Kwarktaart met sinaasappel – een heerlijk frisse kwarktaart die iedereen kan maken.
Kwarktaart maak je makkelijk zelf
Vaak wordt er bij kwarktaart naar pakjes gegrepen omdat we denken dat het anders niet lukt, maar ook zonder die pakjes lukt het makkelijk. Het is echt niet moeilijk, volg de stappen en het komt helemaal goed. Als je een pakje koopt moet je ook kwark en slagroom en soms nog de koekjes voor de bodem kopen. Bij dit recept heb je alleen nog extra suiker en gelatine nodig en natuurlijk sinaasappels. Het eindbedrag zal ongeveer hetzelfde zijn, maar de smaak is echt veel lekkerder, vooral ook omdat je de pure smaak hebt van in dit geval sinaasappel en geen kunstmatige smaakjes.
Zelfgemaakte kwarktaart kost hetzelfde maar is echt lekkerder!
Kwarktaart met de smaak van echte sinaasappel
Als je een kwarktaart met sinaasappel maakt wil je ook echt sinaasappel proeven. Om een duidelijke sinaasappelsmaak te krijgen en toch niet te veel sap willen toevoegen, omdat je tenslotte een kwarktaart maakt en geen sinaasappelgelei, gebruik je ook de rasp van de schil. Dit geeft zo veel meer smaak en ook de kleur frist er van op. Deze zest laat je trekken in warm sap waar je later de gelatine in oplost voor een maximale smaak.
Gebruik ook een beetje van de schil van de sinaasappel zodat je alle smaak eruit haalt
Volle of magere kwark
Kwarktaart met sinaasappel kun je met zowel volle, halfvolle of magere kwark maken. Bedenk wel dat de volle kwark de lekkerste kwarktaart geeft. Gebak eet je niet iedere dag en vaak maar een klein stukje, waarom zou je dan gaan inleveren op de smaak. Je kunt dan beter kleinere stukjes snijden en daar volop van genieten.
Een recept met vele mogelijkheden
Een goed basisrecept is altijd fijn om te hebben, gebruik dit recept van kwarktaart met sinaasappel ook voor een aardbei, framboos, meloen of banaan kwarktaart. Pureer hiervoor het fruit en voeg eventueel meer of minder suiker toe afhankelijk van het fruit. Gebruik alleen geen rauwe kiwi, mango of ananas, deze moet je eerst koken omdat ze een enzym bevatten wat niet goed samen gaat met zuivel en gelatine.
Kwark; eerlijke en heerlijke zuivel
Vooral gegeten als ontbijt vanwege de vele eiwitten, maar ook in gebak en nagerechten is kwark een veel gebruikt zuivelproduct.
Sinaasappel; Dat is meer dan alleen een glaasje versgeperst sap
Gebruik die sinaasappel mensen! Je kunt er echt zoveel mee. In marinades, zelfgemaakte limonade of diverse soorten gebak.
Kwarktaart met sinaasappel
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram volle kwark
- 300 + 200 ml slagroom
- 100 + 25 gram suiker
- +/- 4 sinaasappels
- 15 gram gelatineblaadjes
- 200 gram havermoutkoekjes
- 100 gram boter
- 50 gram pure chocolade, fijngehakt (optioneel)
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je kwarktaart met sinaasappel:
Leg de gelatine in koud water om te weken. Rasp de schil met een fijne rasp van 2 schoon geboende sinaasappels. Pers de sinaasappels uit tot je 300 ml sap hebt. Verwarm het sap met de zest (schil) tot het kookt en zet de warmtebron uit. Laat staan om te trekken.
Bekleed de bodem van een springvorm van 24-28 cm met bakpapier. Maal of sla de koekjes fijn en meng deze met de boter die je eerst smelt. Voeg de chocolade toe en meng alles door elkaar. Druk het koekmengsel stevig aan op de bodem en zet koel weg.
Klop 300 ml slagroom lobbig met 100 gram suiker. Doe de kwark in een kom. Verwarm eventueel het sap tot lauwwarm, maar het mag niet koken. Los er de gelatine in op, roer het sinaasappel/gelatinemengsel door de kwark. Schep er de slagroom luchtig doorheen en giet dit in de springvorm. Zet de gevulde springvorm minimaal 3 uur koel weg tot de kwarktaart is opgesteven.
Haal de rand van de springvorm los door er voorzichtig met een mesje langs te snijden. Schuif de kwarktaart met sinaasappel op een schaal. Klop 200 ml slagroom stevig met 25 gram suiker. Decoreer naar wens met geklopte slagroom, chocolade en sinaasappel.
Tafel lekker !!
Hoe lang kan ik deze taart bewaren?
Als je netjes werkt en hem goed koud bewaard een dag of 3