- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Whoopie’s een lekkernij om blij van te worden

Whoopie’s een lekkernij om blij van te  worden – Ken je de whoopie pie al? Het oorspronkelijke recept zou komen uit de Amish-gemeenschap, daar werd van restjes deeg een heuse traktatie bereid, die er voor zorgde dat de kinderen bij het zien van deze lekkernij een harde “Whoopie” lieten horen, een lekkernij dus waar je blij van wordt. De whoopie bestaat uit 2 kleine platte ronde cakejes met daartussen een heerlijke vulling. Ze hebben de “looks” van de macaron, maar qua smaak doen ze meer denken aan de cupcake en net als met cupcakes kun je er eindeloos mee variëren.

De Sint-whoopie

De meest bekende versies zijn de chocolade en de pompoen whoopie maar omdat sinterklaas bijna in het land is heb ik gekozen voor een sinterklaas versie. De cakejes zijn gekruid met speculaaskruiden en de vulling is een lekkere marshmallowcrème, een zacht, gevuld speculaasje dus. De Amerikaanse whoopie is, zoals bijna alles in Amerika, vrij groot, ik heb ze wat kleiner gespoten, eigenlijk echt Hollands dus. De maat maakt niet zo heel veel uit, spuit ze gewoon zo groot als jou lekker lijkt.

Ingrediënten

Bereiding van de cakejes

Verwarm de oven voor op 175 graden. Zeef de bloem met de bakpoeder, het zout en de speculaaskruiden boven een kom. Klop in een andere kom de boter, de suiker en het ei luchtig. Spatel de helft van de bloem door het botermengsel, vervolgens de helft van de karnemelk, dan de rest van de bloem en als laatste de overige karnemelk. Roer even goed door maar klop niet met de mixer omdat het deeg anders te taai wordt.

Doe het deeg in een spuitzak met een rond spuitmondje. Bekleed twee bakplaten met bakpapier en spuit hierop, met een klein beetje afstand, bolletjes.

Het deeg is vrij stug dus er zal een punt opkomen, deze duw je makkelijk weg met vochtig vingers. Bak de Whoopies ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven. De Whoopies zijn gaar als ze terug veren als je er op duwt en er geen afdruk achter blijft.

Voor de vulling

Doe de melk in een pannetje en laat de marshmallows hierin smelten. Als de marshmallows opgelost zijn neem dan de pan van het vuur en laat dit afkoelen. Klop in de tussentijd de boter luchtig en voeg  beetje bij beetje de marshmallow oplossing toe, klop tot een egaal en luchtig mengsel.

Zoek steeds 2 Whoopies bij elkaar van dezelfde grootte en spuit op één ervan een dot crème, plak de andere er tegenaan en klaar is je Whoopie.