• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, februari 5, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Koekjes

Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden

door Connie Derks
in Koekjes
0
4
sint whoopie's

Whoopie’s; een lekkernij om blij van te worden – Ken je de whoopie pie al? Het oorspronkelijke recept zou komen uit de Amish-gemeenschap. Daar werd van restjes deeg een heuse traktatie bereid, die er voor zorgde dat de kinderen bij het zien van deze lekkernij een harde “Whoopie” lieten horen, een lekkernij dus waar je blij van wordt. De whoopie bestaat uit 2 kleine platte ronde cakejes met daartussen een heerlijke vulling. Ze hebben de “looks” van de macaron, maar qua smaak doen ze meer denken aan de cupcake en net als met cupcakes kun je er eindeloos mee variëren.

De Sint-whoopie

De bekendste versies zijn de chocolade en de pompoen whoopie, maar omdat Sinterklaas in het land is hebben we gekozen voor een sinterklaas versie. De cakejes zijn gekruid met speculaaskruiden en de vulling is een lekkere marshmallowcrème, een zacht, gevuld speculaasje dus. De Amerikaanse whoopie is, zoals bijna alles in Amerika, vrij groot. Wij hebben ze wat kleiner gespoten, eigenlijk echt Hollands dus. De maat maakt niet zo heel veel uit, spuit ze gewoon zo groot als jou lekker lijkt.

bakplaat whoopie
vullen whoopie
karnemelk

Karnemelk; ook dat is een musthave in je koelkast

Karnemelk: een zuivelproduct waar je veel meer mee kan dan alleen maar drinken, gebruik het ook eens om mee te koken en te bakken.

Whoopie’s

Porties: een schaal vol
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 450 gram bloem
  • 1 ½ theelepel bakpoeder
  • 15 gram speculaaskruiden
  • snuf zout
  • 125 gram boter
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 150 gram bruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 250 gram karnemelk
  • 150 gram marshmallows
  • 75 gram melk
  • 200 gram boter

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je de whoopie’s:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Zeef de bloem met de bakpoeder, het zout en de speculaaskruiden boven een kom. Klop in een andere kom de boter, de suiker en het ei luchtig. Spatel de helft van de bloem door het botermengsel, vervolgens de helft van de karnemelk, dan de rest van de bloem en als laatste de overige karnemelk. Roer even goed door, maar klop niet met de mixer omdat het deeg anders te taai wordt.

Doe het deeg in een spuitzak met een rond spuitmondje. Bekleed twee bakplaten met bakpapier en spuit hierop, met een klein beetje afstand, bolletjes.

Het deeg is vrij stug dus er zal een punt op komen, deze duw je makkelijk weg met vochtig vingers. Bak de whoopie’s ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven. De whoopie’s zijn gaar als ze terugveren als je er op duwt en er geen afdruk achter blijft.

Voor de vulling: Doe de melk in een pannetje en laat de marshmallows hierin smelten. Als de marshmallows opgelost zijn neem je de pan van het vuur en dan laat je dit afkoelen. Klop in de tussentijd de boter luchtig en voeg beetje bij beetje de marshmallow oplossing toe, klop tot een egaal en luchtig mengsel.

Zoek steeds 2 whoopie’s bij elkaar van dezelfde grootte en spuit op één ervan een dot crème, plak de andere er tegenaan en klaar is je Whoopie.

Tafel lekker !!

Tags: Sinterklaas receptenZuivel
DeelPin2Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Volkoren koeken
Koekjes

Volkoren koeken met gedroogd fruit

Sinaasappel crinckle cookies
Koekjes

Sinaasappel crinckle cookies

wenskoekjes of gelukskoekjes maken
Koekjes

Wenskoekjes of gelukskoekjes; daar wordt iedereen gelukkig van!

Schuimpjes voor de feestdagen
Koekjes

Schuimpjes voor de feestdagen

notenkoekjes-Nusskipferl
Koekjes

Notenkoekjes; Originaliteit bij de koffie

Biscotti
Koekjes

Biscotti met amandelen en witte chocolade

walnoten roomboter koekjes
Koekjes

Walnoten roomboter koekjes; Haal het herfstgevoel uit je oven

jam koekjes bakken 162918
Koekjes

Jam koekjes; Verras je valentijn met zelfgemaakt lekkers

Reacties 4

  1. Marja says:
    7 jaar geleden

    Ohhhh, dit lijkt me zo ontzettend lekker! Ik ga ze zeker maken. Ik heb nog nooit whoopies gemaakt maar het gast vast wel lukken! Bedankt voor het recept. 🙂

    Beantwoorden
  2. Connie Derks says:
    8 jaar geleden

    Je kan een stevige diepvrieszak nemen deze vullen met het beslag en daar een punt aan de onderkant uitknippen, zo kun je het beslag toch spuiten, voor balletjes te draaien is het te slap.

    Beantwoorden
  3. Joyce Uitgeest-Ridderikhoff says:
    8 jaar geleden

    Connie, ik heb geen spuitzak, maar kan ik van het whoopie pie deeg ook balletjes draaien?

    Beantwoorden
  4. Tante jo says:
    8 jaar geleden

    hoi Connie, ik heb geen spuitgat maar wil graag de whoopies maken kan ik ook balletjes draaien van het deeg? Of is het niet stevig genoeg ?

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

tortilla van aardappel
Specials

Tortilla; een klassieker uit Spanje

Eieren, vastkokende aardappels, een paar uien en extra vierge olijfolie. Meer heb je niet nodig voor een lekkere tortilla.

Check het recept of lees de info
citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

appelcake special

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

Recept in de picture

chocolademousse taart
Taart

Chocolademousse taart, de allerlekkerste!

Chocolade in drievoud want deze chocolademousse taart bevat pure chocolademousse en witte chocolademousse met stukjes chocoladekoekjes.

Check het recept of lees de info
Geroosterde knoflook

Geroosterde knoflook

Geroosterde knolgroenten

Geroosterde knolgroenten; vitamientjes in de winter

Handige kooktips

ei bakken
Kookschool

Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat

Een spiegelei of liever doorbakken? Met deze tips maak jij heerlijke gebakken eieren helemaal naar jou smaak.

Check het recept of lees de info
mayonaise

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Pecorino

Pecorino; schapenkaas uit Italië

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Kjeld losekoot op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Cecile Geurts-Huijbers op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos Melief op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • E.Kuiper op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen