• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, augustus 7, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Taart

Aardbeientaart met een zachte mousse van witte chocolade

Met slechts 9 ingrediënten

door Arianne Parent
in Taart
0
2
Aardbeientaart met witte chocolade 17.19.19

Aardbeientaart met een zachte mousse van witte chocolade – Staat de koffie klaar? Want met slechts 9 ingrediënten maak je in een mum van tijd deze prachtige aardbeientaart. Je kunt ervoor naar de bakker lopen, maar wat je zelf doet, doe je meestal beter. Aan de slag dus maar!

Aardbeien van de markt

Op de markt zie je kramen vol met verse aardbeien. Zo’n marktkoopman wil ’s avonds graag van dat fruit af zijn. Hij laat maar al te graag de aardbeien even proeven. Je bent daardoor verzekerd van een smaakvolle, zoete en sappige aardbei. Massa’s mensen zie je bij zo’n kraam weglopen met een tas vol aardbeien. Vaak zijn dat meerdere bakken tegelijk. Ze gaan op een boterham, worden zo uit het vuistje gegeten en een enkeling maakt er iets lekkers mee. Als jij dan ook met echt lekkere aardbeien naar huis gaat, is het leuk om deze aardbeientaart eens te maken.

De aardbei is het belangrijkste ingrediënt en dan moeten ze ook echt lekker zijn toch?

Volg de instructies stap voor stap en het lukt ook jou om deze prachtige taart te serveren. De combinatie van aardbeien en witte chocolade is fantastisch. Als finishing touch gebruiken we een takje aardbeienmunt. Kun je daar niet aankomen? Dan kun je ook gerust de gewone munt pakken.

Succes bij het maken, maar geniet vooral van het eten van deze aardbeientaart. En we vinden het leuk als je een fotootje deelt op je social media of als je hieronder in het reactieformulier even laat weten of het gelukt is en/of de taart gesmaakt heeft.

aardbeien recepten

Aardbeien recepten – De allerlekkerste met Hollandse aardbeien

Op veel bewerkte producten prijkt een foto van aardbeien maar het smaakt er niet naar. Met deze aardbeien recepten proef je ze wel.

Aardbeientaart met een zachte mousse van witte chocolade

Porties: 15 punten
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 rol bladerdeeg
  • 500 gram aardbeien
  • 3,5 gr gelatine blaadjes
  • 150 gr witte chocolade
  • 50 gr witte chocolade
  • 200 gr mascarpone
  • 1 dl room
  • 2 dl room
  • (Aardbeien)munt

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je de aardbeientaart:

Prik gaatjes in het bladerdeeg, bedek een springvorm van 26 cm met bakpapier en leg er peulvruchten of bakparels op zodat het deeg tijdens het bakken niet omhoog komt. (Lees hier meer over blindbakken) Zet de met bladerdeeg bedekte vorm 20 minuten in een op 220 graden voorverwarmde oven. Laat afkoelen en verwijder de bakparels.

Smelt 50 gram witte chocolade en smeer dit op de bodem. Laat even uitharden in de koelkast. Dat zorgt ervoor dat de bodem lekker krokant blijft.

Week de gelatine in koud water.

Smelt de overige chocolade met de 1 dl. Room en los hierin de uitgeknepen gelatine op. Laat iets afkoelen en meng het met de mascarpone tot een egale massa.

Klop de 2 dl. Room op en meng vervolgens met het chocolade/mascarpone mengsel. Laat dit even opstijven in de koelkast.

Verdeel de vulling met een pallet mes over de taartbodem en zorg dat het midden hoger is dan de zijkanten. Er moet een soort heuveltje ontstaan.

Verdeel dan de aardbeien naar eigen inzicht over de taart. Werk de taart af met een laagje aardbeiengelei of aardbeienjam dat je lichtjes opwarmt met een beetje water. Je kunt dit met een bakkwast over de aardbeien verdelen. Besproei met poedersuiker en maak af met een takje aardbeienmunt.

Tafel lekker !!

Tags: ChocoladeFruitZomer
DeelPin259Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Pruimentaartje met hazelnoot en havermout
Taart

Pruimentaartje met hazelnoot en havermout

zomers taartje kwark rode bessen
Taart

Zomers taartje met kwark en rode bessen

yoghurttaart met fruit
Taart

Yoghurttaart met fruit; Puur en vers

Nectarine ijstaart
Nagerecht

Nectarine ijstaart of toch liever een cheesecake?

abrikozentaart
Taart

Abrikozentaart met pistache; Van verse abrikozen

Kwarktaart met echte aardbeien
Taart

Kwarktaart met echte aardbeien

Chocolade avocado taartje
Taart

Chocolade avocado taartje met een bodem van noten en dadels

Rabarbertaart met schuim
Taart

Rabarbertaart met schuim

Reacties 2

  1. Mar says:
    2 jaar geleden

    Recept ziet er lekker uit! Hoe groot is je bakvorm?

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      2 jaar geleden

      26 cm Mar, we zetten het er in het recept ook even bij ?

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

kaasplankjes
Specials

Kaasplankjes; meerdere combinaties om zelf te proeven

Verschillende kaasplankjes als dessert of voor bij de borrel. Opbouw, verrijken en presenteren, het komt allemaal voorbij in dit artikel.

Check het recept of lees de info
Rondvis

Rondvis; dit zijn de meest voorkomende soorten + recepten

Eiervinaigrette

Eiervinaigrette; frisse dressing die bij veel past

Vruchtenyoghurt; maar dan wel met echt fruit

Vruchtenyoghurt; maar dan wel met echt fruit

Recept in de picture

bloemkool broccoli salade
Bijgerecht

Bloemkool broccoli salade

Verrukkelijke nazomer salade. Breng variatie in je salades en maak deze stoere bloemkool broccoli salade met kaas en een vleugje knoflook.

Check het recept of lees de info
Risotto met venkel, citroen en geitenkaas

Risotto met venkel, citroen en geitenkaas

Mango chutney zelf maken

Mango chutney zelf maken

Handige kooktips

Emmentaler
Kookschool

Emmentaler; de beroemde Zwitserse gatenkaas

Emmentaler; de beroemde Zwitserse gatenkaas. Deze kaas is onmisbaar in de Zwitserse kaasfondue en op een Zwitsers kaasplankje!

Check het recept of lees de info
Appenzeller

Appenzeller; een bijzondere Zwitserse kaas

Toppings voor ovenschotels

Toppings voor ovenschotels; Dit zijn de lekkerste varianten

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Koude Italiaanse tomaten-pesto soep
  • Joris op Koude Italiaanse tomaten-pesto soep
  • Redactie op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Eline op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Redactie op Spaanse tortilla met chorizo en serranoham
  • jaap op Spaanse tortilla met chorizo en serranoham
  • Connie Derks op Peren-amandelcake met kardemom
  • Marie Curie op Peren-amandelcake met kardemom

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen