• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, december 11, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Kerst recepten
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Kerst recepten
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Taart

Appeltaart met verse cranberry’s – Doe eens iets anders met appeltaart!

door Connie Derks
in Taart
0
0
Appeltaart met verse cranberry's

Appeltaart met verse cranberry’s – Het populairste gebak in Nederland is toch wel de appeltaart! Of het nu in de zomer is met een bolletje ijs of in de winter met een warme chocolademelk, bijna iedereen is er verzot op. En denk je nu: saai appeltaart, nee hoor !!

Er zijn maar weinig soorten gebak met één en dezelfde naam waar zoveel variatie in is.

Op Lekker Tafelen staan dan ook al vele appeltaarten, maar deze mag zeker in dat rijtje. Een koekjesdeeg met cakebeslag dat rijkelijk gevuld is met appel en cranberry. Let op, niet te veel cranberry’s, want dan wordt het te zuur. Net een beetje voor een friszuur accent. Winterse kruiden en een vleugje amandel maken het geheel helemaal af. Krijg je al trek?

appel cranberry
appel cranberry

Tip: Het is een iets uitgebreider recept door de koekbodem. Dit kun je eventueel weglaten, maar met is toch echt wel lekkerder. Maak het deeg voor de bodem het liefst in meervoud en bewaar deze voor een andere keer in de vriezer. Je haalt het een paar uurtjes voor gebruik uit de vriezer, kneedt het even door en het is klaar voor gebruik.

Cranberry's

Cranberry’s; van zuur naar zoet!

Cranberry's, de mooie donkerrode bes. Je kunt ze rauw niet eten. Maar wat doe je er dan wel mee? Lekker Tafelen legt het je uit!

Appeltaart bakken

Appeltaart bakken; verrassend gewoon of verrassend anders

In de herfst en winter zijn er weer volop appels hiermee kun je de lekkerste appeltaart bakken. Huisgemaakte appeltaart is het allerlekkerst!

Appeltaart met verse cranberry’s

Porties: 8-10 personen
Bereidingstijd: 90 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 jonagold appels
  • 100 gram verse cranberry’s
  • 3 eieren
  • 100 + 150 gram boter
  • 2 eetlepels suiker
  • 100 + 150 gram suiker
  • snufje zout
  • 2 eetlepels water
  • 200 + 120 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 60 gram amandelmeel
  • 3 theelepels koekkruiden / speculaaskruiden
  • 50 gram amandelschaafsel
  • eventueel poedersuiker

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je appeltaart met verse cranberry’s:

De koekbodem:

  • 100 gram boter
  • 100 gram suiker
  • snufje zout
  • 2 eetlepels water
  • 200 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder

Meng de boter met de suiker zeef de bloem met het bakpoeder en het zout erboven. Roer tot alles begint te kruimelen, voeg nu het water toe en kneed het tot een stevige aaneenhangende bal. Druk het deeg plat en wikkel het in huishoudfolie. Leg het deeg tot gebruik koel weg.

Het cakebeslag:

  • 150 gram suiker
  • 150 gram boter
  • 3 eieren
  • 60 gram amandelmeel
  • 120 gram bloem
  • 100 gram verse cranberry’s
  • 4 jonagold appels
  • 3 theelepels koekkruiden / speculaaskruiden
  • 2 eetlepels suiker
  • 50 gram amandelschaafsel
  • eventueel poedersuiker

Klop de boter met de suiker romig en voeg er al kloppend één voor één de eieren doorheen. Voeg het amandelmeel er aan toe en klop dit er kort doorheen. Zeef de bloem erboven en spatel dit door het mengsel.

Verwarm de oven voor op 160 graden. Smeer een bakvorm van ongeveer 26 cm in met boter en bekleed de bodem met een op maat geknipt stukje bakpapier. Kneed het deeg voor de koekbodem kort door en rol dit op een met bloem bestoven werkblad uit tot een cirkel. Bekleed hiermee de bodem en de zijkanten van je bakblik. Wanneer het deeg scheurt is niet erg, je kunt de stukken aan elkaar duwen en je ziet er later niets meer van. Maak je cakebeslag en verdeel er 1/3 van over de koekbodem.

Schil de appels snij ze in parten en dan in schijfjes, steek iets minder dan de helft van de schijfjes in een cirkel in het beslag. Meng de suiker met de koekkruiden en strooi er 2/3 van over de appels. Meng de cranberry’s door de rest van het beslag en verdeel dit over de appels. Strijk dit mooi glad. Steek nu de rest van de schijfjes in een cirkel in het beslag. Bestrooi alles met de rest van het suikermengsel en strooi er het amandelschaafsel overheen. Bak de appeltaart met verse cranberry’s in ongeveer een uur bruin en gaar.

Tafel lekker !!

DeelPin41TweetVerstuurVerstuur

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Speculaastaart met peer
Taart

Speculaastaart met peer; een sinterklaascadeautje uit jouw keuken

Lemon meringue pie (Citroenschuimtaart)
Taart

Lemon meringue pie (Citroenschuimtaart)

Cheesecake met gekarameliseerde peren
Taart

Cheesecake met gekarameliseerde peren

lemon pie
Taart

Lemon pie (citroentaart), de allerlekkerste

cheesecake met peer en koek
Taart

Cheesecake met peer en koek

Appeltaart met frangipane
Taart

Appeltaart met frangipane

taart met peren en walnoten
Bakken

Taart met peren en walnoten

Appeltaart met peren
Taart

Appeltaart met peren en 5 spices – Het seizoen bij de koffie

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Krab
Specials

Krab; een bijzondere delicatesse!

Heb je wel eens verse krab gegeten? Een krabcocktail of een salade met verse krab is heerlijk. Echt anders dan krabvlees uit blik!

Check het recept of lees de info
Oud Hollandse broodjes Broodje Bal Gehakt

Oud Hollandse broodjes, broodjes met traditie

Edammer kaas

Edammer kaas; over de hele wereld bekend!

kipfilet recepten

Kipfilet recepten en inspiratie

Recept in de picture

Preitaart
Quiche

Preitaart met kaas

De preitaart zit boordevol verse prei en kaas en is afgewerkt met krokante nootjes. Een echte aanrader voor een dagje zonder vlees.

Check het recept of lees de info
entrecote als braadstuk

Entrecote als braadstuk

kaasfondue

Texelse kaasfondue; de smaak van Texel

Handige kooktips

Mini pavlova schuimnestje om te vullen
Kookschool

Mini pavlova; schuimnestje om te vullen

Met wat eiwit en suiker maak je deze mini pavlova. Gebruik als nagerecht met ijs of gevuld met slagroom, bavaroise of vers fruit.

Check het recept of lees de info
Decoreren met zoetzure groenten

Decoreren met zoetzure groenten

Soorten gedroogde erwten

Soorten gedroogde erwten; het overzicht

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Ton Stoffels op Oud Hollandse broodjes, broodjes met traditie
  • C.C.L.M. Geurts-Huijbers op Pannenkoek met groenten en kaas
  • Connie Derks op Bloemkool ovenschotel met gehakt
  • Ester op Bloemkool ovenschotel met gehakt
  • Connie Derks op Rode bietjes-haring salade
  • Connie Derks op Gegratineerde ovenschotel met groene kool
  • Floor op Gegratineerde ovenschotel met groene kool
  • V.Fikkert op Rode bietjes-haring salade
  • Elise de Haan op Garnalenmousse in een glaasje
  • Elise de Haan op Varkenswangen met tagliatelle, comfortfood!

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Kerst recepten
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen