• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, februari 8, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Koekjes

Speculaas wafels bakken in mini formaat. Uitdelen maar!

door Connie Derks
in Koekjes
0
3
Speculaas wafels bakken

Speculaas wafels bakken in mini formaat. Uitdelen maar! – Gebruik je wafelijzer eens voor koekjes, snel, handig en lekker! Het wafelijzer staat vaak in een hoekje stof te vangen. Vaak wordt deze alleen met oudjaar uit het stof gehaald om de traditionele wafels te bakken. Maar je kan het voor zoveel meer dan alleen je hartjes wafels gebruiken. Bak er bijvoorbeeld eens deze heerlijke speculaaswafeltjes in. Maar ook tortilla’s en tosti’s kunnen in een wafelijzer gebakken worden.

Spelen met receptuur

Iedere familie heeft wel een eigen recept voor wafels en iedereen maakt het op de manier die ze zelf het lekkerste vinden. De een houdt van zachte de andere van harde wafels. Waardoor dit verschil komt leg ik je uit.

Zachte wafels krijg je door toevoeging van melk of ander vocht, vaak wordt hier ook basterdsuiker voor gebruikt omdat deze suiker invertsuiker bevat en dit vocht aantrekt. Daardoor blijven je wafels ook zachter.

Harde wafels bevatten vaak meer suiker, dit is bijna altijd kristalsuiker. Aan het beslag van harde wafels wordt vrijwel nooit vocht toegevoegd.

De suikersoort die jij gebruikt in je wafels is heel bepalend voor het eindresultaat!

Door zelf met de soort suiker te spelen kun je al hele andere wafels krijgen. Kristalsuiker of basterdsuiker. En als je basterdsuiker neemt probeer dan voor een lichte karamelsmaak eens de gele basterdsuiker en neem voor een kruidige wafel donkere basterdsuiker ,dit voor het uiterlijk maar ook voor de smaak die hierdoor intenser wordt. Ik raad wel aan om niet met verhoudingen van boter, suiker ei en bloem te spelen. Het zou jammer zijn als je wafels niet zouden lukken. Ook kun je wisselen met kruiden, neem eens kaneel, gemberpoeder of oploskoffie in plaats van de speculaaskruiden.

Meer over suiker lees je hier

Speculaas wafels bakken

Speculaas wafels bakken

  • 120 gram roomboter
  • 2 eieren
  • 230 gram bloem
  • 10 gram bakpoeder
  • 3 theelepels speculaas kruiden
  • 2 theelepels vanille suiker
  • 80 gram bruine basterdsuiker
  • 80 gram kristalsuiker
  • ½ theelepel zout

Maak dit beslag net of je cakebeslag maakt. Doe dus eerst de boter met de suiker luchtig kloppen. Voeg er een voor een de eieren aan toe. Zeef de bloem met met de kruiden en de bakpoeder, roer dit samen met het zout door het botermengsel. Let op dit is een stevig deeg, het zijn harde wafeltjes.

Verwarm je wafelijzer en doe steeds lepeltjes beslag in je vorm. De hoeveelheid ligt aan het soort wafelijzer wat je hebt. Bak de wafeltjes lang genoeg zodat ze lekker knapperig zijn als ze zijn afgekoeld. Bestuif eventueel met poedersuiker. Bewaar deze speculaas wafels in een afgesloten koektrommel.

Tags: Sinterklaas receptenSpeculaaswafels
DeelPin1751Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Volkoren koeken
Koekjes

Volkoren koeken met gedroogd fruit

Sinaasappel crinckle cookies
Koekjes

Sinaasappel crinckle cookies

wenskoekjes of gelukskoekjes maken
Koekjes

Wenskoekjes of gelukskoekjes; daar wordt iedereen gelukkig van!

Schuimpjes voor de feestdagen
Koekjes

Schuimpjes voor de feestdagen

sint whoopie's
Koekjes

Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden

notenkoekjes-Nusskipferl
Koekjes

Notenkoekjes; Originaliteit bij de koffie

Biscotti
Koekjes

Biscotti met amandelen en witte chocolade

walnoten roomboter koekjes
Koekjes

Walnoten roomboter koekjes; Haal het herfstgevoel uit je oven

Reacties 3

  1. Nathalie says:
    4 jaar geleden

    Dit ziet er lekker recept uit! Voor hoeveel personen is het recept? Kwestie dat ik de hoeveelheden wat kan aanpassen als het nodig is.

    Beantwoorden
  2. Lut says:
    4 jaar geleden

    Heerlijk zijn ze! Net klaar met bakken. Bedankt voor het recept!

    Beantwoorden
  3. Meltem says:
    5 jaar geleden

    Lekker,knapperig en makkelijk recept. Heerlijk en bedankt voor het delen van dit recept. Dit is een blijvertje!

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Knolgroenten
Specials

Knolgroenten; van aardpeer tot zoete aardappel

Vaak zijn het niet de mooiste groenten om te zien, maar knolgroenten hebben vaak een geweldige smaak. Een goede reden om ze vaker te eten!

Check het recept of lees de info
tortilla van aardappel

Tortilla; een klassieker uit Spanje

citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

Recept in de picture

Citroenboter met geroosterde knoflook
Bijgerecht

Citroenboter met geroosterde knoflook

Citroenboter met geroosterde knoflook, heerlijk op een stukje stokbrood, maar ook erg lekker om op een stukje vis of kip te doen!

Check het recept of lees de info
Vijfschaft

Vijfschaft; ouderwets lekkere Hollandse pot

Bruschetta met Parmaham en Parmezaanse kaas

Bruschetta met Parmaham en Parmezaanse kaas

Handige kooktips

Leidse kaas
Kookschool

Leidse kaas; weet jij het verschil met Goudse komijnekaas?

Iedereen kent Goudse kaas, en natuurlijk de Edammer. Maar we hebben nóg een beroemde kaas, namelijke Leidse kaas. Vol smaak en lekker mager!

Check het recept of lees de info
ei bakken

Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat

mayonaise

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op In de pan gebakken banaan met een heerlijke karamel
  • Connie Derks op Gestoofde witte kool | De kracht van pure eenvoud
  • Esther Di Luca op In de pan gebakken banaan met een heerlijke karamel
  • Petra op Gestoofde witte kool | De kracht van pure eenvoud
  • Connie Derks op Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat
  • Linda op Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat
  • Connie Derks op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Mireille Meems op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Redactie op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Kjeld losekoot op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen