Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Mama’s appeltaart is de allerlekkerste

Gewoon appeltaart zoals het oorspronkelijk bedoeld was. Zonder mix voor appeltaart uiteraard, want de ingrediënten die je nodig hebt zijn altijd handig.

2 3.236

Mama’s appeltaart – Zo’n eenvoudig recept voor appeltaart? Jazeker! Want mama’s appeltaart was de allerlekkerste. En tegenwoordig zien we iedereen met mix voor appeltaart lopen. Maar waarom? De basis is zo eenvoudig en de ingrediënten die je nodig hebt kunnen gewoon altijd in jouw voorraadkast staan. Je kunt ze voor veel meer lekkernijen gebruiken. Dat is echt handiger toch? Dit is bakwerk waar iedereen warm voor loopt. Een receptuur die waarschijnlijk nooit verloren gaat. Hoewel er allerlei kant en klare mixen te koop zijn, blijven wij trouw aan de basic ingrediënten. Een puur recept zoals mama en oma dat maakten.


Mama’s appeltaart

  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram koude boter
  • 160 gram basterdsuiker
  • zakje vanillesuiker
  • losgeklopt ei
  • snufje zout

Vulling:

Snijd met 2 messen de boter door de bloem, basterdsuiker, vanillesuiker en zout. Wrijf dan verder de boter met de vingers totdat je een kruimelig mengsel hebt. Voeg 3/4 van het ei toe. Zet het deeg verpakt weg in de koelkast. Schil de appels, wrijf ze in met citroensap, maak stukjes en voeg nog meer citroensap toe totdat elk stukje zo’n beetje omgeven is. Bestrooi de appelstukjes met kaneel en 15 gram suiker, roer, voeg de rozijnen toe en roer weer. Maak van 2/5 deeg de bodem. De cirkel voor de bodem kun je ook in tweeën snijden en erin leggen, dan gaat het wat makkelijker. Rol de rest van het deeg ook uit, bekleed de zijkanten en houd wat over voor de bovenkant. Doe de appelvulling erin. Maak strookjes en leg die afgewisseld horizontaal en verticaal erin. Bestrijk de deegstrookjes met ei en bak de taart op 175 graden 78 minuten. Laat 5 minuten afkoelen, ga met een mes langs de rand en haal de rand eraf.

Mama’s appeltaart kun je serveren bij de koffie, maar ook met een bolletje ijs, wat vers fruit en een toefje slagroom als nagerecht.

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 Reacties
  1. kiki zegt

    Goed recept, perfect gelukte taart! Er staat nu een appel,cranberry,abrikozen,amandelvariant in de oven,beetje veel maar ik had veel restjes. Op hete lucht doe ik wel op 160c.

    1. Lekker Tafelen zegt

      Leuk kiki, stuur je recept maar door. We zijn reuze nieuwsgierig

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More