• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, augustus 7, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken

Koffiebroodjes met kokos en pandan

door Connie Derks
in Bakken
0
0
Koffiebroodjes met kokos

Koffiebroodjes met kokos en pandan – Heerlijk zachte koffiebroodjes met een lekkere kokosvulling en een prachtig mooie groene kleur door het gebruik van de pandan.  Deze koffiebroodjes met kokos zijn een zeer geslaagde variatie op de bekende Cinnamon-rolls.

Broodje of koek?

Officieel zijn het broodjes ideaal voor bij een brunch of lunch. Maar ze doen ook prima dienst als koek voor mee naar school, werk of als feestelijke traktatie voor een verjaardag. De basis van deze broodjes is ook te gebruiken om te vullen met bijvoorbeeld gele room met rozijnen, kaneelsuiker of appels in kleine stukjes gesneden.

Heerlijke kokosvulling

De vulling van deze koffiebroodjes is zacht en smeuïg met een volle kokossmaak. Door gebruik te maken van gecondenseerde melk wordt deze vol en zoet. Om het niet al te zoet te maken is er ook water aan toegevoegd. Dit vocht trekt in de kokos wat de  kokos mals en sappig maakt zoals in een Bounty.  De groene kleur is vooral leuk, pandan extract geeft een lichte aromatische smaak, het extract bevat ook groene kleurstof wat de groene kleur veroorzaakt. Heb je nu geen pandan extract in huis dan mag je dit ook weg laten al is het wel jammer van het leuke effect.

Koffiebroodjes met kokos

Voor het deeg

  • 225 gram lauwe melk
  • 1 ei
  • 500 gram bloem
  • 40 gram zachte boter
  • 50 gram suiker
  • 10 gram zout
  • 1 theelepel pandan- extract
  • 15 gram verse gist ( 5 gram gedroogde )

Voor de vulling

  • 175 gram geraspte kokos
  • 250 gram gecondenseerde melk
  • 200 gram water

Doe de bloem in een kom en voeg er de suiker en het zout aan toe en roer alles even door elkaar. Breek het ei boven de melk en klop deze er samen met de gist en het pandan-extract doorheen. Kneed het melkmengsel met een mixer met kneedhalen door het deeg en kneed alles in ongeveer 10 minuten tot een soepel maar stevig deeg. Dek het deeg af met plasticfolie en zet dit een half uur op een warme tochtvrije plaat om te rijzen. Maak ondertussen de vulling door alle ingrediënten voor de vulling te mengen. Laat dit even intrekken. Smeer een rechthoekige vorm of grote springvorm in met boter en leg een stuk bakpapier op de bodem. Besmeer ook het bakpapier en strooi er wat droge kokos op. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van ongeveer 30 bij 20 cm. Verdeel de vulling over ¾ deel van de deegplak en rol deze op tot een rol van 30 cm. Verdeel deze rol doormidden en dan in 6 stukken zodat je 12 ongeveer gelijke stukken hebt.  Neem een stuk in je hand en duw het laatste stukje zonder vulling als een bodempje onder de rol en leg zo alle stukken netjes in de vorm. Bestrooi eventueel met nog wat extra kokos en laat dit een half uurtje rijzen. Verwarm de oven voor op 190 graden en bak de broodjes in 20-25 minuten gaar.  De koffiebroodjes met kokos en pandan kunnen zowel warm als koud gegeten worden.

Tafel lekker!

Tags: Kokospandan
DeelPin2Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

citroenrepen
Gebak

Citroenrepen, proef de zomer!

karnemelkcake met limoen
Cake

Karnemelkcake met een fris laagje limoen

Pruimenclafoutis
Gebak

Pruimenclafoutis van verse pruimen

Pruimentaartje met hazelnoot en havermout
Taart

Pruimentaartje met hazelnoot en havermout

streusel kuchen
Gebak

Streusel kuchen met zomerfruit

zomers taartje kwark rode bessen
Taart

Zomers taartje met kwark en rode bessen

yoghurttaart met fruit
Taart

Yoghurttaart met fruit; Puur en vers

muffin met abrikoos
Cake

Muffin met abrikoos

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

kaasplankjes
Specials

Kaasplankjes; meerdere combinaties om zelf te proeven

Verschillende kaasplankjes als dessert of voor bij de borrel. Opbouw, verrijken en presenteren, het komt allemaal voorbij in dit artikel.

Check het recept of lees de info
Rondvis

Rondvis; dit zijn de meest voorkomende soorten + recepten

Eiervinaigrette

Eiervinaigrette; frisse dressing die bij veel past

Vruchtenyoghurt; maar dan wel met echt fruit

Vruchtenyoghurt; maar dan wel met echt fruit

Recept in de picture

bloemkool broccoli salade
Bijgerecht

Bloemkool broccoli salade

Verrukkelijke nazomer salade. Breng variatie in je salades en maak deze stoere bloemkool broccoli salade met kaas en een vleugje knoflook.

Check het recept of lees de info
Risotto met venkel, citroen en geitenkaas

Risotto met venkel, citroen en geitenkaas

Mango chutney zelf maken

Mango chutney zelf maken

Handige kooktips

Emmentaler
Kookschool

Emmentaler; de beroemde Zwitserse gatenkaas

Emmentaler; de beroemde Zwitserse gatenkaas. Deze kaas is onmisbaar in de Zwitserse kaasfondue en op een Zwitsers kaasplankje!

Check het recept of lees de info
Appenzeller

Appenzeller; een bijzondere Zwitserse kaas

Toppings voor ovenschotels

Toppings voor ovenschotels; Dit zijn de lekkerste varianten

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Koude Italiaanse tomaten-pesto soep
  • Joris op Koude Italiaanse tomaten-pesto soep
  • Redactie op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Eline op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Redactie op Spaanse tortilla met chorizo en serranoham
  • jaap op Spaanse tortilla met chorizo en serranoham
  • Connie Derks op Peren-amandelcake met kardemom
  • Marie Curie op Peren-amandelcake met kardemom

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen