• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
vrijdag, augustus 19, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • IngrediĆ«nten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • IngrediĆ«nten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Taart

Dadeltaart

door Samantha
in Taart
0
0
Dadeltaart

Dadeltaart; voor bij de koffie of als dessert– Zoals ik al eerder eens schreef ben ik dadels pas op latere leeftijd gaan waarderen, daarvoor kende ik ze niet en toen ik ze voor het eerst zag vond ik het eigenlijk maar vreemd ogende vruchten. Toch toen ik de dadel eenmaal geproefd had was ik verkocht.

Ik probeer ze niet te veel te eten want ondanks dat dadels gezond zijn weten we inmiddels wel dat ze ook vol met suikers zitten. Voor mij is de dadel dan ook echt een af en toe toetje, maar wel een heel lekker af en toe toetje. Nu we het dan toch over toetjes hebben bedenk ik mij dat ik van die lekkere dadels maar eens een toetje ga maken, een dessert in de vorm van een taart.

Door een dessert in taartvorm te maken geef je jezelf de gelegenheid om te kiezen of je hem inderdaad na de maaltijd serveert of dat je hem liever bewaart voor bij de koffie. Gebruik je hem als dessert? Verdeel de dadeltaart dan in iets kleinere stukjes en serveer en een bolletje ijs bij.

Dadeltaart

Taart voor een vorm met een doorsnee van 24 cm

  • 400 gram gedroogde dadels*
  • 150 gram amandelen
  • 150 gram suiker
  • 45 gram boter
  • 4 eieren
  • 8 gram vanillesuiker
  • 30 gram maizena
  • rasp van 1/2 sinaasappel
  • 1 el sinaasappellikeur
  • snuf zout
  • poedersuiker

* Ik koos voor medjool dadels, deze zijn in Nederland bij een notenboer of groenteman te verkrijgen.

Verwarm de oven voor op 225 graden. Bedek de bodem van het bakblik met een stukje bakpapier en vet de zijkant in met wat boter. Halveer de dadels, haal de pit eruit en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.

Maal de amandelen samen met 100 gr. suiker fijn. Dit kan in een vijzel of in een blender. Smelt de boter en splits de eieren. Mix het eigeel nu met de overige suiker en de vanillesuiker tot een lichtgele romige massa. Roer hier de maizena doorheen. Voeg vervolgens de dadels, amandelen, de gesmolten boter, de rasp van de sinaasappel en de sinaasappellikeur toe en roer het geheel voorzichtig om tot het goed vermengd is.

Klop de eiwitten met een snufje zout stijf en spatel voorzichtig door het dadelmengsel. Schep het geheel in de bakvorm en plaats in de oven. Bak 20 minuten op 225 graden. Na 20 minuten verlaag je de temperatuur naar 200 en bak de dadeltaart dan nog 25 minuten.

Laat de dadeltaart volledig afkoelen en bestrooi de dadeltaart dan met poedersuiker.

Tafel lekker !!

Tags: ZuidvruchtenZuidvruchten - Dadels
DeelPin2Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Pruimentaartje met hazelnoot en havermout
Taart

Pruimentaartje met hazelnoot en havermout

zomers taartje kwark rode bessen
Taart

Zomers taartje met kwark en rode bessen

yoghurttaart met fruit
Taart

Yoghurttaart met fruit; Puur en vers

Nectarine ijstaart
Nagerecht

Nectarine ijstaart of toch liever een cheesecake?

abrikozentaart
Taart

Abrikozentaart met pistache; Van verse abrikozen

Aardbeientaart met witte chocolade 17.19.19
Taart

Aardbeientaart met een zachte mousse van witte chocolade

Kwarktaart met echte aardbeien
Taart

Kwarktaart met echte aardbeien

Chocolade avocado taartje
Taart

Chocolade avocado taartje met een bodem van noten en dadels

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Eiercurry met paksoi
Curry

Eiercurry met paksoi

Een lekker en makkelijke recept voor eiercurry met paksoi. Met rijst erbij heb je een complete maaltijd voor doordeweeks of in het weekend.

Check het recept of lees de info
Garnalen

Garnalen; de lekkerste tips & recepten

aardbei milkshake

Milkshake zelf maken in vier varianten

Kip

Kip; laat je uitdagen met deze heerlijke recepten

Recept in de picture

Lasagne met gegrilde groenten en tonijn
Ovenschotel

Lasagne met gegrilde groenten en tonijn

Lasagne met gegrilde groenten en tonijn is zo'n heerlijk familiegerecht of de schotel die je op tafel zet als je eters krijgt.

Check het recept of lees de info
Pittige aardappelsalade

Pittige aardappelsalade

Eenvoudige Griekse salade

Eenvoudige Griekse salade; De smaak van de zon

Handige kooktips

vis pocheren
Kookschool

Vis pocheren; makkelijker dan je denkt

Best vreemd dat we niet vaker vis pocheren, dit heeft namelijk veel voordelen! Het is smaakvol verantwoord en makkelijker dan je denkt.

Check het recept of lees de info
TĆŖte de Moine

TĆŖte de Moine; monnikshoofd met krullen

Saus voor over de bloemkool

Saus voor over de bloemkool; Welke kies jij?

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Cor Janssen op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Cor op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Tongrolletjes in kruidige kokossaus
  • Connie Derks op Limburgs zoervleisj of zuurvlees; Streekgerecht uit Limburg
  • Pieter Knap op Tongrolletjes in kruidige kokossaus
  • Redactie op Aardappel-bloemkoolgratin, eenvoudig en lekker

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediĆ«nten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

Ā© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • IngrediĆ«nten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

Ā© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen