• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
donderdag, april 15, 2021
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Taart

Kwarktaart met aardbei en limoen

door Connie Derks
in Taart
0
5
kwarktaart met aardbeien en limoen

Kwarktaart met aardbei en limoen en dan hebben we het over verse aardbeien en versgeperst limoensap.

Kwarktaart wordt vaak gemaakt met een pakje maar hoe komt die aardbeiensmaak erin? Bij Lekker Tafelen maken we kwarktaart van verse aardbeien en van zelf uitgeperste limoenen. Ook de bodem maken we zelf. We vinden het jammer dat het referentiekader vaak het zakje is dat je leegschut volgens de aanwijzing op de verpakking. Met een basisvoorraad en wat verse ingrediënten maak je je eigen kwarktaart die je echt met veel meer trots op tafel zet.

Gelatine

Voor de binding gebruiken we blaadjes gelatine net als oma dat vroeger deed. Wil je meer weten over gelatine dan kun je dat hier lezen.

De bodem

Voor de bodem bak je een biscuit, mocht je geen oven hebben of liever geen biscuit bodem gebruiken dan kun je ook gebruik maken van lange vingers die je op maat breekt. Ook kun je een bodem maken van gebroken koekjes waar boter aan toegevoegd is. Een biscuit maakt de taart een stuk minder machtig.

De vorm

Heb jij toevallig een mooie siliconen vorm in huis gebruik deze dan niet alleen om er cake in te bakken maar maak er ook eens een kwarktaart in. Begin dan met de limoenkwark en eindig met de bodem. Bak de biscuit dan op een stuk bakpapier waar op je de maat van de vorm getekend hebt. Snij de biscuit indien nodig later op maat bij. Laat dit dan minimaal een nacht staan voor je de taart uit de vorm haalt.

kwarktaart met aardbeien en limoen

Kwarktaart met aardbei en limoen

Porties: 8 punten
Bereidingstijd: 260 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 eieren
  • 50 gram suiker
  • 50 gram bloem
  • 250 gram kwark
  • 250 gram slagroom
  • 8 blaadjes gelatine a 2 gram
  • 120 gram suiker
  • 250 gram aardbei
  • 2 limoenen

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je de bodem:

Bekleed de bodem van een springvorm van 24-26 cm met bakpapier en smeer de zijkant in met een beetje boter. Verwarm de oven voor op 200 graden. Splits de eieren en klop de dooiers luchtig met de suiker. Klop de eiwitten luchtig in een vetvrije kom. Spatel de eiwitten door de luchtig geklopte dooier. Zeef de bloem erboven en spatel ook deze erdoor.

Doe het beslag in de vorm en bak deze in ongeveer 10-15 minuten gaar. Het is maar een dunne plak dus dit gaat snel. Haal de bodem uit de vorm en maak de vorm schoon.

Zo maak je de kwarktaart:

Klop de slagroom lobbig en zet koel weg. Pers de limoenen uit en doe het sap samen met 60 gram suiker in een pannetje. Maak 200 gram aardbeien schoon en pureer deze met een staafmixer doe ook deze samen met 60 gram suiker in een pannetje. Bekleed de bodem van je springvorm met bakpapier en leg hier de bodem terug in.

Week 5 blaadjes gelatine in koud water. Verwarm de aardbeienpuree tot deze goed warm is, deze hoeft niet te koken, haal van het vuur. Knijp het overtollige water uit de gelatine en roer deze door de aardbeienpuree tot deze opgelost is. Doe 2 theelepels van het limoensap bij de aardbeien puree. Roer 125 gram kwark los en voeg er de aardbeien puree aan toe. Spatel er de helft van de geklopte slagroom doorheen. Snij de overige aardbeien in kleine stukjes en spatel ook deze er doorheen. Laat dit kwarkmengsel staan tot het aan de zijkant stevig begint te worden.

Spatel nog eens door en doe dit in de vorm. Zet dit koel weg. Wanneer de aardbeienkwark stevig begint te worden begin dan aan de limoenkwark. Week hiervoor 3 blaadjes gelatine in koud water en verwarm het limoensap met de suiker. Haal van het vuur en los de uitgeknepen gelatine er in op. Roer het limoenmengsel door de overige kwark en spatel de overgebleven room erdoorheen. Verdeel de limoenkwark over de aardbeienkwark en laat dit samen minimaal 4 uur liefst een nacht staan. Haal de rand van de springvorm en decoreer de kwarktaart met aardbei en limoen naar smaak met extra verse aardbeien en eventueel wat slagroom.

Tafel lekker !!

Tags: FruitFruit - AardbeienFruit - Zacht fruitZuivelZuivel - Kwark
DeelPin135Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

pasta salade met meloen
Pastagerechten

Pastasalade met meloen en lekker veel groenten

Aardbeien bavarois
Nagerecht

Aardbeien bavarois; Samen delen zoals bij oma!

boter klaren of geklaarde boter maken
Kookschool

Boter klaren of geklaarde boter maken ( met foto instructie )

Aardbeienyoghurt
Nagerecht

Aardbeienyoghurt waar wel aardbeien in zitten

karnemelk
Specials

Karnemelk; Ook dat is een musthave in je koelkast

Reacties 5

  1. Tiny says:
    2 jaar geleden

    Hoe krijg je de bovenkant zo mooi?
    Ik ga deze taart zeker proberen het ziet er heerlijk uit.

    Beantwoorden
  2. AvA says:
    4 jaar geleden

    Het is mij niet helemaal duidelijk hoe de twee lagen kwarktaart met aardbeien en limoen wordt opgebouwd. Op de foto ziet het eruit alsof de kwarklaag met limoen eerst in de vorm is gedaan en oas daarna de kwark met aardbeien. In de beschrijving staat het precies andersom, maar daarbij wordt enkel een springvorm gebruikt.

    Beantwoorden
    • Connie says:
      4 jaar geleden

      In het stukje de vorm staat uitgelegd hoe deze in een siliconenvorm gemaakt wordt. Ik heb de opbouw in een spingvorm bij het recept gebruikt omdat er meer mensen een springvorm hebben en geen siliconen vorm.

      Beantwoorden
  3. Mirjam says:
    4 jaar geleden

    De combinatie lijkt mij heerlijk! Ga hem zeker proberen!

    Beantwoorden
    • Connie says:
      4 jaar geleden

      Leuk Mirjam lekker is hij zeker, we zijn benieuwd naar jou resultaat.

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Raapstelen
Specials

Raapstelen, de eerste groente van de lente!

We zijn toe aan de lente! Dan is het ook tijd voor raapsteeltjes op het menu. We vertellen je er...

Lees verder
frittata recepten

Frittata recepten; De restjes van het weekend opmaken

Asperge recepten & tips

Asperges; recepten & tips met Hollandse asperges

Nieuwe recepten

Shoarma van lamsvlees met pitabroodje
Vleesgerechten

Shoarma van lamsvlees met pitabroodje

Wil je echt genieten van je shoarma van lamsvlees met pitabroodje ? Maak dan de pitabroodjes en de knoflooksaus ook...

Lees verder
Oosterse komkommersalade

Oosterse komkommersalade; Lekker bij bami of nasi

hollandaise saus

Hollandaise saus ( met foto instructie )

Handige kooktips

hollandaise saus
Kookschool

Hollandaise saus ( met foto instructie )

De klassieke hollandaise saus is weer helemaal terug van weggeweest en wij snappen wel waarom. Met deze instructies lukt hij...

Lees verder
eieren in beslag

Eieren in beslag; Wat doen ze daar eigenlijk in?

Kippenvleugeltjes bereiden

Kippenvleugeltjes bereiden, vier verschillende methoden

Wij zoeken hobbykoks. Echte hobbykoks met een beetje ervaring.

Ben jij een echte culinaire actieveling en vind je het leuk om daar meer mee te doen? Dan is hier jouw uitdaging! Wij zijn op zoek naar echte hobbykoks die een uitdaging aandurven. Je bent niet snel bang van een ingrediënt en durft het aan om buiten je comfortzone te stappen. We helpen je aan interessante ingrediënten om mee aan de slag te gaan en zorgen voor de nodige uitdagingen. We beloven… het wordt super leuk!

MEER INFORMATIE

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Gerard van der Leeuw op Gebakken feta oftewel Saganaki cheese
  • Redactie op Wilde zalm of kweekzalm? Waar moet je op letten
  • Jona op Wilde zalm of kweekzalm? Waar moet je op letten
  • Redactie op Vla zelf maken is heel eenvoudig: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Debby op Vla zelf maken is heel eenvoudig: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Redactie op Vla zelf maken is heel eenvoudig: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Debby op Vla zelf maken is heel eenvoudig: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Redactie op Vla zelf maken is heel eenvoudig: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen