• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, november 29, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Taart

Appeltaart met abrikoos

Steel de show met deze appeltaart

door Connie Derks
in Taart
0
0
Appeltaart met abrikoos

Appeltaart met abrikoos – Appeltaart is enorm populair, leuk om te maken en absoluut niet saai. Tussen al die appels zitten namelijk van die heerlijke stukjes abrikoos verstopt.

Appeltaart een taart met variatie

Appeltaart kun je op zeer veel manieren maken. Zelfs kinderen kunnen het. Maar de ene appeltaart is de andere niet. Alleen al door met een andere soort appel te werken heb je al een hele andere appeltaart. Ook de korst maakt veel verschil en dan de extra vulling, kaneel en rozijnen zijn het populairst. Maar we zouden Lekker Tafelen niet zijn als we ook van appeltaart niet meerdere recepten hebben.

Bij Robert

Iedere thuisbakker kent Robert, nu was er laatst een theatershow “bij Robert” waar ik met een paar vriendinnen geweest ben. Wat was dat leuk en leerzaam, we hebben erg genoten. Nu gaf die goede man ons enkele tips. Ik mag en kan hier niet alles verklappen, maar de beste tip vond ik toch wel om heet te bakken en niet op lage temperatuur. Nu hou ik toch al niet van die lichte baksels dus thuis direct uitgeprobeerd en… zie hier het resultaat.

Tip van Robert: Je gaat bakken niet drogen toch?

Gedroogde abrikoos

Om in het verhaal van Robert te blijven heb ik gedroogde abrikoos genomen in plaats van de geijkte appels en kaneel. Man o man wat is dat lekker. Vol fruit, superfris en een pracht voor het oog. Dat ik dat nog nooit eerder gedaan heb. Dit is zeker voor herhaling vatbaar.

Tip: Bak koekjes van het overgebleven deeg of maak er een heerlijk crumble mee door het deeg te mengen met havermout.

Appeltaart met abrikoos recept

Appeltaart bakken

Appeltaart bakken; verrassend gewoon of verrassend anders

In de herfst en winter zijn er weer volop appels hiermee kun je de lekkerste appeltaart bakken. Huisgemaakte appeltaart is het allerlekkerst!

Appeltaart met abrikoos

Porties: 12 punten
Bereidingstijd: 70 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 200 gram roomboter
  • 100 gram suiker
  • 1 theelepel zout
  • 1 ei
  • 300 gram bloem
  • 8 gram bakpoeder
  • 15 gram vanillesuiker
  • 100 gram verkruimelde koekjes of cake
  • 2 kilo jonagold
  • 100 + 50 gram gedroogde abrikozen
  • 2 eetlepels maïzena
  • 50 gram suiker
  • 15 gram vanillesuiker
  • 2 eetlepels citroensap

Bereidingswijze van dit recept

Een appeltaart met abrikoos maak je zo:

Week de abrikozen kort in lauw water als ze erg droog zijn. Snijd de boter in kleine stukjes en doe deze in een mengkom. Voeg er de suiker, vanillesuiker en zout aan toe. Zeef er de bloem met de bakpoeder boven. Meng met de vlinder of met een mixer met de kloppers tot een kruimelig geheel. Voeg er het ei aan toe. Bij een handmixer kun je vanaf nu beter met de hand werken. Meng het ei er goed doorheen tot een mooi en soepel deeg. Besmeer een springvorm van 24-28 cm met boter en knip een stuk bakpapier op maat voor de bodem.

Rol het deeg uit tot een dikke egale plak. Bekleed hier de vorm mee. Het is een royale hoeveelheid deeg dus waarschijnlijk houdt je over. Druk de randen goed aan en haal het overtollige deeg weg. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Begin nu met het schillen van de appels. Houdt 1.1/2 appel met schil achter en schil de rest. Snijd de appels in stukjes en doe deze in een kom. Dep de abrikozen droog en snij 100 gram in stukjes meng deze samen met de maïzena, vanillesuiker en 50 gram suiker door de appels. Verkruimel de koekjes en strooi deze op de bodem. Verdeel er nu de appels over. Druk goed aan; het is een hele berg. Snij de overgebleven appels met de schil in dunne partjes en leg deze netjes op de berg met appels.

Zet de taart in de oven en de wekker op 45 minuten. Zet de oven terug naar 185 graden. Kijk na 45 minuten of de taart gaar is anders nog iets langer. Mijn taart stond er 55 minuten in, maar dit is per oven verschillend. Snij de overige 50 gram abrikozen klein en meng dit met het citroensap en de suiker. Voer ongeveer 100 gram water toe en maak dit met een staafmixer helemaal fijn.

Laat de abrikozenmoes even goed doorkoken. Verdeel de warme abrikozenmoes over de nog hete appeltaart met abrikozen en laat wanneer mogelijk de taart helemaal afkoelen. Haal de taart uit de vorm en snij er 12 royale punten van.

Serveer de appeltaart met abrikozen eventueel met een lepel geklopte slagroom.

Tafel lekker !!

DeelPin38TweetVerstuurVerstuur

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Speculaastaart met peer
Taart

Speculaastaart met peer; een sinterklaascadeautje uit jouw keuken

Lemon meringue pie (Citroenschuimtaart)
Taart

Lemon meringue pie (Citroenschuimtaart)

Cheesecake met gekarameliseerde peren
Taart

Cheesecake met gekarameliseerde peren

lemon pie
Taart

Lemon pie (citroentaart), de allerlekkerste

cheesecake met peer en koek
Taart

Cheesecake met peer en koek

Appeltaart met frangipane
Taart

Appeltaart met frangipane

taart met peren en walnoten
Bakken

Taart met peren en walnoten

Appeltaart met peren
Taart

Appeltaart met peren en 5 spices – Het seizoen bij de koffie

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Stoofperen
Specials

Stoofperen; De heerlijke smaak van herfst en winter

Tien recepten met stoofperen in de hoofdrol. Van pure nostalgie tot modernere varianten. Heb jij al eens een koek gevuld met stoofperen? Ontdek het hier.

Check het recept of lees de info
Recepten met garnalen

Recepten met garnalen; een feestje op je bord!

Oesters

Oesters; een feestelijk hapje!

slagroom

Slagroom

Recept in de picture

Worstenbrood om te delen
Hartig

Worstenbrood om te delen

Van een worstenbrood om te delen kun je lekker veel plakken snijden. Met dit xxl saucijzenbroodje maak je gegarandeerd vrienden.

Check het recept of lees de info
Romig dessert met peer en mascarpone

Romig dessert met peer en mascarpone

Kip Korma

Kip Korma; uit de Indiase keuken

Handige kooktips

Decoreren met zoetzure groenten
Kookschool

Decoreren met zoetzure groenten

Maak de leukste en lekkerste decoraties met bijna geen moeite. Decoreren met zoetzure groenten geeft je gerecht net dat beetje extra.

Check het recept of lees de info
Soorten gedroogde erwten

Soorten gedroogde erwten; het overzicht

paneermeel

Paneermeel zelf maken; heel makkelijk!

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Marco op Worstenbrood om te delen
  • Liesbeth op Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst
  • Willy Holmes-Spoelder op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Ossenstaartsoep
  • Eric Hoyer op Ossenstaartsoep
  • Connie Derks op Kibbeling zelf maken; Gebakken vis naar jouw eigen smaak
  • Elise de Haan op Garnalenmousse in een glaasje
  • letta de Jong op Kibbeling zelf maken; Gebakken vis naar jouw eigen smaak
  • Catharina op Garnalenmousse in een glaasje
  • Elise de Haan op Hollandse borrelplank; een feestje!

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen