IJswafel bakjes met fris zomerfruit – Oh Yes !!! Dat is wat iedereen zal roepen bij het zien en proeven van deze lekkernij. Want fruit, en wafels, dat is een heerlijk duo.
Wafels met fruit
Wafels met fruit, het is een bekende combinatie. En niets is lekkerder dan een heerlijk fruit dessert met een toef mascarpone en honing in een zelfgemaakt ijswafel bakje. Die heerlijke wafel, de zoetigheid van de mascarpone en dan dat heerlijke verse fruit erbij, een ultieme combinatie waar echt iedereen gelukkig van wordt.
Zomerfruit
Vooral in het zomerfruit seizoen is dit een lekkernij. In plaats van een ijswafel met roomijs vul je de ijswafel bakjes met vers zomerfruit en een toef mascarpone. Daarmee heeft iedereen het idee dat je een sorbet serveert, iedereen vindt dit lekker en het ziet er heerlijk en feestelijk uit.
Extra nodig;
- (ijshoorn)wafelijzer
- muffinvorm of kommetje(s)
IJswafel bakjes met fris zomerfruit
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 35 gram boter
- 70 gram witte basterdsuiker
- 1/2 ei
- 125 ml water
- 125 gram bloem
- snuf kaneel
- 110 gram mascarpone
- 50 gram Griekse yoghurt
- 1 el honing
- 1 tl suiker
- 1 el citroensap
- 1 tl rode wijnazijn
- 180 gram aardbeien
- 60 gram rode bessen
- 75 gram blauwe bessen
- 75 gram frambozen
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je de ijswafel bakjes met zomerfruit:
Meng de boter, de suiker en het (halve) ei en roer tot het een smeuïge massa is. Zeef de bloem en meng hier de kaneel door. Meng samen met het water (om en om) door het botermengsel. Roer net zolang tot er een glad beslag ontstaat.
Laat het wafelijzer goed voorverwarmen, schep een eetlepel van het beslag in het midden van het wafelijzer en bak tot een dun, bruin wafeltje (ongeveer 4 minuten).
Neem zodra het wafeltje klaar is de wafel van het ijzer en vouw deze direct in één van de vormpjes in de muffinvorm of in een kommetje. Dit moet je echt snel doen, de wafel koelt snel af en zodra hij afkoelt, kun je hem niet meer vormen tot een mooi ijswafel bakje.
Snijd de aardbeien in vieren, haal de rode bessen van de takjes.
Klop de mascarpone los en meng met alle overige ingrediënten.
Nu kun je de ijswafel bakjes vullen met het fruit en aftoppen met een heerlijke dot van de mascarpone (vooral niet te zuinig mee zijn!) en eventueel decoreren met een blaadje munt of stukjes fruit.
Tafel lekker !!