• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, februari 1, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Taart

Appeltaart met abrikoos

Steel de show met deze appeltaart

door Connie Derks
in Taart
0
0
Appeltaart met abrikoos

Appeltaart met abrikoos – Appeltaart is enorm populair, leuk om te maken en absoluut niet saai. Tussen al die appels zitten namelijk van die heerlijke stukjes abrikoos verstopt.

Appeltaart een taart met variatie

Appeltaart kun je op zeer veel manieren maken. Zelfs kinderen kunnen het. Maar de ene appeltaart is de andere niet. Alleen al door met een andere soort appel te werken heb je al een hele andere appeltaart. Ook de korst maakt veel verschil en dan de extra vulling, kaneel en rozijnen zijn het populairst. Maar we zouden Lekker Tafelen niet zijn als we ook van appeltaart niet meerdere recepten hebben.

Bij Robert

Iedere thuisbakker kent Robert, nu was er laatst een theatershow “bij Robert” waar ik met een paar vriendinnen geweest ben. Wat was dat leuk en leerzaam, we hebben erg genoten. Nu gaf die goede man ons enkele tips. Ik mag en kan hier niet alles verklappen, maar de beste tip vond ik toch wel om heet te bakken en niet op lage temperatuur. Nu hou ik toch al niet van die lichte baksels dus thuis direct uitgeprobeerd en… zie hier het resultaat.

Tip van Robert: Je gaat bakken niet drogen toch?

Gedroogde abrikoos

Om in het verhaal van Robert te blijven heb ik gedroogde abrikoos genomen in plaats van de geijkte appels en kaneel. Man o man wat is dat lekker. Vol fruit, superfris en een pracht voor het oog. Dat ik dat nog nooit eerder gedaan heb. Dit is zeker voor herhaling vatbaar.

Tip: Bak koekjes van het overgebleven deeg of maak er een heerlijk crumble mee door het deeg te mengen met havermout.

Appeltaart met abrikoos recept

Appeltaart bakken

Appeltaart bakken; verrassend gewoon of verrassend anders

In de herfst en winter zijn er weer volop appels hiermee kun je de lekkerste appeltaart bakken. Huisgemaakte appeltaart is het allerlekkerst!

Appeltaart met abrikoos

Porties: 12 punten
Bereidingstijd: 70 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 200 gram roomboter
  • 100 gram suiker
  • 1 theelepel zout
  • 1 ei
  • 300 gram bloem
  • 8 gram bakpoeder
  • 15 gram vanillesuiker
  • 100 gram verkruimelde koekjes of cake
  • 2 kilo jonagold
  • 100 + 50 gram gedroogde abrikozen
  • 2 eetlepels maïzena
  • 50 gram suiker
  • 15 gram vanillesuiker
  • 2 eetlepels citroensap

Bereidingswijze van dit recept

Een appeltaart met abrikoos maak je zo:

Week de abrikozen kort in lauw water als ze erg droog zijn. Snijd de boter in kleine stukjes en doe deze in een mengkom. Voeg er de suiker, vanillesuiker en zout aan toe. Zeef er de bloem met de bakpoeder boven. Meng met de vlinder of met een mixer met de kloppers tot een kruimelig geheel. Voeg er het ei aan toe. Bij een handmixer kun je vanaf nu beter met de hand werken. Meng het ei er goed doorheen tot een mooi en soepel deeg. Besmeer een springvorm van 24-28 cm met boter en knip een stuk bakpapier op maat voor de bodem.

Rol het deeg uit tot een dikke egale plak. Bekleed hier de vorm mee. Het is een royale hoeveelheid deeg dus waarschijnlijk houdt je over. Druk de randen goed aan en haal het overtollige deeg weg. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Begin nu met het schillen van de appels. Houdt 1.1/2 appel met schil achter en schil de rest. Snijd de appels in stukjes en doe deze in een kom. Dep de abrikozen droog en snij 100 gram in stukjes meng deze samen met de maïzena, vanillesuiker en 50 gram suiker door de appels. Verkruimel de koekjes en strooi deze op de bodem. Verdeel er nu de appels over. Druk goed aan; het is een hele berg. Snij de overgebleven appels met de schil in dunne partjes en leg deze netjes op de berg met appels.

Zet de taart in de oven en de wekker op 45 minuten. Zet de oven terug naar 185 graden. Kijk na 45 minuten of de taart gaar is anders nog iets langer. Mijn taart stond er 55 minuten in, maar dit is per oven verschillend. Snij de overige 50 gram abrikozen klein en meng dit met het citroensap en de suiker. Voer ongeveer 100 gram water toe en maak dit met een staafmixer helemaal fijn.

Laat de abrikozenmoes even goed doorkoken. Verdeel de warme abrikozenmoes over de nog hete appeltaart met abrikozen en laat wanneer mogelijk de taart helemaal afkoelen. Haal de taart uit de vorm en snij er 12 royale punten van.

Serveer de appeltaart met abrikozen eventueel met een lepel geklopte slagroom.

Tafel lekker !!

Tags: FruitZuidvruchten - Gedroogde abrikozen
DeelPin36Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

kwarktaart met sinaasappel
Taart

Kwarktaart met sinaasappel

Chocolade-schuimtaart
Taart

Chocolade-schuimtaart met limoen curd

platte kaastaart
Taart

Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart

Appeltaart met verse cranberry's
Taart

Appeltaart met verse cranberry’s – Doe eens iets anders met appeltaart!

Speculaastaart met peer
Taart

Speculaastaart met peer. Een sinterklaascadeautje uit jouw keuken

Lemon meringue pie (Citroenschuimtaart)
Taart

Lemon meringue pie (Citroenschuimtaart)

Cheesecake met gekarameliseerde peren
Taart

Cheesecake met gekarameliseerde peren

lemon pie
Taart

Lemon pie (citroentaart), de allerlekkerste

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

tortilla van aardappel
Specials

Tortilla; een klassieker uit Spanje

Eieren, vastkokende aardappels, een paar uien en extra vierge olijfolie. Meer heb je niet nodig voor een lekkere tortilla.

Check het recept of lees de info
citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

appelcake special

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

Recept in de picture

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas
Stamppot

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas

Stamppot die je zo in de oven schuift als je thuiskomt? Gegratineerde hutspot met Leidse kaas kun je voorbereiden en opwarmen in de oven!

Check het recept of lees de info
eieren met mayonaise

Eieren met mayonaise (oeuf mayonaise)

Risotto alla Milanese

Risotto alla Milanese

Handige kooktips

mayonaise
Kookschool

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Jij kunt ook de lekkerste mayonaise zelf maken met deze tips. Maak de mayonaise zo zoet, zout, zuur of kruidig zoals jij lekker vindt.

Check het recept of lees de info
Pecorino

Pecorino; schapenkaas uit Italië

tomaten ontvellen

Tomaten ontvellen, zo doe je dat snel en makkelijk

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Redactie op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Leentje Put op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Elise de Haan op Klapstuk; wat is dat en wat doe je er mee?
  • Fred Bouwmeester op Klapstuk; wat is dat en wat doe je er mee?
  • Connie Derks op Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht
  • Tans op Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht
  • Redactie op Paté maken, heerlijk om zelf te doen
  • Ger Dikhoff op Paté maken, heerlijk om zelf te doen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen