• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, juli 4, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Taart

Appeltaart met abrikoos

Steel de show met deze appeltaart

door Connie Derks
in Taart
0
0
Appeltaart met abrikoos

Appeltaart met abrikoos – Appeltaart is enorm populair, leuk om te maken en absoluut niet saai. Tussen al die appels zitten namelijk van die heerlijke stukjes abrikoos verstopt.

Appeltaart een taart met variatie

Appeltaart kun je op zeer veel manieren maken. Zelfs kinderen kunnen het. Maar de ene appeltaart is de andere niet. Alleen al door met een andere soort appel te werken heb je al een hele andere appeltaart. Ook de korst maakt veel verschil en dan de extra vulling, kaneel en rozijnen zijn het populairst. Maar we zouden Lekker Tafelen niet zijn als we ook van appeltaart niet meerdere recepten hebben.

Bij Robert

Iedere thuisbakker kent Robert, nu was er laatst een theatershow “bij Robert” waar ik met een paar vriendinnen geweest ben. Wat was dat leuk en leerzaam, we hebben erg genoten. Nu gaf die goede man ons enkele tips. Ik mag en kan hier niet alles verklappen, maar de beste tip vond ik toch wel om heet te bakken en niet op lage temperatuur. Nu hou ik toch al niet van die lichte baksels dus thuis direct uitgeprobeerd en… zie hier het resultaat.

Tip van Robert: Je gaat bakken niet drogen toch?

Gedroogde abrikoos

Om in het verhaal van Robert te blijven heb ik gedroogde abrikoos genomen in plaats van de geijkte appels en kaneel. Man o man wat is dat lekker. Vol fruit, superfris en een pracht voor het oog. Dat ik dat nog nooit eerder gedaan heb. Dit is zeker voor herhaling vatbaar.

Tip: Bak koekjes van het overgebleven deeg of maak er een heerlijk crumble mee door het deeg te mengen met havermout.

Appeltaart met abrikoos recept

Appeltaart bakken

Appeltaart bakken; verrassend gewoon of verrassend anders

In de herfst en winter zijn er weer volop appels hiermee kun je de lekkerste appeltaart bakken. Huisgemaakte appeltaart is het allerlekkerst!

Appeltaart met abrikoos

Porties: 12 punten
Bereidingstijd: 70 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 200 gram roomboter
  • 100 gram suiker
  • 1 theelepel zout
  • 1 ei
  • 300 gram bloem
  • 8 gram bakpoeder
  • 15 gram vanillesuiker
  • 100 gram verkruimelde koekjes of cake
  • 2 kilo jonagold
  • 100 + 50 gram gedroogde abrikozen
  • 2 eetlepels maïzena
  • 50 gram suiker
  • 15 gram vanillesuiker
  • 2 eetlepels citroensap

Bereidingswijze van dit recept

Een appeltaart met abrikoos maak je zo:

Week de abrikozen kort in lauw water als ze erg droog zijn. Snijd de boter in kleine stukjes en doe deze in een mengkom. Voeg er de suiker, vanillesuiker en zout aan toe. Zeef er de bloem met de bakpoeder boven. Meng met de vlinder of met een mixer met de kloppers tot een kruimelig geheel. Voeg er het ei aan toe. Bij een handmixer kun je vanaf nu beter met de hand werken. Meng het ei er goed doorheen tot een mooi en soepel deeg. Besmeer een springvorm van 24-28 cm met boter en knip een stuk bakpapier op maat voor de bodem.

Rol het deeg uit tot een dikke egale plak. Bekleed hier de vorm mee. Het is een royale hoeveelheid deeg dus waarschijnlijk houdt je over. Druk de randen goed aan en haal het overtollige deeg weg. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Begin nu met het schillen van de appels. Houdt 1.1/2 appel met schil achter en schil de rest. Snijd de appels in stukjes en doe deze in een kom. Dep de abrikozen droog en snij 100 gram in stukjes meng deze samen met de maïzena, vanillesuiker en 50 gram suiker door de appels. Verkruimel de koekjes en strooi deze op de bodem. Verdeel er nu de appels over. Druk goed aan; het is een hele berg. Snij de overgebleven appels met de schil in dunne partjes en leg deze netjes op de berg met appels.

Zet de taart in de oven en de wekker op 45 minuten. Zet de oven terug naar 185 graden. Kijk na 45 minuten of de taart gaar is anders nog iets langer. Mijn taart stond er 55 minuten in, maar dit is per oven verschillend. Snij de overige 50 gram abrikozen klein en meng dit met het citroensap en de suiker. Voer ongeveer 100 gram water toe en maak dit met een staafmixer helemaal fijn.

Laat de abrikozenmoes even goed doorkoken. Verdeel de warme abrikozenmoes over de nog hete appeltaart met abrikozen en laat wanneer mogelijk de taart helemaal afkoelen. Haal de taart uit de vorm en snij er 12 royale punten van.

Serveer de appeltaart met abrikozen eventueel met een lepel geklopte slagroom.

Tafel lekker !!

Tags: FruitZuidvruchten - Gedroogde abrikozen
DeelPin30Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

yoghurttaart met fruit
Taart

Yoghurttaart met fruit; Puur en vers

Nectarine ijstaart
Nagerecht

Nectarine ijstaart of toch liever een cheesecake?

abrikozentaart
Taart

Abrikozentaart met pistache; Van verse abrikozen

Aardbeientaart met witte chocolade 17.19.19
Taart

Aardbeientaart met een zachte mousse van witte chocolade

Kwarktaart met echte aardbeien
Taart

Kwarktaart met echte aardbeien

Chocolade avocado taartje
Taart

Chocolade avocado taartje met een bodem van noten en dadels

Rabarbertaart met schuim
Taart

Rabarbertaart met schuim

Lemoncurd cheesecake
Taart

Lemoncurd ‘niet-in-de-oven’ cheesecake

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Steenfruit
Specials

Steenfruit; Heerlijk Hollands fruit met pit

Prachtige kleuren, zoet en zuur, in de zomer is er volop Steenfruit. Kersen, Perziken, Nectarines, Abrikozen en Pruimen. Kies voor vers fruit!

Check het recept of lees de info
Broodje Hamburger

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

gekruide aardappelen header bovenaaf

Gekruide aardappelen; zo maak je ze spannend

Recept in de picture

Beef back rib van de BBQ
Vleesgerechten

Beef back ribs van de BBQ; oftewel runderspareribs!

Je hebt ongetwijfeld wel een spareribs van de BBQ gegeten. Maar neem eens runderspareribs. De beef back ribs van de BBQ zijn óók lekker!

Check het recept of lees de info
Gefrituurde kippenvleugeltjes

Gefrituurde kippenvleugeltjes, die maak je zelf!

Aardappelsalade met truffelaardappels en feta

Aardappelsalade met truffelaardappels en feta

Handige kooktips

marineren in karnemelk
Kookschool

Marineren in karnemelk

Wat zijn de voordelen van marineren in karnemelk? We geven uitleg, tips en een paar lekkere recepten met karnemelk marinade.

Check het recept of lees de info
Kernhem

Kernhem, zacht, maar wel met pit!

Port Salut

Port-du-Salut; Een Franse kaas met een Zwitserse achtergrond

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • gerrit schout op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen