Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Biscotti met amandelen en witte chocolade

Biscotti zijn ook bekend onder de naam cantuccini, wat tweemaal gebakken betekent. Het is een Italiaans koekje afkomstig uit de regio Toscane.

1 1.826

Biscotti met amandelen en witte chocolade – Biscotti zijn ook bekend onder de naam cantuccini, wat tweemaal gebakken betekent. Het is een Italiaans koekje afkomstig uit de regio Toscane. Daar wordt het koekje geserveerd als een after dinner dessert met een glaasje vin santo, een heerlijke dessertwijn, die uiteraard ook uit deze streek afkomstig is. Buiten Italië worden ze meestal bij de koffie, cappuccino of de thee geserveerd. De koekjes worden gedipt in de drank zodat ze zachter worden en makkelijker te eten. Omdat ze tweemaal gebakken worden en geen boter bevatten zijn de koekjes vrij hard. Dit heeft als voordeel dat ze vrij lang  bewaard kunnen worden.


Biscotti zelf maken

Wanneer je deze koekjes koopt zul je zien dat ze vrij prijzig zijn. Dit komt door de toevoeging van de noten en omdat ze tweemaal gebakken worden is de bereiding bewerkelijker. Maar niet getreurd het is echt niet moeilijk om ze zelf te maken. In biscotti zitten altijd noten. Deze worden vaak gecombineerd met gedroogd fruit of chocolade. In dit recept is gekozen voor amandelen en witte chocolade. Je kan er naar hartenlust mee variëren, let er wel op dat de hoeveelheid noten en andere vulling gelijk blijven. Het is een erg stevig deeg, voeg geen extra vocht toe want het hoort echt zo stevig te zijn.

Biscotti met amandelen en witte chocolade

  • 150 gram suiker
  • 2 theelepels citroenrasp
  • 1 theelepel vanille
  • 2 eieren
  • 250 gram bloem
  • zout
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 100 gram witte chocolade
  • 100 gram amandelen, liefst met vlies

Meng in een kom de bloem, het bakpoeder, de vanille, de suiker, het zout en de citroenrasp. Klop de eieren los in een kopje en voeg deze dan bij het bloemmengsel. Kneed kort door en voeg er de vulling aan toe. Meng even goed door en vorm er 2 worsten van die de lengte van je bakplaat hebben. Leg de worsten op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze iets aan. Zorg voor voldoende tussenruimte want ze lopen nog iets uit. Bak de koeken 35 minuten in een voorverwarmde oven van 150 graden. Haal ze uit de oven en snijd er direct plakjes van 1 1/2 tot 2 cm van. Leg deze weer terug op de bakplaat en zet ze in de oven. Zet na 10 minuten de oven uit en zet de deur op een kier. Laat ze volledig afkoelen. Bewaard in een goed afgesloten trommel zijn ze wel een maand houdbaar.

Lekkere variaties zijn:

– amandelen met pure chocolade en sinaasappelrasp

– hazelnoot met chocolade

– pistache met witte chocolade

– amandelen met gedroogde cranberry’s

 

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 reactie
  1. ine zegt

    De witte chocolade ontbreelt in de beschrijving

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer