• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, maart 22, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Taart

Chocolademousse taart, de allerlekkerste!

Het recept voor witte chocolade mousse met oreo en de allerlekkerste chocolademousse

door Connie Derks
in Taart
0
2
chocolademousse taart

Chocolademousse taart – het lekkerste chocoladedessert wat je maar kan bedenken.

Een taart van chocolademousse

Meer chocolade gaat het niet worden want de taart bestaat vooral uit een mousse die net stevig genoeg is om er een taart van te maken. Een taart van vooral mousse moet 24 uur in de koeling opstijven om hem te kunnen snijden. Het snijden doe je heel voorzichtig met een warm en schoon mes. Heb je niet zoveel geduld en smacht je naar een echt lekker chocoladedessert? Dan kun je dit recept ook prima in een schaal of in glaasjes maken. Dan kun je er al na een uurtje van genieten.

Chocolademousse met chocoladekoekjes

Dit dessert is chocolade in drievoud, mousse van pure en van witte chocolade en de bekende chocoladekoekjes die we gebruiken voor de bodem en als stukjes in de witte chocolademousse. De vulling van deze koekjes heb je in verschillende smaken, neem de smaak die jij graag lust, dit maakt voor het recept niets uit.

slagroom

Slagroom

Voor de smaak, de luchtigheid of voor een feestelijke afwerking, met slagroom worden veel gerechten mooier maar vooral ook lekkerder.

Chocolademousse taart

Porties: 12
Bereidingstijd: 90 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 ml slagroom
  • 225 ml kookroom
  • 125 gram pure chocolade, in stukjes gehakt
  • 200 gram witte chocolade, in stukjes gehakt
  • 2 rollen oreo koekjes, naar keuze
  • 1 eetlepel suiker

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je chocolademousse taart

Als je de taart in een springvorm maakt, gebruik dan een vorm van 26-28 cm doorsnede en bekleed deze dan eerst met bakpapier. Makkelijker is het als je de chocolademousse taart in een ovenschaal maakt zodat je hem kunt scheppen.

Maak alle koekjes los zodat je een helft met vulling en een helft zonder vulling hebt. Leg de koekjes met de vulling naar boven in de vorm of schaal, leg ze zo dicht mogelijk tegen elkaar aan. Hier hebben we dubbel gevulde koekjes gebruikt en deze waren, op één na, nodig voor de bodem. Heb je alleen gevulde dan houd je er waarschijnlijk meer over, gebruik deze dan voor decoratie samen met een paar koekjes zonder vulling. De rest breek je in kleine stukjes.

Doe de chocolade in kommetjes die in de magnetron kunnen, bijvoorbeeld soepkommen. Verhit 125 ml kookroom en giet deze over de pure chocolade, doe er de suiker bij en zet opzij zodat de chocolade kan smelten.

Klop alle slagroom tot deze lobbig is. Doe 200 gram hiervan in een kom en zet in de koelkast, dit is voor de witte chocolademousse.

Roer de chocolade goed door zodat deze helemaal is opgelost. Verwarm wanneer nodig 10 seconden in de magnetron. Let op chocolade mag niet te heet worden. Liefst niet warmer dan lichaamstemperatuur. Schep 2 lepels slagroom bij de lauwe chocolade en roer goed door. Doe nu de chocolade bij de rest van de slagroom en spatel kort door tot alles goed gemengd is. Doe dit niet te lang om schiften te voorkomen. Giet de mousse over de koekjes en strijk de bovenkant glad. Zet dit nu minimaal een uur in de koelkast of beter nog in de diepvries om op te laten stijven.

Maak nu de witte chocolademousse op dezelfde manier. Verhit 100 ml kookroom en giet dit over de chocolade. Je hebt nu in verhouding meer chocolade, dus deze zal iets minder goed smelten. Verwarm eventueel bij in de magnetron per 10 seconden. Pas op witte chocolade verbrandt snel! Klop de slagroom uit de koelkast kort even op, deze is waarschijnlijk een beetje teruggelopen. Voeg weer 2 eetlepels slagroom bij de lauwe chocolade en meng goed. Doe de chocolade bij de rest van de slagroom en meng kort door. Voeg er de koekkruimels aan toe en schep deze er kort onder. Haal de bodem met chocolademousse uit de koelkast en giet de witte chocolademousse er voorzichtig op. Strijk glad af en decoreer met de achtergehouden koekjes. Zet minimaal 1 uur koud. Als je een taart maakt moet deze een dag opstijven in de koelkast.

Zet een smalle hoge kom of litermaat klaar met warm water en een groot stuk keukenpapier. Haal de eventuele rand van de springvorm door de mousse eerst los te maken met een warm en nat aardappelmesje. Schuif de taart voorzichtig op een bord, vertrouw je het niet laat er dan de bodem onder zitten. Snijd de chocolademousse taart met een scherp mes wat je steeds kort in warm water schoonmaakt en droog veegt met het keukenpapier.

Tafel lekker !!

Tags: ChocoladeZuivel - Slagroom
DeelPin23Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

kwarktaart met sinaasappel
Taart

Kwarktaart met sinaasappel

Chocolade-schuimtaart
Taart

Chocolade-schuimtaart met limoen curd

platte kaastaart
Taart

Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart

Appeltaart met verse cranberry's
Taart

Appeltaart met verse cranberry’s – Doe eens iets anders met appeltaart!

Speculaastaart met peer
Taart

Speculaastaart met peer. Een sinterklaascadeautje uit jouw keuken

Lemon meringue pie (Citroenschuimtaart)
Taart

Lemon meringue pie (Citroenschuimtaart)

Cheesecake met gekarameliseerde peren
Taart

Cheesecake met gekarameliseerde peren

lemon pie
Taart

Lemon pie (citroentaart), de allerlekkerste

Reacties 2

  1. Mireille Meems says:
    1 maand geleden

    Hoi,

    Heeft u een alternatief voor oreo koekjes?
    Mvg
    Mireille meems

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      1 maand geleden

      Zeker Mireille speculaas is ook erg lekker, eigenlijk kun je vrijwel alle droge koekjes hiervoor gebruiken.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

ananas
Specials

Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas

Heerlijk fris zo uit het vuistje, maar ook erg lekker in zowel hartige als zoete gerechten, verse ananas is een topper in de keuken.

Check het recept of lees de info
salades met appel

Salades met appel; dit zijn de lekkerste recepten

Hollandse borrelplank

Hollandse borrelplank; een feestje!

Rode kool met appel

Rode kool met appel; een fantastische combi

Recept in de picture

gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten
Pastagerechten

Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Toe aan een dagje zonder vlees of een makkelijke maaltijd? Dan is deze gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten een perfecte keuze.

Check het recept of lees de info
Risotto met drie kazen

Risotto met drie kazen

ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin

Ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin

Handige kooktips

onderdelen keukenmachine
Kookschool

Onderdelen van de keukenmachine, waar gebruik je ze voor?

Waar gebruik je al die onderdelen van de keukenmachine voor? Hier vind je een uitgebreide uitleg over het hoe en waarom van deze onderdelen.

Check het recept of lees de info
Broccoli koken

Broccoli koken; zo blijft die mooi groen

Leidse kaas

Leidse kaas; weet jij het verschil met Goudse komijnekaas?

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • Peggy Lieuwsjong-Schultz op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • O. Sandu op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Gegratineerde aardappels met kwark
  • Gerard van der Leeuw op Gegratineerde aardappels met kwark
  • Redactie op Ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin
  • lea devriese op Ovenschotel met kabeljauw en broccoligratin
  • Redactie op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..
  • Willem TenWolde op Ontbijtkoek maken; Heel Holland hapt straks naar…..

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen