• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, oktober 4, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Taart

Cheesecake met peer en koek

door Connie Derks
in Taart
0
0
cheesecake met peer en koek

Cheesecake met peer – Een oven is niet nodig voor deze cheesecake met peer. De bodem is gemaakt met heerlijke licht kruidige koek.

Een bodem van heerlijke koek

Ook een cheesecake met peer begint met een bodem en wat voor een. De bodem van deze cheesecake is gemaakt met Vondelkoeken. Dit zijn grote koeken, zodat 1 koek voldoende is voor de bodem van een hele taart. De Vondelkoeken zijn er in verschillende smaken, voor deze taart gebruiken we de fudge koek. Behalve dat de koek lekker knapperig van buiten is en zacht en fudgy van binnen barst hij ook nog eens van de smaak door de toevoeging van lekker veel specerijen zoals kardemom, gember, kaneel en nog veel meer lekkers.

Cheesecake met peer en specerijen

Deze cheesecake met peer is fris en licht kruidig door het gebruik van peren, gestoofd in een siroop met specerijen die we ook terug vinden in de koek. Door het stoven worden de stukjes peer zachter en er ontstaat een heerlijke kruidige perensiroop die we gebruiken om de gelatine in op te lossen zodat je de smaak van peren en specerijen proeft bij iedere hap.

Cheesecake wel of niet bakken

Er zijn meerdere soorten cheesecake. De twee bekendsten zijn de gebakken cheesecake, deze is met eieren en bak je op lage temperatuur in een bak met water in de oven en is vrij stevig van structuur. De andere is met luchtige slagroom en gelatine, het is eigenlijk meer een bavarois met roomkaas, deze is luchtiger dan de gebakken versie, maar zeker niet minder machtig. De meningen over welke cheesecake het lekkerste is zijn verdeeld. We hebben van beide een recept. De gebakken cheesecake met peer en het recept van cheesecake wat je hieronder vindt. Probeer ze beide eens. We zijn benieuwd welke versie van de cheesecake met peer gaat winnen.

bakken met peer

Bakken met peer (cake & divers)

Ben je liefhebber van cake en cheesecake of ben je een echte chocolade fan? Ook jij bakt vanaf nu de lekkerste creaties met peer.

Cheesecake met peer

Porties: 12 punten
Bereidingstijd: 480 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 200 gram Vondelkoek Fudge
  • 75 gram gesmolten boter
  • 400 gram roomkaas
  • 400 gram slagroom
  • 100 + 150 gram suiker
  • 750 gram conference peren, in kleine dobbelsteentjes
  • 25 gram citroensap
  • 1 tl 5spices poeder
  • 1 tl speculaaskruiden
  • 9 gram gelatine
  • 8 gram maizena

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je cheesecake met peer:

Doe 150 gram suiker, 25 gram water, de 5 spices en de speculaaskruiden in een pan. Breng aan de kook. Voeg er de dobbelsteentjes peer aan toe en breng aan de kook. Laat 2 minuten doorkoken, zet het vuur uit en laat in het sap afkoelen. Dit kan een paar uur vooraf.

Week de gelatine in ruim koud water. Vet een springvorm van 24/26 cm in met olie of boter en bekleed de bodem met bakpapier. Snijd een strook van bakpapier en bekleed daarmee de zijkant. Verkruimel de koek en meng deze met de gesmolten boter. Verdeel dit over de bodem van de springvorm en druk goed aan. Zet de springvorm in de koelkast.

Laat de peren uitlekken en vang het vocht op. Klop de roomkaas, slagroom en 100 gram suiker op tot deze lobbig is. Roer de siroop even door en meet hier 100 gram van af. Verwarm dit tot het warm is, het hoeft niet te koken. Los de gelatine op in de warme siroop. Schep 1/4 van het roomkaasmengsel bij het gelatinemengsel en roer goed door met een garde. Schep dit bij de rest van het roomkaasmengsel en schep goed, maar luchtig door. Doe 1/3 van het roomkaasmengsel met gelatine weer terug in de pan en voeg er 350 gram van de uitgelekte koude peertjes aan toe. Schep even door en verdeel het mengsel over de bodem. Strijk glad en verdeel er voorzichtig de rest van het roomkaasmengsel overheen. Probeer 2 lagen te houden. Strijk mooi glad af en zet dit minimaal 6 uur koud weg.

Meng 100 gram siroop met 8 gram maizena, roer goed door en breng al roerende aan de kook. Het moet een dikke saus zijn die de peren bedekt en bij elkaar houdt. Voeg de peren toe en roer goed door. Laat afkoelen.

Haal de cheesecake met peren voorzichtig uit de vorm, snijd de taart eventueel met een scherp mesje los. Verplaats de cheesecake naar een schaal. Maak een rand van de gestoofde peertjes en verdeel hierover grove kruimels van het restje koek. Snijd de cheesecake met peren en koek in 12 punten en serveer deze als nagerecht of bij een kop koffie of thee.

Tafel lekker !!

DeelPin8Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

appel custard uit de oven
Nagerecht

Appel custard uit de oven; hier maak je vrienden mee

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee
Specials

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

Fruitige roombotercake met peer en gember
Cake

Fruitige roombotercake met peer en gember

Bananencake met kokos en chocolade
Cake

Bananencake met kokos en chocolade

Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten
Cake

Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten

salsa van komkommer en appel
Recepten

Salsa van komkommer en appel

walnoten roomboter koekjes
Koekjes

Walnoten roomboter koekjes; Haal het herfstgevoel uit de oven

Bloedworst met appel
Lunch

Bloedworst met appel op brood

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Cabrales
Specials

Cabrales; niet voor watjes!

Ben je een liefhebber van blauwe kaas? Dan hebben we voor jou een artikel over Cabrales. Blauw, Spaans en lekker pittig. Wat wil je nog meer?

Check het recept of lees de info
Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën

Kipgehaktballetjes; 5 heerlijke ideeën

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

gerookte vis

Gerookte vis

Recept in de picture

appel custard uit de oven
Nagerecht

Appel custard uit de oven; hier maak je vrienden mee

Met maar een paar ingrediënten maak jij een heerlijke appel custard uit de oven, die ook heel lekker ruikt. Probeer dit recept vandaag nog.

Check het recept of lees de info
Risotto met Provolone en broccoli

Risotto met provolone en broccoli

Spruitjes met appel spek en mosterd

Spruitjes met appel, spek en mosterd

Handige kooktips

Groene currypasta
Kookschool

Groene currypasta; vers gemaakt het lekkerst!

Eet je graag curry? Maak hem dan eens helemaal vers, dus ook de currypasta. We hebben het recept van een heerlijke groene currypasta voor je!

Check het recept of lees de info
zelf soezen maken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Appel custard uit de oven; hier maak je vrienden mee
  • Claudia Le Noble op Appel custard uit de oven; hier maak je vrienden mee
  • Redactie op Lamshaas – eenvoudig maar culinair genieten
  • Corry op Lamshaas – eenvoudig maar culinair genieten
  • Elise de Haan op Curry van kip en aubergine
  • Truus op Curry van kip en aubergine
  • Redactie op Eigengemaakte appelchutney, leuk om cadeau te geven
  • Redactie op Hazelnootpasta; de homemade Nutella
  • Connie Derks op Kipgehaktballetjes in sinaasappelsaus
  • Herma op Hazelnootpasta; de homemade Nutella

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen