Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

IJswafel bakjes met fris zomerfruit

IJswafel bakjes met fris zomerfruit – Onlangs ging ik mijn keuken een beetje reorganiseren en ergens achter in een kastje kwam ik een doos tegen met daarin een wafelijzer, zo één die je gebruikt om ijshoorntjes mee te maken. Oja die had ik ook nog, ooit eens op de kop getikt in de aanbieding, je weet wel met zo’n gele sticker erop, 50% korting, kan je eigenlijk geen nee tegen zeggen en dan kom je thuis en vraag je je af waartoe je je nu weer hebt laten verleiden.

Toch heb ik uiteindelijk geen spijt gekregen van deze aankoop. Ik gebruikte hem al één keer eerder voor deze lekkere stroopwafels. Daarna ging het apparaat de kast in, ben ik hem totaal vergeten en kwam ik hem dus nu pas weer tegen. Deze keer zette ik hem in het zicht zodat ik hem niet weer zou vergeten en er snel iets lekkers mee kon maken.

Fruitig dessert

Op de markt had ik allerlei lekker zomerfruit meegenomen en toen ik weer aan mijn wafelijzer dacht wist ik al vrij snel waarmee ik mijn huisgenoten vanavond na het eten ging verrassen. Een heerlijk fruitig dessert met een toef van mascarpone en honing geserveerd in een ijswafel bakje, dat wordt smullen met een hoofdletter “S”.

IJswafel bakjes met fris zomer fruit

IJswafel bakjes met zomerfruit in de maakVoor de bakjes, 4 stuks:

  • 35 gram boter
  • 70 gram witte basterdsuiker
  • 1/2 ei
  • 125 ml water
  • 125 gram bloem
  • snuf kaneel

Extra nodig;

  • (ijshoorn)wafelijzer
  • cupcaketray of kommetje(s)

Meng de boter, de suiker en het (halve) ei en roer tot het een smeuïge massa is. Zeef de bloem en roer hierdoor de kaneel. Meng samen met het water (om en om) door het botermengsel. Roer net zolang tot er een glad beslag ontstaat.

Laat het wafelijzer goed voorverwarmen, schep een eetlepel van het beslag in het midden van het ijzer en bak tot een dun, bruin wafeltje (ongeveer 4 minuten).

Neem zodra het wafeltje klaar is de wafel van het ijzer en vouw deze direct in één van de vormpjes in de cupcaketray of in een kommetje. Dit moet je echt snel doen, de wafel koelt snel af en zodra hij afkoelt kun je hem niet meer vormen tot een mooi ijswafel bakje.

Voor de vulling:

180 gram aardbeien, 60 gram rode bessen, 75 gram blauwe bessen en 75 gram frambozen.

De aardbeien sneed ik in vieren en de rode bessen haalde ik van de takjes. In plaats van een toef slagroom deed ik er een lekkere dot met onder andere mascarpone op, deze maakte ik als volgt;

  • 110 gram mascarpone
  • 50 gram Griekse yoghurt
  • 1 el honing
  • 1 tl suiker
  • 1 el citroensap
  • 1 tl rode wijn azijn

Klop de mascarpone los en meng met alle overige ingrediënten.

Nu kun je de ijswafel bakjes vullen met het fruit en aftoppen met een heerlijke dot van de mascarpone (vooral niet te zuinig mee zijn !!) en eventueel decoreren met een blaadje munt of stukjes fruit.

Smul lekker !!!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.