Kwarktaart met sinaasappel – Zet het seizoen op tafel met een heerlijk frisse taart die iedereen kan maken.
Kwarktaart maak je makkelijk zelf
Kwarktaart zelf maken is echt heel makkelijk. Grijp dus niet weer naar zo’n pakje mix voor kwarktaart, maar wees een beetje creatief. Je gasten gaan dat absoluut waarderen. Ben je er onzeker over? Volg dan gewoon de stappen in het recept, het komt allemaal goed. Koop een lekkere volle kwark en een goede slagroom en natuurlijk lekkere koekjes voor de bodem. Die ingrediënten moet je ook kopen als je met een mix voor kwarktaart aan de slag gaat, dus daar zal het probleem niet liggen. Dan moet je sinaasappels halen. Proef die eerst, zorg dat ze smaak hebben zodat dat de kwarktaart niet gaat verprutsen. Kortom, besteed een beetje aandacht aan die paar ingrediënten die je nodig hebt en serveer straks een echt lekkere kwarktaart met sinaasappel.
Zelfgemaakte kwarktaart kost hetzelfde maar is echt lekkerder!
Met deze trucs maak je een kwarktaart met de smaak van echte sinaasappel
Als je een kwarktaart met sinaasappel maakt wil je ook echt sinaasappel proeven. Je zou denken dat je dat oplost met het sap, maar de kans is groot dat je dan een sinaasappelgelei maakt in plaats van een kwarktaart. De oplossing moet je zoeken in de schil van de sinaasappel. Als je die fijn raspt, geeft dat heel veel smaak en ook de kleur frist er enorm van op. Maar we doen er nog een schepje bovenop. Je wilt die smaak nog beter tot z’n recht laten komen. Daarom doe je die geraspte sinaasappelschil (ook bekend als zest) in warm sinaasappelsap waar je ook de gelatine in oplost. Met een paar hele simpele handelingen maak je het dus echt lekker. Zo lekker dat je die mix voor kwarktaart de volgende keer absoluut laat staan.
Gebruik ook een beetje van de schil van de sinaasappel zodat je alle smaak eruit haalt
Ga voor smaak en maak die kwarktaart met volle kwark!
Kwarktaart met sinaasappel kun je met zowel volle, halfvolle of magere kwark maken. Bedenk wel dat de volle kwark de lekkerste kwarktaart geeft. Gebak eet je niet iedere dag en vaak maar een klein stukje, waarom zou je dan gaan inleveren op de smaak. Je kunt dan beter kleinere stukjes snijden en daar volop van genieten.
Een recept voor kwarktaart met veel mogelijkheden
Kijk, en dan komen we op het onderwerp dat we altijd maar wat graag uitleggen. Wij delen een goed en betrouwbaar recept met je. Probeer het maar, en laat het ook weten als het anders is. Valt die in de smaak? Gebruik het dan als een basisrecept. In de winter maak je de kwarktaart met sinaasappel of banaan, in de zomer gebruik je aardbeien, frambozen of meloen. Dat zachte fruit pureer je en je past de hoeveelheid suiker aan op de smaak van het fruit. Belangrijk! Gebruik geen kiwi, mango of ananas. Dat gaat niet goed samen met zuivel en gelatine. Er zijn wel mogelijkheden, maar dan moet je het fruit eerst koken.
Kortom, probeer dit basisrecept voor een fantastische kwarktaart met sinaasappel. Maar laat vooral ook jouw creativiteit de vrije loop, en we vinden het superleuk als je een fotootje deelt met deze kwarktaart met sinaasappel, of een door jou gemaakte variatie. Deel je foto op social media met @lekkertafelen
Sinaasappel; Dat is meer dan alleen een glaasje versgeperst sap
Gebruik die sinaasappel mensen! Je kunt er echt zoveel mee. In marinades, zelfgemaakte limonade of diverse soorten gebak.
Kwark; eerlijke en heerlijke zuivel
Vooral gegeten als ontbijt vanwege de vele eiwitten, maar ook in gebak en nagerechten is kwark een veel gebruikt zuivelproduct.
Kwarktaart met sinaasappel
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram volle kwark
- 300 + 200 ml slagroom
- 100 + 25 gram suiker
- +/- 4 sinaasappels
- 15 gram gelatineblaadjes
- 200 gram havermoutkoekjes
- 100 gram boter
- 50 gram pure chocolade, fijngehakt (optioneel)
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je kwarktaart met sinaasappel:
Leg de gelatine in koud water om te weken. Rasp de schil met een fijne rasp van 2 schoon geboende sinaasappels. Pers de sinaasappels uit tot je 300 ml sap hebt. Verwarm het sap met de zest (schil) tot het kookt en zet de warmtebron uit. Laat staan om te trekken.
Bekleed de bodem van een springvorm van 24-28 cm met bakpapier. Maal of sla de koekjes fijn en meng deze met de boter die je eerst smelt. Voeg de chocolade toe en meng alles door elkaar. Druk het koekmengsel stevig aan op de bodem en zet koel weg.
Klop 300 ml slagroom lobbig met 100 gram suiker. Doe de kwark in een kom. Verwarm eventueel het sap tot lauwwarm, maar het mag niet koken. Los er de gelatine in op, roer het sinaasappel/gelatinemengsel door de kwark. Schep er de slagroom luchtig doorheen en giet dit in de springvorm. Zet de gevulde springvorm minimaal 3 uur koel weg tot de kwarktaart is opgesteven.
Haal de rand van de springvorm los door er voorzichtig met een mesje langs te snijden. Schuif de kwarktaart met sinaasappel op een schaal. Klop 200 ml slagroom stevig met 25 gram suiker. Decoreer naar wens met geklopte slagroom, chocolade en sinaasappel.
Tafel lekker !!
inderdaad ,hij smaakt naar sinasappel .
Vandaag gemaakt ,en was verrukkelijk ..
Lekker fris ook .
Leuk om te horen Mieke dat de kwarktaart met sinaasappel lekker was.
Hoe lang kan ik deze taart bewaren?
Als je netjes werkt en hem goed koud bewaard een dag of 3