn ze ook makkelijker op te warmen.

pastechi deeg
pastechi deeg
pastechi vullen
pastechi vullen

Pastechi met gehakt

  • 400 gram rundergehakt
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 rood pepertje
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • Zout/peper

Snij de groentes in kleine stukjes. Bak het gehakt rul in een droge koekenpan en breng dit op smaak met peper, zout en paprikapoeder. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze even mee. Voeg er nu de ui, de paprika, de knoflook en het fijngesneden pepertje aan toe en bak deze tot ze zacht zijn, maar wel nog een beet hebben. Proef en breng op smaak. Zet koel weg tot gebruik.

Pastechi met tonijn

  • 2 blikjes tonijn
  • 2 uien
  • 2 tomaten
  • 1 rode paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 zoetzure augurken
  • ½ rood pepertje
  • 2 theelepels kerriepoeder.
  • 50 gram rozijnen

Snij de groente in kleine stukjes. Verhit een beetje olie of boter en bak hierin de ui en de paprika tot deze glazig zien. Voeg de knoflook, de fijngesneden rode peper en de tomaat toe en warm goed door. Voeg er nu de uitgelekte en klein gesneden tonijn aan toe samen met de augurk en de rozijnen. Breng alles krachtig op smaak met peper, zout en kerriepoeder. Bak alles goed door tot er bijna geen vocht meer in de pan zit. Zet koel weg tot gebruik.

Pastechi de pasteitjes uit de Antilliaanse keuken

Porties: -
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: Gemiddeld
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram bloem
  • 200 gram yoghurt
  • 50 gram water
  • 16 gram bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 ei
  • 100 gram koude boter

Bereidingswijze van dit recept

De pastechi maak je zo:

Rasp of snij de boter in kleine stukjes. Meng de bloem met de suiker, het zout en de bakpoeder. Doe de boter bij de bloem en verdeel deze in kleine vlokjes met je vingers. Klop het ei samen met de yoghurt los en voeg dit toe aan het bloemmengsel. Kneed dit tot het deeg net samenhangt. Voeg eventueel nog een beetje water toe als er nog te veel losse bloem is. [Zie foto] Leg het deeg een half uurtje in de koelkast om te rusten zodat het iets makkelijker uitrolt. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot ongeveer 3 mm. Steek er cirkels uit van ongeveer 12 cm doorsneden en leg opzij. Duw de resten deeg weer bij elkaar, maar kneed niet door en rol ook dit uit. Ga zo door tot alle deeg op is. Verdeel de vulling over de deegplakjes. Smeer met de vingertoppen een klein beetje water op de rand om het deeg goed te laten plakken. Duw de plakjes goed dicht zodat de vulling er niet uit komt tijdens het bakken. Verhit een pan zonnebloemolie of een friteuse tot 180 graden en bak hierin de pastechi goudbruin. Keer deze tussentijds een paar keer om. Serveer de pastechi lekker warm.

Je kunt de pastechi een paar uur ongebakken bewaren in een goed afgesloten trommel in de koelkast met stukjes bakpapier ertussen tegen het plakken. Wil je ze liever opwarmen? Doe dit dan in een oven. Besprenkel ze met een klein beetje water en warm ze in ongeveer 10 min in een oven van 180 graden.

Tafel lekker !!

DeelPin2963Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën
Specials

Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën

Thaise kip in pindacurry
Curry

Thaise kip in pindacurry; Kai panang

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee
Specials

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

Fruitige roombotercake met peer en gember
Cake

Fruitige roombotercake met peer en gember

Bananencake met kokos en chocolade
Cake

Bananencake met kokos en chocolade

Gehaktbrood van kipgehakt
Vleesgerechten

Gehaktbrood van kipgehakt met paprika en champignons

Biefstuk met champignonroomsaus
Vleesgerechten

Biefstuk met champignonroomsaus

Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten
Cake

Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën
Specials

Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën

5 heerlijke recepten met kipgehaktballetjes, de een nog lekkerder dan de ander. Met handige tips voor de lekkerste en mooiste balletjes.

Check het recept of lees de info
Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

gerookte vis

Gerookte vis

karnemelk

Karnemelk; ook dat is een musthave in je koelkast

Recept in de picture

Thaise kip in pindacurry
Curry

Thaise kip in pindacurry; Kai panang

Kai Panang, dat is heerlijke Thaise kip in pindacurry. Als je een liefhebber bent van de Aziatische keuken moet je dit gerecht echt proeven!

Check het recept of lees de info
Mosselen in gele curry

Mosselen in gele curry

quiche met paddenstoelen

Quiche met paddenstoelen; Zet de seizoenen op tafel!

Handige kooktips

Groene currypasta
Kookschool

Groene currypasta; vers gemaakt het lekkerst!

Eet je graag curry? Maak hem dan eens helemaal vers, dus ook de currypasta. We hebben het recept van een heerlijke groene currypasta voor je!

Check het recept of lees de info
zelf soezen maken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Coby op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Connie Derks op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Redactie op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Ria op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Redactie op Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder
  • An Quaghebeur op Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder
  • Hans op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Elise de Haan op Gehaktbrood met verse kruiden
  • Peter op Gehaktbrood met verse kruiden

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen