• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zaterdag, mei 28, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Koekjes

Biscotti met amandelen en witte chocolade

Connie Derks door Connie Derks
in Koekjes
0
1
Biscotti

Biscotti met amandelen en witte chocolade – Biscotti zijn ook bekend onder de naam cantuccini, wat tweemaal gebakken betekent. Het is een Italiaans koekje afkomstig uit de regio Toscane. Daar wordt het koekje geserveerd als een after dinner dessert met een glaasje vin santo, een heerlijke dessertwijn, die uiteraard ook uit deze streek afkomstig is. Buiten Italië worden ze meestal bij de koffie, cappuccino of de thee geserveerd. De koekjes worden gedipt in de drank zodat ze zachter worden en makkelijker te eten. Omdat ze tweemaal gebakken worden en geen boter bevatten zijn de koekjes vrij hard. Dit heeft als voordeel dat ze vrij lang  bewaard kunnen worden.

Biscotti zelf maken

Als je deze koekjes koopt, zul je zien dat ze vrij prijzig zijn. Dit komt door de toevoeging van de noten en omdat ze tweemaal gebakken worden is de bereiding bewerkelijker. Maar niet getreurd het is echt niet moeilijk om ze zelf te maken. In biscotti zitten altijd noten. Deze worden vaak gecombineerd met gedroogd fruit of chocolade. In dit recept is gekozen voor amandelen en witte chocolade. Je kan er naar hartenlust mee variëren, let er wel op dat de hoeveelheid noten en andere vulling gelijk blijven. Het is een erg stevig deeg, voeg geen extra vocht toe want het hoort echt zo stevig te zijn.

Biscotti met amandelen en witte chocolade

Porties: -
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 150 gram suiker
  • 2 theelepels citroenrasp
  • 1 theelepel vanille
  • 2 eieren
  • 250 gram bloem
  • zout
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 100 gram witte chocolade
  • 100 gram amandelen, liefst met vlies

Bereidingswijze van dit recept

Biscotti met amandelen en witte chocolade maak je zo:

Meng in een kom de bloem, het bakpoeder, de vanille, de suiker, het zout en de citroenrasp. Klop de eieren los in een kopje en voeg deze dan bij het bloemmengsel. Kneed kort door en voeg er de vulling aan toe. Meng even goed door en vorm er 2 worsten van die de lengte van je bakplaat hebben. Leg de worsten op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze iets aan. Zorg voor voldoende tussenruimte want ze lopen nog iets uit. Bak de koeken 35 minuten in een voorverwarmde oven van 150 graden. Haal ze uit de oven en snijd er direct plakjes van 1 1/2 tot 2 cm van. Leg deze weer terug op de bakplaat en zet ze in de oven. Zet na 10 minuten de oven uit en zet de deur op een kier. Laat ze volledig afkoelen. Bewaard de biscotti in een goed afgesloten trommel zijn ze wel een maand houdbaar.

Lekkere variaties zijn:

– amandelen met pure chocolade en sinaasappelrasp

– hazelnoot met chocolade

– pistache met witte chocolade

– amandelen met gedroogde cranberry’s

Tags: ChocoladeNoten - Pistache noten
DeelPin16Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

jam koekjes bakken 162918
Koekjes

Jam koekjes; Verras je valentijn met zelfgemaakt lekkers

gemberkoekjes
Koekjes

Gemberkoekjes met 3 soorten gember

Volkoren koeken
Koekjes

Volkoren koeken met gedroogd fruit

wenskoekjes of gelukskoekjes maken
Koekjes

Wenskoekjes of gelukskoekjes; Daar wordt iedereen gelukkig van!

Schuimpjes voor de feestdagen
Koekjes

Schuimpjes voor de feestdagen

notenkoekjes-Nusskipferl
Koekjes

Notenkoekjes; Originaliteit bij de koffie

walnoten roomboter koekjes
Koekjes

Walnoten roomboter koekjes; Haal het herfstgevoel uit je oven

Stroopwafels
Koekjes

Stroopwafels, bak ze eens zelf

Reacties 1

  1. ine says:
    3 jaar geleden

    De witte chocolade ontbreelt in de beschrijving

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Recepten met langoustines
Specials

Recepten met Langoustines; een feestje op je bord!

Als je van langoustines houdt, en je hebt inspiratie nodig kijk dan eens bij onze recepten met langoustines en leef je uit!

Check het recept of lees de info
Dressings op basis van yoghurt

Dressings op basis van yoghurt

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Aardappels van de barbecue

Aardappels van de barbecue

Recept in de picture

Penne met verse zalm en verse spinazie
Pastagerechten

Penne met verse zalm en verse spinazie

Eenvoudige en pure smaken vormen de basis van deze penne met verse zalm en verse spinazie, natuurlijk mogen de verse tomaten niet ontbreken.

Check het recept of lees de info
Oosterse wokschotel met broccoli

Oosterse wokschotel met broccoli

Gevulde aubergine

Gevulde aubergines; met een vulling van groenten en kikkererwten

Handige kooktips

verse zalm bakken
Kookschool

Zalm bakken of grillen doe je zo

De perfect malse zalm bakken of grillen is best makkelijk! Volg de stap-voor-stapinstructies en eet nooit meer droge zalm.

Check het recept of lees de info
Morbier

Morbier; Het fantastische verhaal achter een drielaags kaasje

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Ratatouille; Frans gerecht met Nederlandse groenten
  • Gerda op Ratatouille; Frans gerecht met Nederlandse groenten
  • Connie Derks op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Eliann Benneheij op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Peter op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Connie Derks op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Tineke Oud op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Redactie op Pizza met wilde spinazie en haloumi

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?
  • Adverteren

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen