• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, juli 6, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Hartig

Worstenbroodjes uit eigen oven

door Connie Derks
in Hartig
0
4
worstenbroodjes

Worstenbroodjes uit eigen oven – Moeilijk? Nee hoor valt best wel mee. Wel heb je er even wat tijd voor nodig. Maar eigenlijk is het een heel ontspannen werkje waar je je huisgenoten vast erg blij mee maakt.

Het grote voordeel van zelf worstenbroodjes bakken is dat je het gehakt naar eigen smaak kan kruiden. Wil je het pittig met wat sambal, of liever wat milder met gebakken uitjes erdoor, het kan dus allemaal omdat je zelf je gehakt kan kruiden. Ook met het deeg kun je variëren, neem eens half witte bloem en half volkorenmeel of doe wat gedroogde kruiden door het deeg.

Worstenbroodjes / saucijzenbroodjes

Deze twee worden nogal eens door elkaar gehaald. Een worstenbroodje is van gistdeeg en een saucijzenbroodje maak je met bladerdeeg. Een worstenbroodje is een stuk minder vet dan een saucijzenbroodje omdat in bladerdeeg erg veel boter verwerkt wordt om die mooie laagjes te krijgen. De vulling is vaak hetzelfde al heet het bij de ene worst en de andere saucijs. Het is dus echt het deeg wat de naam bepaald.

Rijzen

Gistdeeg moet rijzen dit kan het beste in een vochtig warme omgeving. Voor de voorrijs volstaat vaak een stukje huishoudfolie wat licht ingesmeerd is met olie. Om na te rijzen kun je de bakplaten in je koude oven zetten met een schaal warm water onder in de oven. Sommige ovens kun je ook op 30-40 graden verwarmen. Wanneer dit kan gebruik deze stand dan, maar maak de oven niet warmer, dit is niet goed voor de gist. Zet er wel ook warm water bij om een vochtige omgeving te creëren.

deeg worstenbroodjes
worst
worstenbroodjes

Worstenbroodjes

Porties: ca. 30 stuks
Bereidingstijd: 105 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 600 gram bloem
  • 230 gram melk
  • 45 gram verse gist
  • 1 ei
  • 125 gram boter
  • 10 gram zout
  • 10 gram suiker
  • 750 gram gehakt
  • 2 eieren
  • 80 gram paneermeel
  • kruiden naar wens
  • 1 ei om de broodjes te bestrijken

Bereidingswijze van dit recept

Zelf worstenbroodjes maken doe je zo:

Doe de bloem in een kom en voeg er de melk, het ei, de suiker en de gist aan toe. Kneed dit kort met de deeghaken van een mixer of met je keukenmachine door elkaar. Doe er dan het zout en de boter bij en kneed dit minimaal 10 minuten tot een soepel deeg. Verdeel het deeg in 30 gelijke bolletjes van ca. 35 gram. Maak er bolletjes van en laat deze een half uurtje onder met olie ingestreken huishoudfolie rusten.

Meng ondertussen je gehakt en breng dit op smaak naar wens. Het mag net iets pittiger zijn dan dat je normaal je gehaktballen maakt omdat het deeg vrij vlak van smaak is. Verdeel ook het gehakt in 30 porties van ongeveer 35 gram. Maak er mooie worstjes van ongeveer 10 cm van.

Rol een bolletje plat en vouw er het worstje in (zie foto). Zorg ervoor dat je de onder naad goed dichtknijpt en leg het broodje met de naad onder op een bakplaat met bakpapier. Maak zo alle broodjes, zorg dat de broodjes iets van elkaar af liggen. Op een bakplaat van een standaard oven kunnen 10-12 worstenbroodjes, heb je een combi dan zullen er ongeveer acht op kunnen. Ze rijzen nog en het is niet de bedoeling dat ze tegen elkaar aan bakken. Smeer de broodjes licht in met het ei wat je los klopt met een eetlepel water en een snufje zout.

Zet de worstenbroodjes 30-45 minuten tochtvrij weg om ze te laten rijzen. Verwarm de oven voor op 220 graden en bak de broodjes in 15 tot 18 minuten bruin en gaar. Wanneer je de worstenbroodjes later nog op wil warmen kun je ze iets lichter van kleur laten maar zorg er wel voor dat ze goed gaar zijn.

Tafel lekker !!

Tags: BrabantKinderen receptenLimburgVleesVlees - Gehakt
DeelPin386Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

hartig breekbrood
Brood

Hartig breekbrood met o.a. buffelmozzarella. Hmm

Kaas uien stokbrood
Hartig

Kaas uien stokbrood uit eigen oven

Knoflook-kaasbrood
Hartig

Knoflook-kaasbrood

pastechi pasteitjes
Hartig

Pastechi de pasteitjes uit de Antilliaanse keuken

kaassoesjes
Hartig

Kaassoesjes, eens iets anders bij de borrel

Turkse pide gevuld met romig kaasmengsel
Hartig

Turkse pide gevuld met romig kaasmengsel

Hartig gevulde broodjes
Hartig

Hartig gevulde broodjes met kip of gehakt

Hartige koekjes
Hartig

Hartige koekjes voor bij de borrel tv of tijdens een picknick

Reacties 4

  1. Leo Broekmans says:
    5 maanden geleden

    Als je een volledig gevuld worstenbroodje wilt moet je de volgende verhouding gebruiken:
    1000 gr.half om half gehakt
    200 gr.paneermeel
    200 gr eieren
    100 gr water
    Kruiden e.d. naar smaak.
    Als je ze in wil spuiten met een spuitzak kun je er nog wat extra water aan toevoegen.

    Beantwoorden
    • Connie says:
      5 maanden geleden

      Bedankt voor deze tip Leo.

      Beantwoorden
  2. Hans says:
    6 maanden geleden

    Kan me niet voorstellen dat dit op brooddeeg lijkt ,gezien de grote hoeveelheid boter rijst dit nog wel?
    Er zit wel veel gist op dat dan weer wel.

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      6 maanden geleden

      Dit is een broiche deeg daar zit altijd meer boter is. Zo blijven ze lekker zacht.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Huisgemaakte spreads voor op brood
Specials

Huisgemaakte spreads voor op brood; verrassend lekker

Homemade sandwich spread in meerdere varianten. Deze huisgemaakte spreads maken we op basis van yoghurt, kwark met roomkaas of mayonaise.

Check het recept of lees de info
Steenfruit

Steenfruit; Heerlijk Hollands fruit met pit

Broodje Hamburger

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

Recept in de picture

Kibbeling zelf maken
Tussendoortje

Kibbeling zelf maken; Gebakken vis naar jouw eigen smaak

Gebakken vis eten? Kibbeling zelf maken is echt leuk en lekker. Van verse vis (kabeljauw) en een heerlijk beslag met je eigen kruidenmelange.

Check het recept of lees de info
zomers taartje kwark rode bessen

Zomers taartje met kwark en rode bessen

Beef back rib van de BBQ

Beef back ribs van de BBQ; oftewel runderspareribs!

Handige kooktips

platvis fileren
Kookschool

Platvis fileren doe je zo (met foto instructies)

Ben je een echte visliefhebber, maar vind je platvis fileren een lastige klus? Met deze stap voor stap uitleg gaat het ook jou vast lukken.

Check het recept of lees de info
marineren in karnemelk

Marineren in karnemelk

Kernhem

Kernhem, zacht, maar wel met pit!

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • marina op Abrikozenvlaai; de echte Limburgse
  • Elise de Haan op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • gerrit schout op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen