Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Speculaastaart met chocolade en pepernoten

Een heerlijke speculaastaart of kleine taartjes waarbij je de overige chocolade en pepernoten van het sinterklaasfeest gebruikt. Ook erg leuk met kinderen!

0 157

Speculaastaart met chocolade en pepernoten – Speculaas, chocolade en pepernoten. Dit zijn toch wel de bekendste lekkernijen die bij het sinterklaasfeest horen. Er wordt wat gefeest in december. Een sinterklaasfeest van het werk, bij opa en oma, o ja en nog een opa en oma. Op school surprises en ga zo maar door. Dit receptje is leuk om te maken voor pakjesavond als je eens wat anders wil maar ook perfect om al dat gekregen spul op te werken. Het is ook erg leuk en gezellig om dit toch wel makkelijke recept samen met de kids te maken.

Voor groot en klein

Sinterklaasfeest is voor groot en klein. Iedereen heeft wel iets extra’s verdient. De ene wat luxer de ander lekker simpel. Daarom heb ik deze lekkernijen ook verwerkt in een luxe taartje om aan te snijden met 2 smaken ganache. En in lekkere grote koeken om uit te delen. Beide eigenlijk precies hetzelfde alleen anders uitgevoerd.

Grote speculaastaart

Neem hiervoor een vorm van ongeveer 22 cm. Dit kan een quichevorm zijn maar ook een springvorm. Je houdt de randen dan gewoon wat lager.

Kleine speculaastaartjes

Er zijn van die handige aluminium vormpjes te koop in allerlei maten. Deze zijn hiervoor erg handig. Je zou ook soufflé vormpjes kunnen nemen of zelfs je cupcakevorm.

Speculaastaart met chocolade en pepernoten

  • 250 gram speculaas of pepernoten
  • 75 gram boter
  • 400 gram chocolade naar wens
  • 200 gram slagroom
  • Pepernoten met en zonder chocolade of ander strooigoed

Smelt de boter. Verkruimel de koekjes en meng deze met de boter. Smeer je gewenste vorm in met een klein beetje olie of bakspray. Verdeel de koekmassa gelijkmatig over de vorm maar hou de rand laag. Bij kleinere vormen zorg er dan voor dat de bodem niet te dit maar ook zeker niet te dun is omdat deze dan te snel breekt.

Snij de chocolade in stukjes. Breng de slagroom aan de kook en giet deze over de chocolade. Laat even staan en roer goed door. Giet de chocolade in de koekbodem en laat even staan. Snij de pepernoten in iets kleinere stukken en strooi deze over de nog niet stevige chocolademassa. Wil je 2 smaken gebruiken verdeel het recept dan door 2 maak ieder apart en giet eerst de meest vloeibare in de vorm en dan in het midden heel voorzichtig de andere. Of je giet ze beide een beetje door elkaar en gaar er met een lepel doorheen voor een marmer effect. Laat het taartje minimaal 4 uur op een koele plaats opstijven. Haal de speculaastaart dan uit de vorm en plaats m op een bord. De speculaastaart is in de koelkast een week houdbaar maar smaakt het lekkerste op kamertemperatuur.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer