- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Bokkepootjes; Koffietijd was nog nooit zo gezellig

Bokkepootjes; Koffietijd was nog nooit zo gezellig – Maandagmorgen, vriendinnenochtend. Misschien bij jou op een andere dag, maar het is vooral leuk dat het bestaat. Zoiets wil je dan ook in tact houden. Ren dan eens niet de supermarkt in voor een pak bokkepootjes maar maak ze eens zelf. Stop er een flink portie liefde in en je vriendinnen komen volgende week heel graag terug.

Uitvinder van de bokkepootjes is banketbakker Jan Pieter Schellema. Hij kwam tot de conclusie dat wanneer je twee amandel merinques met botercreme aan elkaar plakt er een verrukkelijk koekjes ontstaat. Koekjes die nog tot op de dag van vandaag razend populair zijn.


Bokkepootjes maak je zo

De biscuits of amandel merinques

Klop de eiwitten licht op tot schuim en voeg geleidelijk de suiker toe en klop verder tot een stevig schuim.

Meng de bloem en broyage met elkaar, niet zeven!!

Meng voorzichtig het mengsel door het stevige eiwitschuim.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Spuit hier met behulp van een spuitzak (mondje 9 of 10) de biscuits op in de vorm die jij mooi vind. Ik maakte ronde en langwerpige. Strooi er dan wat amandel schilfers over.

Verwarm de over voor op 180 graden. Bak hierin de biscuits in ongeveer 15 minuten. Test even voor je ze eruit haalt, ze moeten echt krokant zijn.

De vulling

Breng water en suiker samen op een temperatuur van 121 graden. Klop de eidooiers op met behulp van een keukenmachine of handmixer.

Laat de suikersiroop even afkoelen en giet deze dan op de kloppers van je keukenmachine of handmixer zodat deze zeer geleidelijk door de eidooiers mengt. Klop tot de massa is afgekoeld.

Spatel nu de zachte roomboter door de massa. Liefhebbers kunnen deze nog extra smaak meegeven door er mokka aroma aan toe te voegen.

De Bokkepootjes maken

Spuit op de halve amandel merinques een beetje boterroom en plaats de andere helft erop. Voor een feestelijk effect bestuif je de ronde met poedersuiker en dompel je de uiteinde van de langwerpige koekjes in de chocolade.

Laat je het ons weten als je de bokkepootjes ook gemaakt hebt?

Links in dit recept:
  1. [Image]: https://lekkertafelen.nl/wp-content/uploads/2016/03/bokkepootjes-maken.jpg
  2. [Image]: https://lekkertafelen.nl/wp-content/uploads/2016/03/bokkepootjes-recept.jpg
  3. [Image]: https://lekkertafelen.nl/wp-content/uploads/2016/03/bokkepootjes-bakken.jpg
  4. [Image]: https://lekkertafelen.nl/wp-content/uploads/2016/03/bokkepootjes.jpg