Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

De kerstster een bijzonder variatie op de kerststol

De kerstster. Dit heerlijke gevulde brood is een hele leuke en bijzondere variatie op de kerststol. Sierlijk, decoratief op ontbijt- of brunchtafel.

926

De kerstster een bijzonder variatie op de kerststol – Dit heerlijke gevulde brood is een hele leuke en bijzondere variatie op de kerststol. Hij wordt gemaakt in de vorm van een ster en staat hierdoor zeer decoratief en sierlijk op uw ontbijt- of brunchtafel en is ook nog eens heerlijk van smaak. Slechts een paar handelingen zijn er nodig om van een gewoon stuk deeg deze prachtige kerstster te maken.

Met brood kun je ontzettend veel variëren en juist met de kerst mag het toch allemaal wel net wat luxer zijn.

Voor deze ster heb ik gekozen voor de combinatie van chocolade, sinaassnippers en macadamianoten. Misschien een wat onbekende combinatie voor brood maar geloof me je eet je vingers er bij op, zo lekker!

De kerstster een bijzonder variatie op de kerststol

Voor 2 stuks

  • 500 gram patentbloem
  • 200 gram volle melk
  • 30 gram verse gist
  • 10 gram zout
  • 15 gram suiker
  • 50 gram roomboter
  • rasp van 1 sinaasappel

Voor de vulling

  • 250 gram chocolade stukjes melk of puur
  • 200 gram gekonfijte sinaasappelschil
  • 150 gram macadamianoten

Maak een zacht zoet gistdeeg en neem in plaats van de rasp van een citroenschil, de rasp van de schil van een sinaasappel. Laat het deeg 15 minuten rusten in een afgedekte kom. Hak de noten in stukken en snijdt eventueel de gekonfijte sinaasappelschillen in stukjes. Zorg ervoor dat er geen gruis bij de chocolade zit anders krijg je een grauw deeg en dat ziet er minder smakelijk uit. Verdeel de vulling door het deeg en deel het deeg in 2 stukken. Maak 2 mooie strakke bollen van het deeg en leg deze ieder op een met bakpapier beklede bakplaat.

Laat het deeg met een doek erover een kwartiertje rijzen. Duw de lucht uit het deeg en snijd met een deegkrabber of een mes een kruis in het midden van het deeg maar blijf 2 cm van de rand af. Maak nog een kruis zodat je 8 punten in het midden hebt. Leg nu de punten voorzichtig naar buiten zodat zich een kerstster vormt. Breng de ster in model en laat deze ongeveer een uur rijzen. Bak de kerstster 40 tot 45 minuten af in een voorverwarmde oven van 210 graden. Bestrooi de kerstster als deze is afgekoeld rijkelijk met poedersuiker.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Reacties zijn gesloten.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer