Chocolademousse taart – Het lekkerste chocoladedessert wat je maar kan bedenken. Als je van chocolade houdt, dan mag je de chocolademousse taart niet missen!
Een taart van chocolademousse
Meer chocolade gaat het niet worden, want de taart bestaat vooral uit een mousse van slagroom en chocolade, die net stevig genoeg is om er een taart van te maken. Een taart van vooral mousse moet 24 uur in de koeling opstijven om hem te kunnen snijden. Het snijden doe je heel voorzichtig met een warm en schoon mes. Heb je niet zoveel geduld en smacht je naar een echt lekker chocoladedessert? Dan kun je dit recept ook prima in een schaal of in glaasjes maken. Dan kun je er al na een uurtje van genieten.
Chocolademousse met chocoladekoekjes
Dit dessert is chocolade in drievoud, mousse van pure en van witte chocolade en de bekende chocoladekoekjes die we gebruiken voor de bodem en als stukjes in de wittechocolademousse. De vulling van die koekjes heb je in verschillende smaken, neem de smaak die jij graag lust, dit maakt voor het recept niets uit.
Slagroom
Voor de smaak, de luchtigheid of voor een feestelijke afwerking, met slagroom worden veel gerechten mooier maar vooral ook lekkerder.
Chocolademousse taart
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 ml slagroom
- 225 ml kookroom
- 125 gram pure chocolade, in stukjes gehakt
- 200 gram witte chocolade, in stukjes gehakt
- 2 rollen oreo koekjes, naar keuze
- 1 eetlepel suiker
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je chocolademousse taart:
Als je de taart in een springvorm maakt, gebruik dan een vorm van 26-28 cm doorsnede en bekleed die dan eerst met bakpapier. Makkelijker is het als je de chocolademousse taart in een ovenschaal maakt zodat je hem kunt scheppen.
Maak alle koekjes los zodat je een helft met vulling en een helft zonder vulling hebt. Leg de koekjes met de vulling naar boven in de vorm of schaal, leg ze zo dicht mogelijk tegen elkaar aan. Hier hebben we dubbel gevulde koekjes gebruikt en die waren, op één na, nodig voor de bodem. Heb je alleen gevulde dan houd je er waarschijnlijk meer over, gebruik die dan voor decoratie samen met een paar koekjes zonder vulling. De rest breek je in kleine stukjes.
Doe de chocolade in kommetjes die in de magnetron kunnen, bijvoorbeeld soepkommen.
Verhit 125 ml kookroom en giet die over de pure chocolade. Doe er de suiker bij en zet opzij zodat de chocolade kan smelten.
Klop alle slagroom tot ze lobbig is. Doe 200 gram hiervan in een kom en zet in de koelkast, dit is voor de wittechocolademousse.
Roer de chocolade goed door zodat die helemaal is opgelost. Verwarm als dat nodig is 10 seconden in de magnetron. Let op chocolade mag niet te heet worden. Liefst niet warmer dan lichaamstemperatuur.
Schep 2 lepels slagroom bij de lauwe chocolade en roer goed door.
Doe nu de chocolade bij de rest van de slagroom en spatel kort door tot alles goed gemengd is. Doe dit niet te lang om schiften te voorkomen.
Giet de mousse over de koekjes en strijk de bovenkant glad. Zet dit nu minimaal een uur in de koelkast of beter nog in de diepvries om op te laten stijven.
Maak nu de wittechocolademousse op dezelfde manier. Verhit 100 ml kookroom en giet dit over de chocolade. Je hebt nu in verhouding meer chocolade, dus hij zal iets minder goed smelten. Verwarm eventueel bij in de magnetron per 10 seconden. Pas op witte chocolade verbrandt snel!
Klop de slagroom uit de koelkast kort even op, die is waarschijnlijk een beetje teruggelopen.
Voeg weer 2 eetlepels slagroom bij de lauwe chocolade en meng goed.
Doe de chocolade bij de rest van de slagroom en meng kort door. Voeg er de koekkruimels aan toe en schep ze er kort doorheen. Haal de bodem met chocolademousse uit de koelkast en giet de wittechocolademousse er voorzichtig op. Strijk glad af en decoreer met de achtergehouden koekjes. Zet minimaal 1 uur koud.
Als je een taart maakt moet die een dag opstijven in de koelkast.
Zet een smalle hoge kom of litermaat klaar met warm water en een groot stuk keukenpapier. Haal de eventuele rand van de springvorm door de mousse eerst los te maken met een warm en nat aardappelmesje.
Schuif de taart voorzichtig op een bord, vertrouw je het niet laat er dan de bodem onder zitten. Snijd de chocolademousse taart met een scherp mes wat je steeds kort in warm water schoonmaakt en droog veegt met het keukenpapier.
Tafel lekker !!
Hoi,
Heeft u een alternatief voor oreo koekjes?
Mvg
Mireille meems
Zeker Mireille speculaas is ook erg lekker, eigenlijk kun je vrijwel alle droge koekjes hiervoor gebruiken.