Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Schuimpjes voor de feestdagen

Kerstmis is de ideale tijd om je eens lekker uit te leven in de keuken en deze schuimpjes voor de feestdagen zijn te leuk en te lekker om ze niet te maken.

0 933

Schuimpjes voor de feestdagen – Kerstmis is de ideale periode om je eens lekker uit te leven en deze schuimpjes zijn te leuk en te lekker om ze niet te maken. Ook de kinderen zullen je graag helpen met het versieren van de schuimpjes.

Feestelijk

Allerlei lekkers komt er voorbij rond die dagen. De kerstboom staat en de tafel wordt feestelijk gedekt. Schuimpjes zijn goed vooraf te maken en staan erg feestelijk op je tafel of als kransjes zelfs in je boom. Je kan de schuimpjes prima zo eten maar serveer ze eens bij je nagerecht als extra decoratie. Doe ze er dan wel op het allerlaatste moment bij want de brosse schuim trekt veel vocht aan.

Een paar voorbeelden

Kransjes – Spuit met een kartelspuitje kransjes en bestrooi met musketzaad

Grote krans – Spuit een grote krans door eerst een cirkel te tekenen en deze dan met noppen in verschillende groottes rond te spuiten. Spuit dicht genoeg tegen elkaar aan want ze zijn erg breekbaar.

Kerstboompjes – Spuit met een ronde of met een kartelspuit 3 noppen op elkaar, de eerste nop dik en dan steeds kleiner. Spuit ze niet te groot anders vallen ze om. Bestrooi de boompjes met musketzaad of versier ze met suikerparels.

Kerstboomkoekje – Je kan de kerstboom ook plat spuiten. Neem hiervoor een gladde of kartelspuit en spuit van links naar rechts en van klein naar groot. Zet onderaan nog even een bolletje voor de stam.

Paddenstoeltjes – Spuit kleine stammetjes met een glad spuitmondje. Spuit grote noppen met een glad spuitmondje  en strooi er lichtjes cacao over. Maak na het bakken voorzichtig een met een scherp mesje een gaatje in de onderkant van het hoedje en steek het steeltje erin.


Schuimpjes voor de feestdagen

  • 2 eiwitten (70 gram)
  • 100 gram suiker
  • Snufje zout
  • Musketzaad of suikerparels

Klop de eiwitten met een snufje zout in een schone stalen of glazen kom tot deze luchtig beginnen te worden. Voeg er nu al kloppend lepel voor lepel de suiker aan toe tot een mooi glad en stevig mengsel. Spuit het schuim op bakpapier en bak de schuimpjes 1 ½  uur in een oven van 90 graden tot de schuimpjes mooi droog zijn.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer