• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
dinsdag, april 13, 2021
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Taart

Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart

door Arianne Parent
in Taart
0
5
platte kaastaart

Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart – Niets is zo fris als een lekkere kwarktaart oftewel platte kaastaart, zoals die in België genoemd wordt. Voor bij de koffie, als toetje of bij en verjaardag. Kwarktaart of platte kaastaart is op vele manieren te maken. Deze gaat de oven in om te bakken. Het recept hebben we ongeveer 30 jaar geleden gekregen van een oudere dame die een chef in taartbakken was. Het resultaat is een taart die heel zuiver is van smaak.

Ze werkte met eetlepels maar voor de duidelijkheid hebben we het allemaal uitgewogen. Je kan de smeuïgheid het best vergelijken met een flantaart. Het zal je dan ook niet verbazen dat deze kwarktaart altijd heel snel op is.

Geen vanillebloem gevonden? Gebruik gerust gewone bloem en doe er nog wat vanillearoma of -essence door (of een extra zakje/lepel vanillesuiker).

Tip: Meer ideeën met kwark vind je hier.

Platte Kaastaart

Porties: 1 taart
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 400 gr volle kwark / platte kaas
  • 1 eetlepel vanillesuiker ( 10 gr )
  • 4 eetlepels suiker ( 70 gr )
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels (vanille)bloem ( 40 gr )
  • 1 blikje gecondenseerde melk van ongeveer 400 gr
  • 1 plak kant-en-klaar kruimeldeeg of zanddeeg

Bereidingswijze van dit recept

Platte kaastaart maak je zo:

Verwarm de oven voor op 185 graden.

Bekleed de bakvorm ( springvorm ) met het kruimeldeeg/zanddeeg. Splits de eieren en meng de 3 dooiers, suiker, vanillesuiker en kwark/platte kaas goed door elkaar zodat je een homogene massa krijgt. Meng vervolgens voorzichtig de (vanille)bloem en erna de melk erdoor, zodat alles goed gemengd is.

Klop de eiwitten tot stevige sneeuw en spatel dit voorzichtig door de massa (dit maakt het luchtig).

Giet het mengsel op het deeg in de bakvorm. Bak de platte kaastaart in de voorverwarmde oven gedurende 30 minuten en vervolgens nog 10 minuten op 170°. De gaarheid van de taart controleer ik door er even in te prikken met saté stokje (alles hangt af van je oven).

Laat de taart even afkoelen in de vorm maar laat deze iets losser. De platte kaastaart kun je afwerken met een beetje poedersuiker en/of cacao.

Tafel lekker !!

Tags: CheesecakeZuivelZuivel - Kwark
DeelPin308Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

boter klaren of geklaarde boter maken
Kookschool

Boter klaren of geklaarde boter maken ( met foto instructie )

Aardbeienyoghurt
Nagerecht

Aardbeienyoghurt waar wel aardbeien in zitten

karnemelk
Specials

Karnemelk; Ook dat is een musthave in je koelkast

kwarktaart met aardbeien en limoen
Taart

Kwarktaart met aardbei en limoen

karnemelk bavarois
Nagerecht

Karnemelk bavarois

Reacties 5

  1. Marian says:
    2 jaar geleden

    De taart is geweldig, vanochtend gebakken. Ik had zelf de bodem gemaakt, echt super!!!

    Beantwoorden
  2. Vandenbroucke Darline says:
    5 jaar geleden

    Dag Arianne, vandaag u platte kaastaart gemaakt, iedereen vond ze super lekker is een heerlijke en frisse taart. Het zal niet bij deze ene keer blijven ik zal ze zeker en vast nog maken. Bedankt voor dit lekkere recept, Groetjes Darline ben fan van u gerechten.

    Beantwoorden
    • arianne says:
      5 jaar geleden

      Hallo Darline, leuk te zien dat je deze taart hebt gemaakt, doet me plezier en geeft me een extra broost om verder te bakken en koken.. 🙂

      Beantwoorden
      • Y says:
        3 jaar geleden

        Ik heb een vraagje; zit er bij dit recept het kruimeldeeg alleen op de bodem van het bakblik of ook tegen de rand gedrukt? Want ik vind de rand van de taart heel mooi

        Beantwoorden
        • Arianne says:
          3 jaar geleden

          hallo,
          Ik heb idd het deeg volledig tot boven tegen de rand gedrukt en bovenaan niks af gesneden , zo krijg je de ongelijke rand die een speels effect geeft.

          Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

frittata recepten
Specials

Frittata recepten; De restjes van het weekend opmaken

Verschillende frittata recepten voor een heerlijke lunch of een snelle maaltijd. Ideaal om restjes groenten of vlees/vis in te verwerken.

Lees verder
Asperge recepten & tips

Asperges; recepten & tips met Hollandse asperges

karnemelk

Karnemelk; Ook dat is een musthave in je koelkast

Nieuwe recepten

Spaanse lamskoteletten
Vleesgerechten

Spaanse Lamskoteletten

Kun je ze al ruiken, deze heerlijke, geroosterde Spaans gekruide lamskoteletten? Een echt zomers gerecht voor op de barbecue.

Lees verder
pasta salade met meloen

Pastasalade met meloen en lekker veel groenten

Broodje hamburger hawai

Broodje hamburger Hawaï met kaas en ananas

Handige kooktips

Kippenvleugeltjes bereiden
Kookschool

Kippenvleugeltjes bereiden, vier verschillende methoden

Kippenvleugeltjes bereiden, vier verschillende methoden – Kippenvleugeltjes zijn een heerlijke snack. Bij de borrel, gewoon tussendoor, of als onderdeel van...

Lees verder
schuimomelet

Schuimomelet; Het recept voor een extra luchtige omelet

Raapsteeltjes bereiden

Raapsteeltjes bereiden, dat doe je zo!

Wij zoeken hobbykoks. Echte hobbykoks met een beetje ervaring.

Ben jij een echte culinaire actieveling en vind je het leuk om daar meer mee te doen? Dan is hier jouw uitdaging! Wij zijn op zoek naar echte hobbykoks die een uitdaging aandurven. Je bent niet snel bang van een ingrediënt en durft het aan om buiten je comfortzone te stappen. We helpen je aan interessante ingrediënten om mee aan de slag te gaan en zorgen voor de nodige uitdagingen. We beloven… het wordt super leuk!

MEER INFORMATIE

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Gerard van der Leeuw op Gebakken feta oftewel Saganaki cheese
  • Willianne op Avocado bewaren, inclusief handige aanschaftips
  • Elise de Haan op Pittige kippenvleugels uit de oven, lekker op elk moment!
  • unieke_henrike op Pittige kippenvleugels uit de oven, lekker op elk moment!
  • Redactie op Quiche van broccoli met ham en gorgonzola
  • Ria op Quiche van broccoli met ham en gorgonzola
  • Jeroen op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Scholrolletjes met Dijonaisesaus

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen