Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Kokos koekjes; Dit simpele recept kun je straks uit je hoofd

Slechts drie ingrediënten leveren je twee volle bakplaten met heerlijke kokos koekjes op. Heerlijk zacht en smeuïg. Kan ook met fruit of chocolade.

0 7.085

Kokos koekjes – Koekjes bakken , altijd leuk en zeker als je met zo weinig werk zo een lekker resultaat krijgt. Bij dit recept kan eigenlijk niks mis gaan, je zou het koekjes bakken voor dummy’s kunnen noemen.


Zachte koekjes

Deze koekjes zijn lekker zacht en smeuïg van binnen. De grootte van de koekjes is aan jou, ik maakte kleintjes maar je kan ook grotere bakken. De helft van het beslag gebruikte ik naturel aan de andere helft voegde ik in stukjes gesneden gedroogde abrikoos toe voor een fruitig accent. Je zou ook rozijnen, gedroogde cranberry’s of zelfs kleine stukjes chocolade kunnen nemen.

Kokos

Je hebt verschillende soorten kokos, we hebben het hier over de gewone geraspte kokos.  Dit is het geraspte vruchtvlees van de kokosnoot.

Gecondenseerde melk

Gecondenseerde melk is melk van een koe waaraan vocht is onttrokken en suiker is toegevoegd. Door het toevoegen van suiker is de melk erg lang houdbaar. Gecondenseerde melk wordt ook gebruikt om dulce du lech te maken. Dit is een romige karamel die gemaakt wordt door het gesloten blikje een aantal uren rustig te laten koken in een waterbadje zodat de suiker carameliseerd.  Je vind gecondenseerde melk bij de houdbare melk en het zit in kleine blikjes.

Kokos koekjes

Voor 2 volle bakplaten heb je slechts onderstaande ingrediënten nodig

  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 250 gram kokosrasp
  • 2 eetlepels water

Eventueel kun je er een vulling aan toevoegen, neem dan voor een half recept 50 gram vulling.

Meng de kokos met de gecondenseerde melk en het water en laat dit het liefst een half uurtje staan zodat je makkelijk balletjes kunt vormen. Draai gelijke balletjes en plaats deze met kleine tussenruimte op een bakplaat bekleed met bakpapier. Dit gaat het beste met vochtige handen of neem een ijslepel om bollen van gelijke grote te maken. Druk de bollen met vochtige vingers of met een vochtig gemaakte vork een beetje plat en bak de koeken 10 tot 20 minuten in een oven van 165 graden. De koeken zijn goed als ze een mooie goudbruine kleur hebben.

De koekjes zijn in een afgesloten trommel vrij lang houdbaar al zullen ze waarschijnlijk zo op zijn.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer