• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zaterdag, mei 28, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Koekjes

Gemberkoekjes met 3 soorten gember

Connie Derks door Connie Derks
in Koekjes
1
5
gemberkoekjes

Gemberkoekjes – Een ware traktatie voor de gemberliefhebber.

3 soorten gember?

Ja, deze koekjes bevatten echt 3 verschillende bereidingen van gember. Als eerste de sterkste de verse gember, voor de zachte ondertoon de gemberpoeder en voor de kick de stukjes gesuikerde gember. De gesuikerde gember is vaak te koop bij een notenwinkel. Mocht je nu geen gesuikerde gember kunnen vinden dan kun je de gekonfijte gember op siroop nemen. Snij deze dan en spoel de siroop ervan af en dep ze droog met keukenpapier.

Lekker sterk: Verse gember

Zachte ondertoon: Gemberpoeder

Kick: Gesuikerde gember

Knapperig of liever een beetje chewy

Met dit recept kan het beide. Het was niet direct de bedoeling, maar de eerste plaat met gemberkoekjes zat door omstandigheden net wat langer in de oven dan de bedoeling was. Ze moeten namelijk van buiten gekleurd en van binnen wat lichter zijn. Nou dat was met deze plaat koekjes niet het geval ze waren helemaal egaal gekleurd. De volgende plaat had ik iets korter in de oven gedaan en deze waren wel zoals de bedoeling was. Het thuis panel mocht de gemberkoekjes proeven en de meningen waren verdeeld. De ene vond de zachte het lekkerste de ander had liever die knapperige. Dus bak de gemberkoekjes net zo lang of zo kort als dat jij lekker vindt.

Gemberkoekjes

Porties: een trommel vol
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 170 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 1 ei
  • 325 gram bloem
  • 1 ½ theelepel backing soda
  • ¼ theelepel zout
  • 1 eetlepel gemberpoeder
  • 1 ½ eetlepel versgeraspte gember
  • 60 gram gesuikerde gember
  • 2 eetlepels honing

Bereidingswijze van dit recept

Gemberkoekjes bakken doe je zo:

Hak de gesuikerde gember in kleine stukjes. Zeef de bloem, gemberpoeder baking soda en het zout boven een kom. Meng de boter met de suiker met een mixer tot deze enigszins luchtig is. Voeg het ei eraan toe en klop tot deze helemaal vermengd is. Voeg de helft van het bloemmengsel bij het botermengsel en meng goed door. Voeg er nu de verse gember, de gesuikerde gember en de honing aan toe en roer ook deze er goed doorheen. Meng als laatste kort de rest van het bloemmengsel erdoor tot een deeg. Verdeel het deeg in bolletjes ter grootte van een walnoot. Leg ze op bakpapier op en bakplaat met royale tussenruimte want ze lopen behoorlijk uit. Voor dit recept heb ik 3 bakplaten gebruikt. Zet de oven op 180 graden. Bak de koekjes 10 minuten voor zachte gemberkoekjes en 12-14 minuten voor krokante gemberkoekjes. Heb je maar 1 plaat? Schuif dan het bakpapier van de plaat en laat ze op het bakpapier afkoelen. Bewaar de gemberkoekjes in een luchtdichte trommel.

Tafel lekker !!

Tags: Groente - Knolgroenten - Gember
DeelPin42Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

jam koekjes bakken 162918
Koekjes

Jam koekjes; Verras je valentijn met zelfgemaakt lekkers

Volkoren koeken
Koekjes

Volkoren koeken met gedroogd fruit

wenskoekjes of gelukskoekjes maken
Koekjes

Wenskoekjes of gelukskoekjes; Daar wordt iedereen gelukkig van!

Schuimpjes voor de feestdagen
Koekjes

Schuimpjes voor de feestdagen

notenkoekjes-Nusskipferl
Koekjes

Notenkoekjes; Originaliteit bij de koffie

Biscotti
Koekjes

Biscotti met amandelen en witte chocolade

walnoten roomboter koekjes
Koekjes

Walnoten roomboter koekjes; Haal het herfstgevoel uit je oven

Stroopwafels
Koekjes

Stroopwafels, bak ze eens zelf

Reacties 5

  1. Jannie says:
    4 maanden geleden

    Hoi, zojuist dit heerlijke recept gemaakt, erg lekker.
    Heb bij het laatste restje deeg snufje kaneel gedaan,, ook aan te bevelen.
    Dankjewel

    Beantwoorden
  2. Stans says:
    7 maanden geleden

    Hallo, ik heb deze gemaakt vo min moedertje, van 96,nu ik lust geen gember, maar ja.je moet alles proeven, en omdat er zoveel gember inzat, dacht ik is dat niet te veel, want er wordt een aardige hoeveelheid gember gebruikt, maar zelf ik vind ze heerlijk. Ik heb ze zowel chewy als harder gebakken. Beetje afwisseling moet er toch zijn. Bedankt voor het heerlijke recept.ben ze nu aan het bakken voor haar 97e verjaardag komende vrijdag

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      7 maanden geleden

      Gefeliciteerd met je moeder, verwen haar maar met heerlijke zelfgebakken koekjes.

      Beantwoorden
  3. mieke says:
    2 jaar geleden

    Hallo Conny ,

    Dit is een lekker koekjes recept .
    lekker krokant en luchtig .
    Ik ga ze vast nog n keertje maken ,maar dan met de gesuikerde Gemberblokjes erbij .
    (die was ik vergeten .

    Mieke,

    Beantwoorden
    • Connie says:
      2 jaar geleden

      Goed om te horen dat ze lekker bevonden werden. En een erg goed excuus om ze nog eens te maken 😉

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Recepten met langoustines
Specials

Recepten met Langoustines; een feestje op je bord!

Als je van langoustines houdt, en je hebt inspiratie nodig kijk dan eens bij onze recepten met langoustines en leef je uit!

Check het recept of lees de info
Dressings op basis van yoghurt

Dressings op basis van yoghurt

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Aardappels van de barbecue

Aardappels van de barbecue

Recept in de picture

Penne met verse zalm en verse spinazie
Pastagerechten

Penne met verse zalm en verse spinazie

Eenvoudige en pure smaken vormen de basis van deze penne met verse zalm en verse spinazie, natuurlijk mogen de verse tomaten niet ontbreken.

Check het recept of lees de info
Oosterse wokschotel met broccoli

Oosterse wokschotel met broccoli

Gevulde aubergine

Gevulde aubergines; met een vulling van groenten en kikkererwten

Handige kooktips

verse zalm bakken
Kookschool

Zalm bakken of grillen doe je zo

De perfect malse zalm bakken of grillen is best makkelijk! Volg de stap-voor-stapinstructies en eet nooit meer droge zalm.

Check het recept of lees de info
Morbier

Morbier; Het fantastische verhaal achter een drielaags kaasje

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Ratatouille; Frans gerecht met Nederlandse groenten
  • Gerda op Ratatouille; Frans gerecht met Nederlandse groenten
  • Connie Derks op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Eliann Benneheij op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Peter op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Connie Derks op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Tineke Oud op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Redactie op Pizza met wilde spinazie en haloumi

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?
  • Adverteren

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen