• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, februari 6, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken

Koffiebroodjes met kokos en pandan

door Connie Derks
in Bakken
0
0
Koffiebroodjes met kokos

Koffiebroodjes met kokos en pandan – Heerlijk zachte koffiebroodjes met een lekkere kokosvulling en een prachtig mooie groene kleur door het gebruik van de pandan.  Deze koffiebroodjes met kokos zijn een zeer geslaagde variatie op de bekende Cinnamon-rolls.

Broodje of koek?

Officieel zijn het broodjes ideaal voor bij een brunch of lunch. Maar ze doen ook prima dienst als koek voor mee naar school, werk of als feestelijke traktatie voor een verjaardag. De basis van deze broodjes is ook te gebruiken om te vullen met bijvoorbeeld gele room met rozijnen, kaneelsuiker of appels in kleine stukjes gesneden.

Heerlijke kokosvulling

De vulling van deze koffiebroodjes is zacht en smeuïg met een volle kokossmaak. Door gebruik te maken van gecondenseerde melk wordt deze vol en zoet. Om het niet al te zoet te maken is er ook water aan toegevoegd. Dit vocht trekt in de kokos wat de  kokos mals en sappig maakt zoals in een Bounty.  De groene kleur is vooral leuk, pandan extract geeft een lichte aromatische smaak, het extract bevat ook groene kleurstof wat de groene kleur veroorzaakt. Heb je nu geen pandan extract in huis dan mag je dit ook weg laten al is het wel jammer van het leuke effect.

Koffiebroodjes met kokos

Voor het deeg

  • 225 gram lauwe melk
  • 1 ei
  • 500 gram bloem
  • 40 gram zachte boter
  • 50 gram suiker
  • 10 gram zout
  • 1 theelepel pandan- extract
  • 15 gram verse gist ( 5 gram gedroogde )

Voor de vulling

  • 175 gram geraspte kokos
  • 250 gram gecondenseerde melk
  • 200 gram water

Doe de bloem in een kom en voeg er de suiker en het zout aan toe en roer alles even door elkaar. Breek het ei boven de melk en klop deze er samen met de gist en het pandan-extract doorheen. Kneed het melkmengsel met een mixer met kneedhalen door het deeg en kneed alles in ongeveer 10 minuten tot een soepel maar stevig deeg. Dek het deeg af met plasticfolie en zet dit een half uur op een warme tochtvrije plaat om te rijzen. Maak ondertussen de vulling door alle ingrediënten voor de vulling te mengen. Laat dit even intrekken. Smeer een rechthoekige vorm of grote springvorm in met boter en leg een stuk bakpapier op de bodem. Besmeer ook het bakpapier en strooi er wat droge kokos op. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van ongeveer 30 bij 20 cm. Verdeel de vulling over ¾ deel van de deegplak en rol deze op tot een rol van 30 cm. Verdeel deze rol doormidden en dan in 6 stukken zodat je 12 ongeveer gelijke stukken hebt.  Neem een stuk in je hand en duw het laatste stukje zonder vulling als een bodempje onder de rol en leg zo alle stukken netjes in de vorm. Bestrooi eventueel met nog wat extra kokos en laat dit een half uurtje rijzen. Verwarm de oven voor op 190 graden en bak de broodjes in 20-25 minuten gaar.  De koffiebroodjes met kokos en pandan kunnen zowel warm als koud gegeten worden.

Tafel lekker!

Tags: Kokospandan
DeelPin2Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

chocolademousse taart
Taart

Chocolademousse taart, de allerlekkerste!

kwarktaart met sinaasappel
Taart

Kwarktaart met sinaasappel

Cake Clementine, met mandarijntjes
Cake

Cake Clementine, met mandarijntjes

Volkoren koeken
Koekjes

Volkoren koeken met gedroogd fruit

Chocolade-schuimtaart
Taart

Chocolade-schuimtaart met limoen curd

platte kaastaart
Taart

Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart

Appel kaneelcake
Cake

Appel kaneelcake

Sinaasappel crinckle cookies
Koekjes

Sinaasappel crinckle cookies

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Knolgroenten
Specials

Knolgroenten; van aardpeer tot zoete aardappel

Vaak zijn het niet de mooiste groenten om te zien, maar knolgroenten hebben vaak een geweldige smaak. Een goede reden om ze vaker te eten!

Check het recept of lees de info
tortilla van aardappel

Tortilla; een klassieker uit Spanje

citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

Recept in de picture

Ham-kaasrolletjes
Hapjes

Ham-kaasrolletjes; gemaakt met bladerdeeg

Iets lekkers voor bij de borrel? Of in de lunchtrommel? Je maakt in een handomdraai deze ham-kaasrolletjes van bladerdeeg.

Check het recept of lees de info
chocolademousse taart

Chocolademousse taart, de allerlekkerste!

Geroosterde knoflook

Geroosterde knoflook

Handige kooktips

ei bakken
Kookschool

Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat

Een spiegelei of liever doorbakken? Met deze tips maak jij heerlijke gebakken eieren helemaal naar jou smaak.

Check het recept of lees de info
mayonaise

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Pecorino

Pecorino; schapenkaas uit Italië

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Mireille Meems op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Redactie op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Kjeld losekoot op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Cecile Geurts-Huijbers op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos Melief op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • E.Kuiper op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen