• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, september 30, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Hartig

Saucijzenbroodjes maken; recept met extra luchtig deeg

door Connie Derks
in Hartig
0
8
Saucijzenbroodjes maken

Saucijzenbroodjes maken; recept met extra luchtig deeg

Saucijzenbroodjes maken; recept met extra luchtig deeg – Iedereen kent ze wel, de saucijzenbroodjes, die heerlijk knapperige broodjes van bladerdeeg gevuld met gehakt. Nou twijfel ik wel eens aan de hoeveelheid vlees in het gehakt als je van die kant en klare saucijzenbroodjes koopt. Vaak is het meer meel en smaakstof dan echt vlees. Om ze zelf te maken is echt niet zo heel moeilijk, je maakt bladerdeeg volgens dit recept en vult ze met lekker gekruid gehakt. Nog makkelijker is om ze van kant en klaar bladerdeeg te maken. Maar lekkerder en toch ook wel erg luxe is om ze van croissantdeeg of wel getoerd gerezen deeg te maken. Dit deeg lijkt veel op bladerdeeg maar is wat zachter en luchtiger door toevoeging van gist.

Het gehakt bereiden

Als je saucijzenbroodjes maakt zorg er dan wel voor dat je gehakt niet te vet is anders wordt je broodje slap en je houdt geen vlees over. Maak het aan met een eitje en genoeg paneermeel of oud brood om het eventuele vocht op te nemen. Let er op dat je gehakt wat sterker gekruid is dan je zou doen voor bijvoorbeeld gehaktballen, door het deeg dat neutraal van smaak is zwakt de smaak van je gehakt af. Wat we willen is een lekker krokant en hartig broodje gevuld met heerlijk gekruid gehakt.

Saucijzenbroodjes maken

Voor ca. 15 stuks

  • 1 maal het recept voor getoerd gerezen deeg
  • 500 gram half om half gehakt
  • 250 gram rundergehakt
  • 1 ei + een ei om te bestrijken
  • 2 sneetjes brood zonder korst fijngesneden
  • kruiden naar keuze
  • bloem

Als eerste, nog voordat je aan je deeg begint meng je het gehakt met het ei, de broodkruim en de kruiden. Weeg je gehakt af op 50 gram per portie. Rol er rolletjes van van 8 cm lang en rol ze door wat bloem. Leg ze op een bord en zet ze koel weg tot gebruik.

sausijsjes
sausijzenbroodje 1
sausijzenbroodjes

Rol het getoerde deeg uit tot een lap van 30 cm bij 50 cm en snijd er plakken van 10 x 10 cm van. Bestrijk de randen met ei. Leg een worstje midden op het deegplakje, rol het worstje erin, en knijp de lange naad tegen elkaar en leg de broodjes met de naad naar onderen op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg voor voldoende tussenruimte want ze worden nog groter. Duw de zijkanten van de broodjes naar onderen zodat de zijkant afgesloten is. Bestrijk de broodjes met een kwastje met los geklopt ei. Steek in de bovenkant 3 gaatjes zodat de stoom kan ontsnappen. Laat de broodjes nog ruim een uur in een tochtvrije omgeving rijzen. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. Bak de broodjes in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar. Heerlijk om direct van te smullen.

sausijzen/frikandel broodjeSaucijzenbroodjes maken is gewoon een heerlijke bezigheid met een eveneens heerlijk resultaat. Wil je hierop variëren? Neem dan eens een kroket of een frikandel. Voor een kroket broodje neem je een diepvries kroket en vouwt deze op dezelfde wijze in het deeg. Voor een frikandelbroodje spuit je een klein beetje curry op je deegplakje en legt daar de diepgevroren frikandel op, pas dan wel de grootte van je deegplakje aan zodat deze er ook helemaal in past. In plaats van gaatjes kun je het deeg ook insnijden voor een leuk resultaat.

 

DeelPin10Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee
Specials

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

Fruitige roombotercake met peer en gember
Cake

Fruitige roombotercake met peer en gember

Bananencake met kokos en chocolade
Cake

Bananencake met kokos en chocolade

Gehaktbrood van kipgehakt
Vleesgerechten

Gehaktbrood van kipgehakt met paprika en champignons

Biefstuk met champignonroomsaus
Vleesgerechten

Biefstuk met champignonroomsaus

Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten
Cake

Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten

scharrelkip in sinaasappel marinade
Vleesgerechten

Scharrelkip in sinaasappel marinade

walnoten roomboter koekjes
Koekjes

Walnoten roomboter koekjes; Haal het herfstgevoel uit de oven

Reacties 8

  1. Huib says:
    2 jaar geleden

    het lukt mij niet om de ook de onderkant luchtig en droog te krijgen.
    ik heb bakpapier op een rooster. ik hoorde dat je rijstemeel moet gebruiken om de onderkant droog te krijgen

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      2 jaar geleden

      De onderkant is inderdaad iets lastiger. Dit komt door het vet uit het gehakt. Wanneer je het gehakt even door de bloem rolt kan het iets verminderen.

      Beantwoorden
  2. onsES says:
    7 jaar geleden

    ik gebruik meestal gehakt van verse worst! heerlijk gekruid en kant en klaar, het velletje eraf pulken en gebruiken maar

    Beantwoorden
    • connie says:
      7 jaar geleden

      Is idd een goed alternatief en lekker snel.

      Beantwoorden
  3. ineke says:
    8 jaar geleden

    ik heb saucijsen broodjes gemaakt volgen het recept
    maar het deeg was niet zo als in de winkel als je een saucijsen
    broodje koopt….ik kan niet begrijpen wat ik verkeerd hebt gedaan
    het was net deeg als van een worstenbroodje

    Beantwoorden
    • Connie says:
      8 jaar geleden

      Klopt, dit is een bladerdeeg met gist , voor de saucijzenbroodjes die U bedoeld wordt gewoon bladerdeeg bedoeld. Ook van gewoon bladerdeeg staat het recept op de site. Voor de vulling kunt U dan dit recept aanhouden. Veel bakplezier gewenst.

      Beantwoorden
  4. Silvia says:
    8 jaar geleden

    Kan je de sauscijzenbroodjes ook in vriezen die je niet gebruikt, of moet je ze allen eerst bakken en dan in vriezen.

    Beantwoorden
    • Connie says:
      8 jaar geleden

      Het is makkelijker om ze eerst te bakken voor je ze invriest,omdat het gerezen deeg is. Je kan ze na het invriezen wel nog even opbakken..

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee
Specials

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

Met deze tips bak je thuis de mooiste en lekkerste soezen, eclairs en profiteroles. Pas op, het kiezen van een vulling kan lastiger zijn.

Check het recept of lees de info
gerookte vis

Gerookte vis

karnemelk

Karnemelk; ook dat is een musthave in je koelkast

Krieltjes

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Recept in de picture

Mosselen in gele curry
Visgerechten

Mosselen in gele curry

Mosselen worden vaak gekookt in wijn, bier of visbouillon. In een gele curry moet je zeker ook eens proberen. Zo pittig als je zelf wilt.

Check het recept of lees de info
quiche met paddenstoelen

Quiche met paddenstoelen; Zet de seizoenen op tafel!

Fruitige roombotercake met peer en gember

Fruitige roombotercake met peer en gember

Handige kooktips

Groene currypasta
Kookschool

Groene currypasta; vers gemaakt het lekkerst!

Eet je graag curry? Maak hem dan eens helemaal vers, dus ook de currypasta. We hebben het recept van een heerlijke groene currypasta voor je!

Check het recept of lees de info
zelf soezen maken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Redactie op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Ria op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Redactie op Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder
  • An Quaghebeur op Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder
  • Hans op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Elise de Haan op Gehaktbrood met verse kruiden
  • Peter op Gehaktbrood met verse kruiden
  • Connie Derks op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Currysoep met courgette

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen