• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zondag, januari 24, 2021

Geen producten in je winkelmand.

  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Taart

Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart

door Arianne
in Taart
platte kaastaart
Deel op facebookPin op PinterestDeel op twitter

Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart – Niets is zo fris als een lekkere kwarktaart oftewel platte kaastaart, zoals die in België genoemd wordt. Voor bij de koffie, als toetje of bij en verjaardag. Kwarktaart of platte kaastaart is op vele manieren te maken. Deze gaat de oven in om te bakken. Het recept hebben we ongeveer 30 jaar geleden gekregen van een oudere dame die een chef in taartbakken was. Het resultaat is een taart die heel zuiver is van smaak.

Ze werkte met eetlepels maar voor de duidelijkheid hebben we het allemaal uitgewogen. Je kan de smeuïgheid het best vergelijken met een flantaart. Het zal je dan ook niet verbazen dat deze kwarktaart altijd heel snel op is.

Geen vanillebloem gevonden? Gebruik gerust gewone bloem en doe er nog wat vanillearoma of -essence door (of een extra zakje/lepel vanillesuiker).

Tip: Meer ideeën met kwark vind je hier.

Platte Kaastaart

Porties: 1 taart
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 400 gr volle kwark / platte kaas
  • 1 eetlepel vanillesuiker ( 10 gr )
  • 4 eetlepels suiker ( 70 gr )
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels (vanille)bloem ( 40 gr )
  • 1 blikje gecondenseerde melk van ongeveer 400 gr
  • 1 plak kant-en-klaar kruimeldeeg of zanddeeg

Bereidingswijze van dit recept

Platte kaastaart maak je zo:

Verwarm de oven voor op 185 graden.

Bekleed de bakvorm ( springvorm ) met het kruimeldeeg/zanddeeg. Splits de eieren en meng de 3 dooiers, suiker, vanillesuiker en kwark/platte kaas goed door elkaar zodat je een homogene massa krijgt. Meng vervolgens voorzichtig de (vanille)bloem en erna de melk erdoor, zodat alles goed gemengd is.

Klop de eiwitten tot stevige sneeuw en spatel dit voorzichtig door de massa (dit maakt het luchtig).

Giet het mengsel op het deeg in de bakvorm. Bak de platte kaastaart in de voorverwarmde oven gedurende 30 minuten en vervolgens nog 10 minuten op 170°. De gaarheid van de taart controleer ik door er even in te prikken met saté stokje (alles hangt af van je oven).

Laat de taart even afkoelen in de vorm maar laat deze iets losser. De platte kaastaart kun je afwerken met een beetje poedersuiker en/of cacao.

Tafel lekker !!

Tags: CheesecakeZuivelZuivel - Kwark

Gerelateerde Artikelen & Recepten

zuivelspread
Specials

Zuivelspread; Maak het zelf dan weet je wat je eet!

Cheesecake met gekarameliseerde peren
Taart

Cheesecake met gekarameliseerde peren

Panna cotta
Nagerecht

Panna Cotta; Gekookte room met vanille

Wentelteefjes met kwark en aardbeien
Ontbijt en lunch

Wentelteefjes met kwark en aardbeien

Souffle van kwark en rode bessen
Nagerecht

Soufflé van kwark en rode bessen

Reacties 5

  1. Marian says:
    2 jaar geleden

    De taart is geweldig, vanochtend gebakken. Ik had zelf de bodem gemaakt, echt super!!!

    Beantwoorden
  2. Vandenbroucke Darline says:
    5 jaar geleden

    Dag Arianne, vandaag u platte kaastaart gemaakt, iedereen vond ze super lekker is een heerlijke en frisse taart. Het zal niet bij deze ene keer blijven ik zal ze zeker en vast nog maken. Bedankt voor dit lekkere recept, Groetjes Darline ben fan van u gerechten.

    Beantwoorden
    • arianne says:
      5 jaar geleden

      Hallo Darline, leuk te zien dat je deze taart hebt gemaakt, doet me plezier en geeft me een extra broost om verder te bakken en koken.. 🙂

      Beantwoorden
      • Y says:
        3 jaar geleden

        Ik heb een vraagje; zit er bij dit recept het kruimeldeeg alleen op de bodem van het bakblik of ook tegen de rand gedrukt? Want ik vind de rand van de taart heel mooi

        Beantwoorden
        • Arianne says:
          3 jaar geleden

          hallo,
          Ik heb idd het deeg volledig tot boven tegen de rand gedrukt en bovenaan niks af gesneden , zo krijg je de ongelijke rand die een speels effect geeft.

          Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uitgelicht

zuivelspread
Specials

Zuivelspread; Maak het zelf dan weet je wat je eet!

Zuivelspread voor een toastje, voor de boterham of in een saus? Maak die zuivelspread eens zelf! Gebruik verse ingrediënten en...

Lees verder
Skrei recepten

Skrei recepten voor liefhebbers van kwaliteitsvis en pure smaken

wintersoepen

Wintersoepen; drie oer-Hollandse klassiekers

Nieuwe recepten

stoofpot recepten - rundvlees - varkensvlees - groenten
Stoofschotel

Stoofpot; Vandaag maken, morgen eten

Deze geurige stoofpot is rijk gevuld met rundvlees en varkensvlees, maar ook veel verse groenten en aardappels. Haal meer uit...

Lees verder
Linzensoep met wintergroenten en gehaktballetjes

Linzensoep met wintergroenten en gehaktballetjes

Fish & Chips

Fish & Chips, een echte Britse klassieker

Handige kooktips

Visbouillon maken
Kookschool

Visbouillon maken

Zelf visbouillon maken is zo gepiept. Vertel je visboer wat je gaat maken, en hij helpt je aan de lekkerste...

Lees verder
Botercrème

Botercrème – voor het vullen en afsmeren van uw taart

hele kip delen

Een hele kip snijden in acht delen

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Connie op Goulash op eigen wijze – Een verrukkelijk familiegerecht met rundvlees
  • Irma van Dijk op Goulash op eigen wijze – Een verrukkelijk familiegerecht met rundvlees
  • Redactie op Pannenkoeken met spek en ander beleg
  • Herbert op Pannenkoeken met spek en ander beleg
  • Redactie op Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten
  • Cecile op Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten
  • Redactie op Stamppot boerenkool; Het basisrecept!
  • Kleijn op Stamppot boerenkool; Het basisrecept!

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen