Kiwi cheesecake: Een lust voor het oog en boordevol vezels en vitamine C. Het mooiste is, hij is niet eens moeilijk om te maken.
Geen oven nodig
De bodem voor de kiwi cheesecake maak je met volkoren koekjes, deze hebben een iets grovere structuur en zijn meestal niet zo heel erg zoet. Maar je mag natuurlijk ieder ander koekje naar wens nemen voor deze taart, doe vooral wat jou lekker lijkt of wat je op dat moment in de kast hebt liggen. Deze bodem hoeft niet in de oven, maar mag in de koelkast opstijven.
Kiwi cheesecake met volle! roomkaas
Voor het cheese gedeelte gebruik je verse roomkaas. Neem hiervoor wel een goede volle roomkaas want de light versies hebben niet genoeg stand om de taart goed op te laten stijven.
Lekker veel kiwi
Deze kiwi cheesecake voor 6-8 personen bevat maar liefst 5 hele vruchten. Lekker veel exotisch fruit dus. Normaal gesproken kun je kiwi en zuivel beter niet combineren omdat kiwi een stofje bevat welke zuivel bitter maakt en gelatine afbreekt. Door de vruchten klein te snijden en te koken zijn ze wel goed met zuivel te gebruiken. Als bindmiddel gebruik je maïzena in plaats van gelatine. Zo kun je toch een flinke lekkere laag fruit als een soort spiegel op je taart maken.
Dit is een kleine kiwi cheesecake van 16 cm (8 punten) wil je liever een grote maken? Voor een vorm van 24 cm (12 punten) verdubbel je eenvoudig de hoeveelheden.
Kiwi; Groen, Geel, Rood of Mini fruit
Behalve dat een kiwi erg lekker en mooi is maken de vele goede eigenschappen van deze exoot de kiwi de krachtpatser onder het fruit.
Kiwi Cheesecake
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 100 gram volkoren koekjes
- 50 gram gesmolten boter
- 2 eetlepel citroensap
- 200 gram roomkaas
- 50 gram fijne suiker
- 0,75 dl slagroom
- 5 kiwi’s
- 1 eetlepel maïzena
Bereidingswijze van dit recept
Een kiwi cheesecake maak je zo:
Neem een springvorm van 16 cm en bekleed de bodem met bakpapier. Verkruimel de koekjes en meng met de gesmolten boter. Verdeel dit over de bodem van de springvorm en druk dit goed aan. Zet in de koelkast tot de vulling klaar is.
Schil voor het laagje op de kiwi cheesecake 4 kiwi’s en snij deze in stukken, doe in een pannetje met 1 eetlepel citroensap en 2 eetlepels water. Kook de kiwi tot je deze met een spatel uit elkaar kunt drukken. Los de maïzena op in een kopje met een bodempje water. Voeg dit al roerende bij de kiwi tot deze dik lopend is, ongeveer yoghurt dikte. Proef en breng eventueel op smaak met een beetje suiker, dit kan per keer nogal verschillen. Zet opzij.
Klop in een kommetje de slagroom lobbig. Klop in een ander kommetje de roomkaas met 1 eetlepel citroensap en de suiker los. Schep er de slagroom doorheen. Verdeel het over de bodem met koekjes en strijk de bovenkant mooi glad af. Verdeel er nu het lauwe lobbige kiwi mengsel overheen en zet dit minimaal 3 uur koud weg tot de kiwi cheesecake stevig aanvoelt.
Snij de zijkanten met een scherp mesje los en haal de rand van de springvorm. Verplaats het taartje naar een bord en decoreer naar wens met nog meer kiwi. Snij de kiwi cheesecake met een scherp en heet mes in 6 of 8 mooie puntjes.
Tafel lekker !!
Heerlijk recept! Bedankt daarvoor.
Had een paar bakjes kiwi’s gekregen, teveel om op te eten voordat ze niet meer goed waren dus op zoek naar een recept met kiwi’s, anders dan een smoothie of met meerdere fruitsoorten. Deze vandaag voor de 2e keer gemaakt, de vorige vonden me kids zo lekker dat er geen kruimel overbleef om ook naar de kiwi gever te brengen. Dus de 2e staat nu in de koelkast. Ben bijna zeker dat een derde ook niet lang op zich laat wachten.
Superleuk en fijn dat je dit deelt!