• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zondag, januari 17, 2021

Geen producten in je winkelmand.

  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Taart

Chocolade-schuimtaart met limoen curd

door Samantha
in Taart
Chocolade-schuimtaart
Deel op facebookPin op PinterestDeel op twitter

Chocolade-schuimtaart met limoen curd – De limoen is het kleine zusje van de citroen en in tegenstelling tot haar grote zus niet geel maar groen. De schil is dunner en gladder en het vruchtvlees is vele malen aromatischer en sappiger dan dat van de citroen, ook is de limoen net iets minder zuur.

Een ideaal stukje fruit dus om een heerlijk gebakje mee te maken zoals deze chocolade-schuimtaart. Maar daarnaast biedt de limoen nog legio aan mogelijkheden. Zo kun je hem net als de citroen gebruiken om marinades mee op smaak te brengen. Ook smaakt een limoen heerlijk in een vruchtendrank of smoothie. Óf, wat dacht je van een paar druppels in de thee voor een heerlijke limoenthee. Vervang de azijn in dressings eens door enkele druppels limoen of gebruik het sap om verkleuring van bijvoorbeeld appels, bananen en peren tegen te gaan. Bijkomend voordeel is natuurlijk dat een limoen bomvol vitamine C zit!  De limoen kan het beste in de koelkast bewaard worden, laat de limoen voor gebruik wel eerst even op kamer temperatuur komen.

In onderstaand recept hebben we ervoor gekozen om de limoen te gebruiken voor een limoen curd en deze limoen curd uiteindelijk weer te verwerken in een heerlijk chocolade-schuim taart. Begin met het maken van een deegbodem, en vul die vervolgens met een chocoladebeslag. Nadat de met chocola gevulde bodem gebakken is, wordt de taart ingesmeerd met de limoen curd, afgewerkt met een schuimlaag en nogmaals kort gebakken.

Limoenen zijn redelijk stevig, rol ze daarom voor gebruik even flink over uw werkblad heen en weer dan wordt de limoen wat losser en perst u er meer sap uit.

Chocolade-schuimtaart met limoen curd

Porties: 8 personen
Bereidingstijd: 90 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 300 + 50 gram bloem
  • 200 +120 + 75 gram boter
  • 100 + 75 + 230 + 80 gram suiker
  • 6 eieren
  • 4 eiwitten
  • 130 gram pure chocolade
  • 0,5 tl. bakpoeder
  • mespuntje zout
  • 4 limoenen

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je de chocolade-schuimtaart:

Maak een kuiltje in 300 gram bloem en meng in het kuiltje de 200 gram boter, 100 gram suiker en 1 ei. Kneed er beetje bij beetje de bloem door en kneed tot een soepel deeg. Druk het deeg plat, verpak in huishoudfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.

Neem een lage bak/vlaai vorm met een doorsnee van 26 cm. Vet de bakvorm in, rol het deeg uit en bekleed de ingevette bakvorm met het deeg. Prik tot iets onder de rand gaatjes in het deeg.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Smelt de chocolade met 75 gram boter au-bain-marie. Roer 2 eieren met 75 gram suiker luchtig en meng het chocolade-boter mengsel erdoor. Meng 50 gram bloem met een halve theelepel bakpoeder en een mespuntje zout en meng vervolgens met het chocolademengsel. Giet het beslag in de met deeg beklede bakvorm. Bak de bodem in circa 35 minuten goudbruin en gaar.

Smelt 120 gram boter. Rasp de schil van 4 limoenen, en voeg bij de gesmolten boter. Meng 3 eieren, 230 gram suiker en het sap van de limoenen. Voeg bij de boter. Gaar de lemon curd op laag vuur zonder het te laten koken in ca. 4 minuten. De lemon curd zal gaan binden, dan van het vuur nemen en af laten koelen.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Klop 4 eiwitten en 80 gram suiker tot het eiwitschuim stevige pieken vormt. Schep of spuit het eiwitschuim op de limoen-curd. Plaats de taart in de voorverwarmde oven voor ongeveer 10 minuten of tot het schuim lichtbruin kleurt. Je kunt het schuim eventueel ook kleuren met een crème-brulee brander.

De chocolade-schuimtaart met limoen curd kun je ook als dessert serveren.

Tags: ChocoladeEierenFruit - Limoen

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Meringue rol met pecannoten
Gebak

Meringue rol met pecannoten | Slechts 5 ingrediënten!

Schuimpjes voor de feestdagen
Koekjes

Schuimpjes voor de feestdagen

Desserts van schuimpjes
Nagerecht

Drie desserts van schuimpjes; Gooi je overtollige eiwitten niet meer weg!

Huisgemaakte borrel bites - Geïnspireerd door de Spaanse Tortilla
Hapjes

Huisgemaakte borrel bites – Geïnspireerd door de Spaanse Tortilla

soufflé basisrecept
Kookschool

Soufflé; Basisrecept of kooktechniek? Praktijktips op een rij

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

wintersoepen
Specials

Wintersoepen; drie oer-Hollandse klassiekers

Drie oer- Hollands klassieke wintersoepen, stampensvol verse, gezonde- en lekkere ingrediënten. Wintersoepen staan ook bekend om hun voedzame karakter.

Lees verder
Prei recepten

Prei recepten; Omdat je gewoon meer kan met prei

Poke bowl recepten; het beste uit Hawaï en Japan

Poke bowl recepten; het beste uit Hawaï en Japan

Nieuwe recepten

Hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas
Quiche

Hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas

Alweer die broccolitaart? Eet met de seizoenen mee. Deze hartige taart met wintergroenten en blauwe kaas scoort in de winter...

Lees verder
Orzo salade met rode biet en geitenkaas

Orzo salade met rode biet en geitenkaas

Tex-Mex gehaktballen

Tex-Mex gehaktballen

Handige kooktips

Botercrème
Kookschool

Botercrème – voor het vullen en afsmeren van uw taart

Er zijn verschillende recepten voor botercrème, die gaan van simpel boter en suiker mengen tot de botercrème met eiwitschuim als basis.

Lees verder
hele kip delen

Een hele kip snijden in acht delen

Dadels

Dadels; een verantwoorde traktatie bij zoete trek

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • sam op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Redactie op Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten
  • Elise op Pizzadeeg; Zo maak je dat eenvoudig zelf
  • Eveline op Pizzadeeg; Zo maak je dat eenvoudig zelf
  • Suzanne op Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten
  • Redactie op Yoghurt zelf maken; makkelijk en leuk om te doen
  • Martin op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Kip ovenschotel, kip en groente onder een kaaskorstje

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen