• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
donderdag, maart 23, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Taart

Kwarktaart met aardbei en limoen

door Connie Derks
in Taart
0
5
kwarktaart met aardbeien en limoen

Kwarktaart met aardbei en limoen – Dan hebben we het over verse aardbeien en versgeperst limoensap. Kwarktaart is voor ons een combinatie van verse kwark en vers fruit.

Kwarktaart wordt vaak gemaakt met een pakje, maar hoe komt die aardbeiensmaak erin? Bij Lekker Tafelen maken we kwarktaart van verse aardbeien en van zelf uitgeperste limoenen. Ook de bodem maken we zelf. We vinden het jammer dat het referentiekader vaak het zakje is dat je leegschudt volgens de aanwijzing op de verpakking. Met een basisvoorraad en wat verse ingrediënten maak je je eigen kwarktaart die je echt met veel meer trots op tafel zet.

Gelatine

Voor de binding gebruiken we blaadjes gelatine net als oma dat vroeger deed. Wil je meer weten over gelatine dan kun je dat hier lezen.

De bodem

Voor de bodem bak je een biscuit, mocht je geen oven hebben of liever geen biscuit bodem gebruiken dan kun je ook gebruikmaken van lange vingers die je op maat breekt. Ook kun je een bodem maken van gebroken koekjes waar boter aan toegevoegd is. Een biscuit maakt de taart een stuk minder machtig.

De vorm

Heb jij toevallig een mooie siliconen vorm in huis gebruik deze dan niet alleen om er cake in te bakken, maar maak er ook eens een kwarktaart in. Begin dan met de limoenkwark en eindig met de bodem. Bak het biscuit dan op een stuk bakpapier waar op je de maat van de vorm getekend hebt. Snij het biscuit wanneer nodig later op maat bij. Laat dit dan minimaal een nacht staan voor je de taart uit de vorm haalt.

kwarktaart met aardbeien en limoen

Kwark

Kwark; eerlijke en heerlijke zuivel

Vooral gegeten als ontbijt vanwege de vele eiwitten, maar ook in gebak en nagerechten is kwark een veel gebruikt zuivelproduct.

aardbeien recepten

Aardbeien recepten – De allerlekkerste met Hollandse aardbeien

Op veel bewerkte producten prijkt een foto van aardbeien maar het smaakt er niet naar. Met deze aardbeien recepten proef je ze wel.

Kwarktaart met aardbei en limoen

Porties: 8 punten
Bereidingstijd: 260 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 eieren
  • 50 gram suiker
  • 50 gram bloem
  • 250 gram kwark
  • 250 gram slagroom
  • 8 blaadjes gelatine a 2 gram
  • 120 gram suiker
  • 250 gram aardbei
  • 2 limoenen

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je de bodem:

Bekleed de bodem van een springvorm van 24-26 cm met bakpapier en smeer de zijkant in met een beetje boter. Verwarm de oven voor op 200 graden. Splits de eieren en klop de dooiers luchtig met de suiker. Klop de eiwitten luchtig in een vetvrije kom. Spatel de eiwitten door de luchtig geklopte dooier. Zeef de bloem erboven en spatel ook deze erdoor.

Doe het beslag in de vorm en bak deze in ongeveer 10-15 minuten gaar. Het is maar een dunne plak dus dit gaat snel. Haal de bodem uit de vorm en maak de vorm schoon.

Zo maak je de kwarktaart:

Klop de slagroom lobbig en zet koel weg. Pers de limoenen uit en doe het sap samen met 60 gram suiker in een pannetje. Maak 200 gram aardbeien schoon en pureer deze met een staafmixer doe ook deze samen met 60 gram suiker in een pannetje. Bekleed de bodem van je springvorm met bakpapier en leg hier de bodem terug in.

Week 5 blaadjes gelatine in koud water. Verwarm de aardbeienpuree tot deze goed warm is, deze hoeft niet te koken, haal van het vuur. Knijp het overtollige water uit de gelatine en roer deze door de aardbeienpuree tot deze opgelost is. Doe 2 theelepels van het limoensap bij de aardbeien puree. Roer 125 gram kwark los en voeg er de aardbeien puree aan toe. Spatel er de helft van de geklopte slagroom doorheen. Snij de overige aardbeien in kleine stukjes en spatel ook deze er doorheen. Laat dit kwarkmengsel staan tot het aan de zijkant stevig begint te worden.

Spatel nog eens door en doe dit in de vorm. Zet dit koel weg. Wanneer de aardbeienkwark stevig begint te worden begin dan aan de limoenkwark. Week hiervoor 3 blaadjes gelatine in koud water en verwarm het limoensap met de suiker. Haal van het vuur en los de uitgeknepen gelatine er in op. Roer het limoenmengsel door de overige kwark en spatel de overgebleven room erdoorheen. Verdeel de limoenkwark over de aardbeienkwark en laat dit samen minimaal 4 uur liefst een nacht staan. Haal de rand van de springvorm. Decoreer de kwarktaart met aardbei en limoen naar smaak met extra verse aardbeien en eventueel wat slagroom.

Tafel lekker !!

Tags: FruitZuivel
DeelPin283Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

chocolademousse taart
Taart

Chocolademousse taart, de allerlekkerste!

kwarktaart met sinaasappel
Taart

Kwarktaart met sinaasappel

Chocolade-schuimtaart
Taart

Chocolade-schuimtaart met limoen curd

platte kaastaart
Taart

Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart

Appeltaart met verse cranberry's
Taart

Appeltaart met verse cranberry’s – Doe eens iets anders met appeltaart!

Speculaastaart met peer
Taart

Speculaastaart met peer. Een sinterklaascadeautje uit jouw keuken

Lemon meringue pie (Citroenschuimtaart)
Taart

Lemon meringue pie (Citroenschuimtaart)

Cheesecake met gekarameliseerde peren
Taart

Cheesecake met gekarameliseerde peren

Reacties 5

  1. Tiny says:
    4 jaar geleden

    Hoe krijg je de bovenkant zo mooi?
    Ik ga deze taart zeker proberen het ziet er heerlijk uit.

    Beantwoorden
  2. AvA says:
    6 jaar geleden

    Het is mij niet helemaal duidelijk hoe de twee lagen kwarktaart met aardbeien en limoen wordt opgebouwd. Op de foto ziet het eruit alsof de kwarklaag met limoen eerst in de vorm is gedaan en oas daarna de kwark met aardbeien. In de beschrijving staat het precies andersom, maar daarbij wordt enkel een springvorm gebruikt.

    Beantwoorden
    • Connie says:
      6 jaar geleden

      In het stukje de vorm staat uitgelegd hoe deze in een siliconenvorm gemaakt wordt. Ik heb de opbouw in een spingvorm bij het recept gebruikt omdat er meer mensen een springvorm hebben en geen siliconen vorm.

      Beantwoorden
  3. Mirjam says:
    6 jaar geleden

    De combinatie lijkt mij heerlijk! Ga hem zeker proberen!

    Beantwoorden
    • Connie says:
      6 jaar geleden

      Leuk Mirjam lekker is hij zeker, we zijn benieuwd naar jou resultaat.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

De lekkerste kippensoep
Specials

De lekkerste kippensoep recepten uit de hele wereld!

Kippensoep, bij een griepje, of gewoon omdat het een heerlijke soep is. Maar wat is nou de lekkerste kippensoep? Recepten uit de hele wereld!

Check het recept of lees de info
ananas

Ananas; de lekkerste dingen maken met verse ananas

salades met appel

Salades met appel; dit zijn de lekkerste recepten

Hollandse borrelplank

Hollandse borrelplank; een feestje!

Recept in de picture

Aardappelschotel met kip en koolraap
Hoofdgerecht

Aardappelschotel met kip en koolraap

Aardappelschotel met kip en koolraap, dat is een avondmaaltijd, met aardappels, groente en vlees. Een AGV'tje dus, maar wel een hele lekkere!

Check het recept of lees de info
gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Gegratineerde pastaschotel met brie en walnoten

Risotto met drie kazen

Risotto met drie kazen

Handige kooktips

onderdelen keukenmachine
Kookschool

Onderdelen van de keukenmachine, waar gebruik je ze voor?

Waar gebruik je al die onderdelen van de keukenmachine voor? Hier vind je een uitgebreide uitleg over het hoe en waarom van deze onderdelen.

Check het recept of lees de info
Broccoli koken

Broccoli koken; zo blijft die mooi groen

Leidse kaas

Leidse kaas; weet jij het verschil met Goudse komijnekaas?

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Brian Weber op Croutons maken voor soep of salade; Met Italiaanse kruiden en kaas
  • Redactie op Kip stoofpotje met volop verse groenten
  • Redactie op Zachte broodjes bakken
  • Mdvries op Kip stoofpotje met volop verse groenten
  • Fred de Jong op Zachte broodjes bakken
  • Elise de Haan op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • Peggy Lieuwsjong-Schultz op Turkse bietensalade (vegetarisch)
  • O. Sandu op Oosterse zalm uit de oven
  • Elise de Haan op Gegratineerde aardappels met kwark

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen