• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
dinsdag, maart 28, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Koekjes

Gemberkoekjes met 3 soorten gember

door Connie Derks
in Koekjes
1
5
gemberkoekjes

Gemberkoekjes – Een ware traktatie voor de gemberliefhebber.

3 soorten gember?

Ja, deze koekjes bevatten echt 3 verschillende bereidingen van gember. Als eerste de sterkste de verse gember, voor de zachte ondertoon de gemberpoeder en voor de kick de stukjes gesuikerde gember. De gesuikerde gember is vaak te koop bij een notenwinkel. Mocht je nu geen gesuikerde gember kunnen vinden dan kun je de gekonfijte gember op siroop nemen. Snij deze dan en spoel de siroop ervan af en dep ze droog met keukenpapier.

Lekker sterk: Verse gember

Zachte ondertoon: Gemberpoeder

Kick: Gesuikerde gember

Knapperig of liever een beetje chewy

Met dit recept kan het beide. Het was niet direct de bedoeling, maar de eerste plaat met gemberkoekjes zat door omstandigheden net wat langer in de oven dan de bedoeling was. Ze moeten namelijk van buiten gekleurd en van binnen wat lichter zijn. Nou dat was met deze plaat koekjes niet het geval ze waren helemaal egaal gekleurd. De volgende plaat had ik iets korter in de oven gedaan en deze waren wel zoals de bedoeling was. Het thuis panel mocht de gemberkoekjes proeven en de meningen waren verdeeld. De ene vond de zachte het lekkerste de ander had liever die knapperige. Dus bak de gemberkoekjes net zo lang of zo kort als dat jij lekker vindt.

Gemberkoekjes

Porties: een trommel vol
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 170 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 1 ei
  • 325 gram bloem
  • 1 ½ theelepel backing soda
  • ¼ theelepel zout
  • 1 eetlepel gemberpoeder
  • 1 ½ eetlepel versgeraspte gember
  • 60 gram gesuikerde gember
  • 2 eetlepels honing

Bereidingswijze van dit recept

Gemberkoekjes bakken doe je zo:

Hak de gesuikerde gember in kleine stukjes. Zeef de bloem, gemberpoeder baking soda en het zout boven een kom. Meng de boter met de suiker met een mixer tot deze enigszins luchtig is. Voeg het ei eraan toe en klop tot deze helemaal vermengd is. Voeg de helft van het bloemmengsel bij het botermengsel en meng goed door. Voeg er nu de verse gember, de gesuikerde gember en de honing aan toe en roer ook deze er goed doorheen. Meng als laatste kort de rest van het bloemmengsel erdoor tot een deeg. Verdeel het deeg in bolletjes ter grootte van een walnoot. Leg ze op bakpapier op en bakplaat met royale tussenruimte want ze lopen behoorlijk uit. Voor dit recept heb ik 3 bakplaten gebruikt. Zet de oven op 180 graden. Bak de koekjes 10 minuten voor zachte gemberkoekjes en 12-14 minuten voor krokante gemberkoekjes. Heb je maar 1 plaat? Schuif dan het bakpapier van de plaat en laat ze op het bakpapier afkoelen. Bewaar de gemberkoekjes in een luchtdichte trommel.

Tafel lekker !!

Tags: Groente - Knolgroenten - Gember
DeelPin57Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Volkoren koeken
Koekjes

Volkoren koeken met gedroogd fruit

Sinaasappel crinckle cookies
Koekjes

Sinaasappel crinckle cookies

wenskoekjes of gelukskoekjes maken
Koekjes

Wenskoekjes of gelukskoekjes; daar wordt iedereen gelukkig van!

Schuimpjes voor de feestdagen
Koekjes

Schuimpjes voor de feestdagen

sint whoopie's
Koekjes

Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden

notenkoekjes-Nusskipferl
Koekjes

Notenkoekjes; Originaliteit bij de koffie

Biscotti
Koekjes

Biscotti met amandelen en witte chocolade

walnoten roomboter koekjes
Koekjes

Walnoten roomboter koekjes; Haal het herfstgevoel uit je oven

Reacties 5

  1. Jannie says:
    1 jaar geleden

    Hoi, zojuist dit heerlijke recept gemaakt, erg lekker.
    Heb bij het laatste restje deeg snufje kaneel gedaan,, ook aan te bevelen.
    Dankjewel

    Beantwoorden
  2. Stans says:
    1 jaar geleden

    Hallo, ik heb deze gemaakt vo min moedertje, van 96,nu ik lust geen gember, maar ja.je moet alles proeven, en omdat er zoveel gember inzat, dacht ik is dat niet te veel, want er wordt een aardige hoeveelheid gember gebruikt, maar zelf ik vind ze heerlijk. Ik heb ze zowel chewy als harder gebakken. Beetje afwisseling moet er toch zijn. Bedankt voor het heerlijke recept.ben ze nu aan het bakken voor haar 97e verjaardag komende vrijdag

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      1 jaar geleden

      Gefeliciteerd met je moeder, verwen haar maar met heerlijke zelfgebakken koekjes.

      Beantwoorden
  3. mieke says:
    3 jaar geleden

    Hallo Conny ,

    Dit is een lekker koekjes recept .
    lekker krokant en luchtig .
    Ik ga ze vast nog n keertje maken ,maar dan met de gesuikerde Gemberblokjes erbij .
    (die was ik vergeten .

    Mieke,

    Beantwoorden
    • Connie says:
      3 jaar geleden

      Goed om te horen dat ze lekker bevonden werden. En een erg goed excuus om ze nog eens te maken 😉

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

De lekkerste kippensoep
Specials

De lekkerste kippensoep recepten uit de hele wereld!

Kippensoep, bij een griepje, of gewoon omdat het een heerlijke soep is. Maar wat is nou de lekkerste kippensoep? Recepten uit de hele wereld!

Check het recept of lees de info
ananas

Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas

salades met appel

Salades met appel; dit zijn de lekkerste recepten

Hollandse borrelplank

Hollandse borrelplank; een feestje!

Recept in de picture

Gefrituurde oesterzwammen
Hapjes

Gefrituurde oesterzwammen

Een lekkere snack uit de frituur? Maak eens gefrituurde oesterzwammen. Deze paddenstoelen geef je een heerlijk knapperig jasje! Proeven!

Check het recept of lees de info
Rösti

Rösti; aardappels op zijn Zwitsers!

witlofovenschotel met gehakt en aardappelpuree

Witlofovenschotel met gehakt en aardappelpuree

Handige kooktips

eieren pellen
Kookschool

Eieren pellen

Waarom gaat eieren pellen de ene keer moeiteloos en lukt het de andere keer totaal niet. We leggen het uit en geven tips.

Check het recept of lees de info
onderdelen keukenmachine

Onderdelen van de keukenmachine, waar gebruik je ze voor?

Broccoli koken

Broccoli koken; zo blijft die mooi groen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Janet Satnarain op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • kitty wal op Botersaus
  • Redactie op Griet grillen op de barbecue
  • Elise de Haan op Rendang van oesterzwammen en spitskool
  • Monique Aan op Rendang van oesterzwammen en spitskool
  • Redactie op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Carla Bos op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Benblom op Griet grillen op de barbecue
  • Redactie op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen