• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
dinsdag, maart 28, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Koekjes

Havermoutkoeken met kokos en ananas

door Connie Derks
in Koekjes
0
0
havermoutkoeken met kokos en ananas

Havermoutkoeken – Deze vrij grote havermoutkoeken zijn een lekkere variatie op het bekende havermoutkoekje. De toevoeging van gedroogde ananas en kokos maakt het tot een extra lekkere koek. Hij is zacht van structuur en een prima koek om de tussendoor honger op een redelijk verantwoorde manier te stillen.

Even een paar ingrediënten uitgelegd….

Havermout is gemaakt van het graan haver. De haver wordt gepeld en gestoomd en daarna weer gedroogd. Voor vlokken worden de gestoomde korrels platgewalst en voor de bekende havermout ontbijtvlokken worden ze versneden, zodat deze makkelijker vocht op nemen en zo een snellere bereidingswijze hebben. Voor de koeken nemen we het liefst de grote grove plat gewalste vlokken. Je kan ze ook maken van bijvoorbeeld spelt vlokken of gemengde vlokken. Wanneer je de voorbewerkte ontbijt havermout neemt zal je koek er niet minder om smaken, maar hij zal wel een totaal andere structuur hebben.

Golden syrup is een rietsuiker stroop en smaakt een beetje toffee-achtig. Het is te koop (in een soort verfblikje) bij de beter gesorteerde supermarkten en de reformwinkels. Mocht je dat te lastig vinden kun je ook  rietsuikerstroop gebruiken. Honing zou ook kunnen al geeft dat een heel andere soort zoetheid aan je koek.

Kokos wordt verkocht in de geraspte en geschaafde vorm. De geschaafde is de lekkerste en heeft wat meer beet maar er is niet altijd makkelijk aan te komen. Je kan voor dit recept ook de beter verkrijgbare rasp gebruiken.

Gedroogde ananas is te verkrijgen bij de beter gesorteerde supermarkten of de kaasboer. Het is te koop in schijven, stukken of kleine blokjes. Voor het recept maakt het niet uit welke soort je gebruikt, grote stukken worden gewoon klein gesneden.

Havermoutkoeken

Porties: 8 grote koeken
Bereidingstijd: 50 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 100 gram havermout
  • 90 gram volkorenmeel
  • 5 gram bakpoeder
  • 5 gram gemberpoeder
  • 2 gram zout
  • 5 gram vanille suiker
  • 30 gram boter
  • 100 gram golden syrup
  • 1 ei
  • 50 gram gedroogde ananas
  • 25 gram kokos

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je de havermoutkoeken:

Smelt de boter en laat een beetje afkoelen. Doe alle droge ingrediënten bij elkaar in een kom. Snijd de ananas eventueel wat kleiner en roer dit goed door. Klop het ei los en voeg dit samen met de golden syrup en de boter toe aan het havermengsel. Roer goed door en laat dit een half uurtje staan zodat het beslag steviger wordt.

Verwarm de oven voor op 165 graden. Schep met een ijsschep gelijke porties op een met bakpapier beklede bakplaat. Ik had 8 grote koeken uit dit recept. Je kan de koeken eventueel ook kleiner maken verkort dan wel de baktijd. Duw de koeken mooi plat en strooi er eventueel nog wat extra kokos over. Bak de koeken in ongeveer 15 minuten gaar.

Laat de havermoutkoeken op de bakplaat afkoelen en haal ze voorzichtig los van het papier. Deze koeken horen een beetje zacht te zijn. Bewaar de havermoutkoeken in een gesloten trommel.

Tafel lekker!

Tags: HavermoutKokospicknicken
DeelPin32Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Volkoren koeken
Koekjes

Volkoren koeken met gedroogd fruit

Sinaasappel crinckle cookies
Koekjes

Sinaasappel crinckle cookies

wenskoekjes of gelukskoekjes maken
Koekjes

Wenskoekjes of gelukskoekjes; daar wordt iedereen gelukkig van!

Schuimpjes voor de feestdagen
Koekjes

Schuimpjes voor de feestdagen

sint whoopie's
Koekjes

Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden

notenkoekjes-Nusskipferl
Koekjes

Notenkoekjes; Originaliteit bij de koffie

Biscotti
Koekjes

Biscotti met amandelen en witte chocolade

walnoten roomboter koekjes
Koekjes

Walnoten roomboter koekjes; Haal het herfstgevoel uit je oven

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

De lekkerste kippensoep
Specials

De lekkerste kippensoep recepten uit de hele wereld!

Kippensoep, bij een griepje, of gewoon omdat het een heerlijke soep is. Maar wat is nou de lekkerste kippensoep? Recepten uit de hele wereld!

Check het recept of lees de info
ananas

Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas

salades met appel

Salades met appel; dit zijn de lekkerste recepten

Hollandse borrelplank

Hollandse borrelplank; een feestje!

Recept in de picture

Gefrituurde oesterzwammen
Hapjes

Gefrituurde oesterzwammen

Een lekkere snack uit de frituur? Maak eens gefrituurde oesterzwammen. Deze paddenstoelen geef je een heerlijk knapperig jasje! Proeven!

Check het recept of lees de info
Rösti

Rösti; aardappels op zijn Zwitsers!

witlofovenschotel met gehakt en aardappelpuree

Witlofovenschotel met gehakt en aardappelpuree

Handige kooktips

eieren pellen
Kookschool

Eieren pellen

Waarom gaat eieren pellen de ene keer moeiteloos en lukt het de andere keer totaal niet. We leggen het uit en geven tips.

Check het recept of lees de info
onderdelen keukenmachine

Onderdelen van de keukenmachine, waar gebruik je ze voor?

Broccoli koken

Broccoli koken; zo blijft die mooi groen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Janet Satnarain op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • kitty wal op Botersaus
  • Redactie op Griet grillen op de barbecue
  • Elise de Haan op Rendang van oesterzwammen en spitskool
  • Monique Aan op Rendang van oesterzwammen en spitskool
  • Redactie op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Carla Bos op Wereldgerecht: Mexicaanse Chili con carne
  • Benblom op Griet grillen op de barbecue
  • Redactie op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen