Chocolade crinkle cookie – een klein simpel koekje met een leuk effect – Een lekker chocolade koekje welke eigenlijk heel simpel om te maken is. De toegevoegde bakpoeder in het koekje maakt dat het koekje flink gaat uitlopen tijdens het bakken hierdoor geeft de poedersuiker waarmee het koekje is bedekt, na het bakken een hele mooie uitstralingen aan uw koekje. Dit koekje zal geweldig staan op uw koffietafel.
Ingrediënten
- 90 gram cacaopoeder
- 240 gam bloem
- 100 gram poedersuiker
- 300 gram suiker
- 2 theelepels zout
- 2 theelepels bakpoeder
- 120 ml (zonnebloem) olie
- 4 eieren
Het maken van het koekje
Verwarm uw oven voor op 175 graden en bekleed alvast een bakplaat met een stukje bakpapier.
Neem een kom en meng hierin de cacao, de suiker en de olie, als dit alles goed met elkaar is vermengd voegt u één voor één de eieren toe. Zorg dat ieder ei eerst goed is opgenomen voor u het volgende ei toevoegd. Zeef boven het cacaomengsel de bloem, de bakpoeder en het zout en roer dit door het elkaar tot er een mooi samenhangend deeg ontstaat.
Het deeg moet nu goed koelen, dit kan door het minimaal 4 uur in de koelkast te plaatsen, maar als u sneller aan de slag wilt kunt u het deeg ook een half uur in de vriezer plaatsen.
Als het deeg voldoende is gekoeld ontstaat er een stevig maar plakkerig deeg, van dit deeg draait u balletjes van ongeveer 3 cm.
TIP: Omdat het deeg plakkerig is kunt u het beste ofwel plastic handschoentjes dragen of uw handen vochtig maken
Neem een platte schaal of plat bord en doe hier de poedersuiker op. Rol de balletjes deeg vervolgens één voor één door de poedersuiker, zorg dat de balletjes allemaal helemaal bedekt zijn met een flinke laag poedersuiker.
Leg de balletjes nu op de met bakpapier beklede bakplaat maar laat voldoende ruimte tussen de balletjes want ze zullen nog uitlopen in de oven.
Bak ze in 10 à 15 minuten af in de voorverwarmde oven. Zodra u ze uit de oven haalt zullen ze nog zacht zijn, laat ze dan ook eerst wat afkoelen voor u ze oppakt.
Met dit recept kunt u ongeveer 30 koekjes maken. Mocht deze hoeveelheid niet in één keer op uw bakplaat passen bak de koekjes dan in twee keer, plaats uw deeg wel telkens als u het niet gebruikt even terug in de koelkast of vriezer.
Deze zien er echt heel leuk uit…
Staan alvast op mijn to do lijstje …