Walnoten roomboter koekjes – Haal de gezelligheid van de herfst in huis met de geur van vers gebakken koekjes!
De tijd om lekker zelf koekjes te bakken komt er weer aan. Buiten wordt het alweer frisser en ’s avonds is het ineens wel erg snel donker. Het nog tot laat buiten zitten is gedaan, de herfst komt er echt aan. We gaan onze tijd weer anders besteden en zelf koekjes bakken hoort daar ook bij.
Zelf gebakken koekjes zijn zo veel lekkerder dan de koekjes uit de supermarkt. En wat zo mooi is, je hele huis gaat heerlijk naar deze walnoten roomboter koekjes ruiken. Om er een echt herfstkoekje van te maken kun je kiezen voor walnoten.
Zelf gebakken koekjes zijn zo veel lekkerder dan de koekjes uit de supermarkt.
Door de stukjes walnoot heb je een lekkere bite in de koekjes. Varieer gerust met andere noten zoals bijvoorbeeld hazelnoten, macadamianoten of zelfs pinda’s. Je zult er van staan te kijken hoe makkelijk het is om zelf een superlekker koekje te bakken.
Gebak met roomboter; Kiezen voor smaak!
Of je nu cake, appeltaart of koekjes maakt, gebruik roomboter! Gebak met roomboter bereidt, heeft echt veel meer smaak.
Walnoten roomboter koekjes
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 150 gram boter
- 150 gram suiker
- 1 theelepel vanillesuiker
- snufje zout
- 1 ei
- 180 gram bloem
- 175 gram walnoten
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je walnoten roomboter koekjes:
Hak de walnoten grof. Meng de boter met de suiker, zout, en vanillesuiker. Meng er kort het ei doorheen en dan de bloem. Voeg nu de grof gehakte walnoten toe en kneed dit mengsel kort met de hand door. Verdeel het deeg in 2 delen en maak er mooie worsten van ongeveer 5 cm doorsnede van. Draai deze in huishoudfolie en leg deze minimaal 30 minuten in de ijskast om op te stijven. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en verwarm de oven voor op 175 graden. Snij de deegworsten in gelijke plakjes van een royale cm. Leg de plakjes met voldoende tussenruimte op de bakplaat. Ze worden tijdens het bakken nog iets groter. Bak de walnoten roomboter koekjes in ongeveer 13 minuten goudbruin. Laat deze op het bakpapier afkoelen. Bewaar de walnoten roomboter koekjes in een trommel om ze krokant te houden.
Tafel lekker !!
Hallo, hoelang kun je deze koekjes bewaren oftewel van te voren maken?
Bij deze koekjes kun je zowel het deeg als de koekjes perfect bewaren. Het deeg is in de koelkast 3 dagen en in de diepvries tot een maand te bewaren. De gebakken koekjes kun je in een goed afgesloten trommel tot wel 2 weken bewaren.
mieke,
Hoi wij hebben de koekjes ook gebakken .
Ze smaken zo lekker ,dat we ze de volgende keer weer gaan bakken .
p;s >hoe kan ik er n afbeelding v/d gebakken koekjes bij plaatsen ?
Wat leuk dat je ze ook gemaakt hebt! Hopelijk hebben ze gesmaakt? Het plaatsen van foto’s is helaas niet mogelijk Mieke. Je kunt wel een foto op sociale media plaatsen met @lekkertafelen
Hoi allen, ik heb dit.recept gebruikt.
Nou dat is een aanrader, ze waren zeer snel op.
Gelukkig heb ik nog walnoten liggen, maar ga ook eens met andere noten proberen.
Top.