Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Gemberkoekjes met 3 soorten gember

Goddelijke gemberkoekjes. Met de pit van verse gember, de zachte ondertoon van gemberpoeder en een lekkere kick van gesuikerde gember.

0 300

Gemberkoekjes – Een ware traktatie voor de gember liefhebber.

3 Soorten gember?

Ja deze koekjes bevatten echt 3 verschillende bereidingen van gember. Als eerste de meest sterke de verse gember, voor de zachte ondertoon de gemberpoeder en voor de kick de stukjes gesuikerde gember. De gesuikerde gember is vaak te koop bij een notenwinkel. Mocht je nu geen gesuikerde gember kunnen vinden dan kun je de gekonfijte gember op siroop nemen. Snij deze dan en spoel de siroop ervan af en dep ze droog met keukenpapier.

Lekker sterk: Verse gember

Zachte ondertoon: Gemberpoeder

Kick: Gesuikerde gember

Knapperig of liever een beetje chewy

Met dit recept kan het beide. Het was niet direct de bedoeling maar de eerste plaat met koekjes zat door omstandigheden net wat langer in de oven dan de bedoeling was. Ze moeten namelijk van buiten gekleurd en van binnen wat lichter zijn. Nou dat was met deze plaat koekjes niet het geval ze waren helemaal egaal gekleurd. De volgende plaat had ik iets korter in de oven gedaan en deze waren wel zoals de bedoeling was. Het thuis panel mocht de koekjes proeven en de meningen waren verdeeld. De ene vond de zachte het lekkerste de ander had liever die knapperige. Dus bak ze net zo lang of zo kort als dat jij lekker vindt.

Gemberkoekjes

  • 170 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 1 ei
  • 325 gram bloem
  • 1 ½ theelepel backing soda
  • ¼ theelepel zout
  • 1 eetlepel gemberpoeder
  • 1 ½ eetlepel versgeraspte gember
  • 60 gram gesuikerde gember
  • 2 eetlepels honing

Hak de gesuikerde gember in kleine stukjes. Zeef de bloem, gemberpoeder baking soda en het zout boven een kom. Meng de boter met de suiker met een mixer tot deze enigszins luchtig is. Voeg het ei eraan toe en klop tot deze helemaal vermengd is. Voeg de helft van het bloemmengsel bij het botermengsel en meng goed door. Voeg er nu de verse gember, de gesuikerde gember en de honing aan toe en roer ook deze er goed doorheen. Meng als laatste kort de rest van het bloemmengsel erdoor tot een deeg. Verdeel het deeg in bolletjes ter grootte van een walnoot. Leg ze op bakpapier op en bakplaat met royale tussenruimte want ze lopen behoorlijk uit. Voor dit recept heb ik 3 bakplaten gebruikt. Zet de oven op 180 graden. Bak de koekjes 10 minuten voor zachte gemberkoekjes en 12-14 minuten voor krokante gemberkoekjes. Heb je maar 1 plaat, schuif dan het bakpapier van je plaat en laat ze op het bakpapier afkoelen. Bewaar de koekjes in een luchtdichte trommel.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer