Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Appeltaart met pompoen en een lekkere crumble

De appeltaart kent al vele varianten, deze appeltaart met pompoen voeg ik daar graag aan toe. Een echt herfst taartje door het gebruik van appel en pompoen.

4 1.711

Appeltaart met pompoen en een lekkere crumble – Er is denk ik geen enkel gerecht of taart dat zoveel variaties kent als de appeltaart. Ik doe er gewoon nog een schepje, of liever gezegd een taartje, bovenop.

Verwelkom de herfst

Zeg je herfst dan denk ik aan appel en pompoen, want hoewel ze beide het hele jaar door te verkrijgen zijn is de herfst toch bij uitstek het seizoen voor de (Hollandse) appels en pompoenen. In deze taart gebruik ik dan ook beide een echt lekker herfsttaartje dus.

Welke appels, welke pompoen ??

Van zowel de appel als de pompoen zijn er natuurlijk verschillende varianten. Voor de pompoen liet ik mijn keus voor de Hokkaido bepalen door het feit dat ik deze nog op voorraad had, de flespompoen of muskaatpompoen zullen in dit recept ook prima gaan. De appel vind ik altijd een persoonlijke keus, ik koos in dit geval voor de Jonagold een stevige, fris zoetzure appel die volgens mij perfect combineert met het licht zoete van de pompoen.


Appeltaart met pompoen

Taart voor een vorm met een doorsnee van 26 cm / 12 stukken

"<yoastmark

  • 100 gram amandelen
  • 125 gram + 125 gram patentbloem
  • 50 gram + 100 gram suiker
  • 1 tl kaneel
  • 75 gram + 125 gram boter
  • 2 el honing
  • sap van 1/2 citroen
  • 1/2 pompoen
  • 3 appels
  • 10 gram vanillesuiker
  • snuf zout
  • 2 eieren
  • 25 gram + 50 gram maizena
  • 10 gram bakpoeder

Zo maak je appeltaart met pompoen:

Hak de amandelen grof, dit kun je doen door ze in een schone theedoek te vouwen en hierop te slaan met een deegroller of vleeshamer. Meng de noten vervolgens in een kom met 125 gram bloem, de kaneel en 50 gram suiker. Smelt in een pannetje 75 gram boter en de honing. Roer de gesmolten boter met een houten lepel door de amandelen tot het goed gemengd is en je een kruimelig deeg hebt. Zet apart voor later.

Schil de appels, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Halveer vervolgens de kwarten nog een keer. Doe de appels in een kom strooi hierover de vanillesuiker en giet hierover het citroensap. Schep om en zet apart voor later.

Schil de pompoen en verwijder het zachte vruchtvlees en de pitten. Rasp vervolgens met een grove rasp tot je 185 gram geraspte pompoen hebt.

Mix vervolgens de boter met 100 gram suiker en een snuf zout met behulp van een mixer of keukenmachine goed romig. Voeg nu wisselend de eieren en 25 gram maizena toe. Meng in een kom 125 gram bloem, 50 gram maizena en het bakpoeder. Voeg deze toe aan het botermengsel. Laat alles even goed mengen en schep er vervolgens de pompoen door.

Verwarm de oven voor op 175 graden, vet de vorm goed in en bestuif deze met wat bloem. Schep hierin het deeg en verdeel over de bodem van de vorm. Leg op het deeg de parten appel en verdeel over de appels het kruimeldeeg. Plaats de vorm in de oven en bak in circa 45 minuten gaar.

Laat goed afkoelen en strooi voor het serveren wat poedersuiker over de appeltaart met pompoen en serveer er wat lobbig geklopt slagroom bij.

Tafel lekker !!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

4 Reacties
  1. Magda Coppoolse zegt

    Ik zie wel kaneel in de ingrediënten, maar niet in het recept. Gaat dat door de crumble?

    1. Samantha Roelofs zegt

      De kaneel gaat inderdaad bij de noten, de bloem en de suiker voor de crumble.

  2. Jolanda zegt

    Lekker: een appeltaart met pompoen, alleen gaan er géén appels in volgens de ingrediëntenlijst….
    (hoeveel appels gaan er in??)

    1. Samantha Roelofs zegt

      Ja Jolanda, een appeltaart zonder appels is toch niet helemaal de bedoeling 🙂 Ik zal de ingrediëntenlijst direct aanpassen. Ik heb er overigens 3 (Jonagold) appels voor gebruikt.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer