• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, juni 5, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Taart

Chocoladetaart met mascarpone vulling

door Samantha
in Taart
0
4
Chocoladetaart met mascarpone vulling

Chocoladetaart met mascarpone vulling – Chocoladetaart of gewoon chocolade, wie houdt er niet van? Wij, mijn gezin en ik zijn er in ieder geval gek op. Ik was dan ook niet echt verbaasd toen mijn zoon, op mijn vraag:  “Wat voor een taart zal ik bakken voor je verjaardag?”, antwoordde een chocoladetaart te willen.

Een recept was toen al snel gekozen, een chocolade biscuit, een chocolade/mascarpone vulling en een mascarpone topping. Een heerlijke taart en toch had ik het idee dat deze taart iets miste. Toen ik de dag erna lekker met een kop thee op de bank was gekropen en het dagelijks bakprogramma van net 5 “Bake my day” zat te kijken, gaf één van de kandidaten mij de aanzet naar een heerlijke toevoeging aan deze taart. Een extra vulling van gepureerde aardbeien met een klein beetje pit van een rood pepertje. Deze taart beloofde hemels te worden en dat mocht ook wel want uiteindelijk wordt mijn zoon maar één keer 18 jaar.

Chocoladetaart met mascarpone vulling

Chocoladetaart met mascarpone vulling

Porties: ca. 15 punten
Bereidingstijd: 360 minuten
Niveau: Gemiddeld
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 3 eieren
  • 75 gram fijne kristalsuiker
  • 50 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 25 gram cacao
  • 10 blaadjes gelatine
  • 200 gram pure chocolade
  • 500 gram mascarpone
  • 75 gram fijne kristalsuiker
  • merg van 1 vanillestokje
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 4 eetlepels heet water
  • 300 gram aardbeien
  • 100 gram suiker
  • 1/4 rood pepertje
  • 2 blaadjes gelatine
  • 50 gram pure chocolade
  • 200 ml slagroom
  • 50 gram suiker
  • chocolade schaafsel
  • 150 gram aardbeien
  • springvorm 24 cm
  • extra beslagkom
  • bakpapier

Bereidingswijze van dit recept

Vet de springvorm in en bekleed de bodem met een bakpapiertje. Verwarm de oven voor op 190 graden.

Het biscuit;

Doe de eieren en de suiker in een hittebestendige schaal en klop boven een pan met kokend water tot het een iets ingedikte massa wordt (pas op dat het geen roereieren worden). Haal de schaal van de pan en klop nog 2 minuten koud. Zeef de bloem, het bakpoeder en de cacao boven het eimengsel en schep alles goed tot elkaar tot het een egaal geheel is.

Schenk het mengsel in de bakvorm en bak af in de voorverwarmde oven voor ongeveer 15 minuten, check met een sateprikker of het biscuit gaar is, steek na 15 minuten de sateprikker in het midden van de biscuit en draai zachtjes wat rond. Komt de sateprikker er droog weer uit dan is de biscuit klaar, is het nog vochtig dan nog wat extra minuten bakken.

Laat het biscuit goed afkoelen. Als de biscuit compleet is afgekoeld snijd hem dan doormidden. Vet de ring van de springvorm heel licht in met wat olie, dit zorgt ervoor dat u straks de springvorm kunt openen zonder de taart te beschadigen, en leg het onderste deel van het biscuit weer terug in de springvorm.

De aardbeienpuree;

Wel de gelatine in koud water voor ongeveer 5 minuten. Pureer de aardbeien en het pepertje tot een gladde massa. Doe samen met de suiker in een pan en breng aan de kook. Laat 2 minuten doorkoken. Knijp de gelatine uit en roer door de warme puree. Laat het geheel iets afkoelen en schenk dan over de onderste biscuitlaag. Plaats in de koelkast om op te laten stijven.

De vulling en topping;

Wel de gelatine in koud water. Smelt 175 gram chocolade au bain marie. Klop de mascarpone, de suiker, het merg van het vanillestokje, de yoghurt en het water tot een smeuïg geheel. Smelt de gelatine met het aanhangende vocht in een pannetje en voeg heel langzaam bij het mascarponemengsel. Roer vervolgens goed door. Neem de extra kom en verdeel het mascarponemengsel over 2 kommen. Neem de gesmolten chocolade en schep die door de ene helft van de mascarpone en schep voorzichtig boven op de aardbeienpuree. Plaats hierop de bovenste helft van het biscuit en schep daarover het resterende mascarponemengsel.

Laat het geheel zeker 5 uur opstijven in de koelkast, een hele nacht zou nog beter zijn.

Decoratie;

Knip van bakpapier een strook net zo lang en breed als de omvang van de taart, vervolgens smelt u 50 gram chocolade, laat deze smelten en smeer die uit over de strook bakpapier. Als de chocolade begint uit te harden neemt u de strook en plaatst deze tegen de zijkant van de taart, haal het bakpapier los en u heeft een mooie chocoladedecoratierand. Verder maakt u de chocoladetaart met mascarpone af met slagroom, chocoladeschaafsel en aardbeien.

Tags: ChocoladeKaasKaas - Mascarpone
DeelPin72Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

chocolademousse taart
Taart

Chocolademousse taart, de allerlekkerste!

kwarktaart met sinaasappel
Taart

Kwarktaart met sinaasappel

Chocolade-schuimtaart
Taart

Chocolade-schuimtaart met limoen curd

platte kaastaart
Taart

Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart

Appeltaart met verse cranberry's
Taart

Appeltaart met verse cranberry’s – Doe eens iets anders met appeltaart!

Speculaastaart met peer
Taart

Speculaastaart met peer. Een sinterklaascadeautje uit jouw keuken

Lemon meringue pie (Citroenschuimtaart)
Taart

Lemon meringue pie (Citroenschuimtaart)

Cheesecake met gekarameliseerde peren
Taart

Cheesecake met gekarameliseerde peren

Reacties 4

  1. Katja says:
    9 maanden geleden

    Hoi Samantha,ik kom er niet uit met de ingredienten en de bereidingswijze. Je zet 2x gelatine erop eerst 10 blaadjes en dan 2. waarvoor zijn de 10? de aarbeipree of voor de mascarpone? en moet het hete water bij de eieren?

    Ik hoor het graag

    Gr.Katja

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      9 maanden geleden

      Hoi Katja, de 2 blaadjes gelatine zijn voor het aardbeienmengsel wat op de onderste biscuitlaag komt. De 10 blaadjes komen in het mascarpone mengsel wat je eerst opklopt met het hete water, suiker, de yoghurt en vanille. Ik hoop dat het zo duidelijk is.

      Groet Connie

      Beantwoorden
      • Katja says:
        9 maanden geleden

        Dank je wel, helemaal duidelijk 😉

        Beantwoorden
        • Connie Derks says:
          9 maanden geleden

          Top!

          Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

4 × twee =

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info
Keukenpraatjes

Keukenpraatjes

Praat mee over…

  • Waarom liggen er appels uit Zuid-Afrika in de Nederlandse supermarkt?
  • Bloemkool 54% duurder volgens de consumentenbond.
  • Wat wil jij graag kopen bij een boerderijwinkel? Broccoli?
  • Nu al kersen? Hoe kan dat?
  • Pasta met zalm saffraan en spinazie

Uitgelicht

Varkensvlees op de barbecue
Specials

Varkensvlees op de barbecue; met deze recepten maak je vrienden

Varkensvlees op de barbecue is een ware traktatie voor liefhebbers van lekker eten. Kies het juiste vlees en marinade en je hebt een feestje!

Check het recept of lees de info
exotisch fruit

Exotisch fruit; lekker vers fruit uit de Tropen

rundvlees op de barbecue

Rundvlees op de barbecue; de lekkerste recepten

courgette met pasta

Courgette met pasta; dat biedt heel veel mogelijkheden

Recept in de picture

exotisch fruitsalade
Salade

Exotische fruitsalade; een salade met passie

Fris, zuur en zoet; deze fruitsalade met een dressing vol passie heeft en een explosie van smaken die je blijven verrassen.

Check het recept of lees de info
Gegrilde lamskoteletten

Gegrilde lamskoteletten; met een Grieks tintje

Gebraden beenham

Perfect gebraden beenham

Handige kooktips

Vers fruit bewaren
Kookschool

Vers fruit bewaren; dit moet je weten!

Ga voedselverspilling tegen en bewaar vers fruit op de juiste manier, hier zie je in een oogopslag hoe je vers fruit het beste kunt bewaren.

Check het recept of lees de info
Rijst koken

Rijst koken; onze tips voor perfecte rijst

Kippenpoten kruiden met jouw zelfgemaakte kipkruiden of met een marinade

Kippenpoten kruiden; voor verbluffend lekkere kip

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Wijnen bij stoofschotels; Welke wijn gebruik je in en bij je stoofschotel?
  • Nanette op Wijnen bij stoofschotels; Welke wijn gebruik je in en bij je stoofschotel?
  • Redactie op Boter klaren of geklaarde boter maken ( met foto instructie )
  • pieter op Boter klaren of geklaarde boter maken ( met foto instructie )
  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Redactie op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Connie Derks op Waterijs van aardbeien; puur fruit op een stokje
  • Vera op Waterijs van aardbeien; puur fruit op een stokje
  • Redactie op Verse aspergesoep

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen