• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, februari 1, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Koekjes

Biscotti met amandelen en witte chocolade

door Connie Derks
in Koekjes
0
1
Biscotti

Biscotti met amandelen en witte chocolade – Biscotti zijn ook bekend onder de naam cantuccini, wat tweemaal gebakken betekent. Het is een Italiaans koekje afkomstig uit de regio Toscane. Daar wordt het koekje geserveerd als een after diner dessert met een glaasje vin santo, een heerlijke dessertwijn, die uiteraard ook uit deze streek afkomstig is. Buiten Italië worden ze meestal bij de koffie, cappuccino of de thee geserveerd. De koekjes worden gedipt in de drank zodat ze zachter worden en makkelijker te eten. Omdat ze tweemaal gebakken worden en geen boter bevatten zijn de koekjes vrij hard. Dit heeft als voordeel dat ze vrij lang bewaard kunnen worden.

Biscotti zelf maken

Als je deze koekjes koopt, zul je zien dat ze vrij prijzig zijn. Dit komt door de toevoeging van de noten en omdat ze tweemaal gebakken worden is de bereiding bewerkelijker. Maar niet getreurd, het is echt niet moeilijk om ze zelf te maken. In biscotti zitten altijd noten. Deze worden vaak gecombineerd met gedroogd fruit of chocolade. In dit recept is gekozen voor amandelen en witte chocolade. Je kunt er naar hartenlust mee variëren, let er wel op dat de hoeveelheid noten en andere vulling gelijk blijven. Het is een erg stevig deeg, voeg geen extra vocht toe want het hoort echt zo stevig te zijn.

Biscotti met amandelen en witte chocolade

Porties: -
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 150 gram suiker
  • 2 theelepels citroenrasp
  • 1 theelepel vanille
  • 2 eieren
  • 250 gram bloem
  • zout
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 100 gram witte chocolade
  • 100 gram amandelen, liefst met vlies

Bereidingswijze van dit recept

Biscotti met amandelen en witte chocolade maak je zo:

Meng in een kom de bloem, het bakpoeder, de vanille, de suiker, het zout en de citroenrasp. Klop de eieren los in een kopje en voeg deze dan bij het bloemmengsel. Kneed kort door en voeg er de vulling aan toe. Meng even goed door en vorm er 2 worsten van die de lengte van je bakplaat hebben. Leg de worsten op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze iets aan. Zorg voor voldoende tussenruimte want ze lopen nog iets uit. Bak de koeken 35 minuten in een voorverwarmde oven van 150 graden. Haal ze uit de oven en snijd er direct plakjes van 1 1/2 tot 2 cm van. Leg deze weer terug op de bakplaat en zet ze in de oven. Zet na 10 minuten de oven uit en zet de deur op een kier. Laat ze volledig afkoelen. Bewaard de biscotti in een goed afgesloten trommel zijn ze wel een maand houdbaar.

Lekkere variaties zijn:

– amandelen met pure chocolade en sinaasappelrasp

– hazelnoot met chocolade

– pistache met witte chocolade

– amandelen met gedroogde cranberry’s

Tags: ChocoladeNoten - Pistache noten
DeelPin19Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Volkoren koeken
Koekjes

Volkoren koeken met gedroogd fruit

Sinaasappel crinckle cookies
Koekjes

Sinaasappel crinckle cookies

wenskoekjes of gelukskoekjes maken
Koekjes

Wenskoekjes of gelukskoekjes; daar wordt iedereen gelukkig van!

Schuimpjes voor de feestdagen
Koekjes

Schuimpjes voor de feestdagen

sint whoopie's
Koekjes

Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden

notenkoekjes-Nusskipferl
Koekjes

Notenkoekjes; Originaliteit bij de koffie

walnoten roomboter koekjes
Koekjes

Walnoten roomboter koekjes; Haal het herfstgevoel uit je oven

jam koekjes bakken 162918
Koekjes

Jam koekjes; Verras je valentijn met zelfgemaakt lekkers

Reacties 1

  1. ine says:
    4 jaar geleden

    De witte chocolade ontbreelt in de beschrijving

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

tortilla van aardappel
Specials

Tortilla; een klassieker uit Spanje

Eieren, vastkokende aardappels, een paar uien en extra vierge olijfolie. Meer heb je niet nodig voor een lekkere tortilla.

Check het recept of lees de info
citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

appelcake special

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

Recept in de picture

eieren met mayonaise
Voorgerecht

Eieren met mayonaise (oeuf mayonaise)

Een echte bistro klassieker uit Frankrijk, eieren met mayonaise of oeuf mayonaise zoals de Fransen zeggen.

Check het recept of lees de info
Risotto alla Milanese

Risotto alla Milanese

hamrolletjes met zuurkool uit de oven

Hamrolletjes met zuurkool uit de oven

Handige kooktips

mayonaise
Kookschool

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Jij kunt ook de lekkerste mayonaise zelf maken met deze tips. Maak de mayonaise zo zoet, zout, zuur of kruidig zoals jij lekker vindt.

Check het recept of lees de info
Pecorino

Pecorino; schapenkaas uit Italië

tomaten ontvellen

Tomaten ontvellen, zo doe je dat snel en makkelijk

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Redactie op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Leentje Put op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Elise de Haan op Klapstuk; wat is dat en wat doe je er mee?
  • Fred Bouwmeester op Klapstuk; wat is dat en wat doe je er mee?
  • Connie Derks op Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht
  • Tans op Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht
  • Redactie op Paté maken, heerlijk om zelf te doen
  • Ger Dikhoff op Paté maken, heerlijk om zelf te doen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen