Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Chocoladetruffels zelf maken in diverse varianten

Deze chocoladetruffels zijn heerlijk om te maken en verbluffend eenvoudig. Heerlijk voor bij een feestelijk moment.

0 3.035

Chocoladetruffels in vele variaties – Eerst ga ik een paar jaren terug, om te zeggen: december 1982. Toen kwam er in Vlaanderen iedere week een tijdschrift ‘’ Het rijk der vrouw’. Wat was ik daar verlekkerd op om te lezen, want daar was steeds een klein kookboekje in verwerkt, dat je kon bijhouden in een map. Tot op vandaag staan hier in het boekenrek de mappen met de recepten.. En dit receptje stond daarin verwerkt, dit heb ik verschillende keren gemaakt toen.

Mmmm lekker …. die kleine chocoladebolletjes. Natuurlijk kun je je eigen toets eraan toevoegen… je kan er eventueel een beetje drank aan toevoegen.

Let wel op, als je deze proeft kun je er niet meer afblijven..

Truffels …. met de zoete smaak van chocolade

Chocoladetruffels zijn kleine, zachte chocoladebolletjes die vanwege hun vorm en kleur op truffels lijken en die je in allerlei verschillende lekkere substanties kunt wentelen. De meest gebruikelijk is cacaopoeder, maar probeer ook eens mijn andere variaties!

Eet jij ook graag chocolade? Ben je er verslaafd aan? Maakt het je gelukkig om chocolade te eten? Eet jij met de feestdagen meer chocolade dan anders? Probeer dan eens deze heerlijke truffels!


Zo bereid je chocoladetruffels

Ingrediënten

  • 125 gram pure chocolade
  • 60 gram goede boter
  • 60 gram poedersuiker
  • 5 gram vanille suiker
  • 1 eidooier

Voor de afwerking:

  • cacaopoeder
  • hagelslag
  • geschaafde amandelen
  • gemalen kokos
  • Brésilienne-nootjes / nougatine

Bereiding:

Smelt de chocolade au bain-marie boven een kom.

Voeg de boter beetje bij beetje toe zodat je een glad mengsel verkrijgt. De suiker en vanillesuiker bijvoegen en zien dat alles goed opgelost is. Op het laatste de eidooier eronder mengen. Het mengsel laten afkoelen in de koelkast

Afwerking

Met vochtige handen kleine bolletjes rollen en deze wentelen in, kokos, chocoladehagel, Brésilienne-nootjes/nougatine, cacaopoeder, amandelschilfers..

Voorzichtig in kleine cupcakes vormpjes plaatsen en klaar voor gebruik!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer