• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, februari 1, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Taart

Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart

door Arianne Parent
in Taart
1
9
platte kaastaart

Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart – Niets is zo fris als een lekkere kwarktaart oftewel platte kaastaart, zoals die in België genoemd wordt. Voor bij de koffie, als toetje of bij en verjaardag. Kwarktaart of platte kaastaart is op vele manieren te maken. Deze gaat de oven in om te bakken. Het recept hebben we ongeveer 30 jaar geleden gekregen van een oudere dame die een chef in taartbakken was. Het resultaat is een taart die heel zuiver is van smaak.

Ze werkte met eetlepels, maar voor de duidelijkheid hebben we het allemaal uitgewogen. Je kunt de smeuïgheid het best vergelijken met een flantaart. Het zal je dan ook niet verbazen dat deze kwarktaart altijd heel snel op is.

Geen vanillebloem gevonden? Gebruik gerust gewone bloem en doe er nog wat vanillearoma of vanille-essence door (of een extra zakje/lepel vanillesuiker).

Kwark

Kwark; eerlijke en heerlijke zuivel

Vooral gegeten als ontbijt vanwege de vele eiwitten, maar ook in gebak en nagerechten is kwark een veel gebruikt zuivelproduct.

Platte Kaastaart

Porties: 1 taart
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 400 gr volle kwark / platte kaas
  • 1 eetlepel vanillesuiker ( 10 gr )
  • 4 eetlepels suiker ( 70 gr )
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels (vanille)bloem ( 40 gr )
  • 1 blikje gecondenseerde melk van ongeveer 400 gr (ongezoet)
  • 1 plak kant-en-klaar kruimeldeeg of zanddeeg

Bereidingswijze van dit recept

Platte kaastaart maak je zo:

Verwarm de oven voor op 185 graden.

Bekleed een bakvorm (springvorm) van 26 cm doorsnee met het kruimeldeeg/zanddeeg. Splits de eieren en meng de 3 dooiers, suiker, vanillesuiker en kwark/plattekaas goed door elkaar zodat je een homogene massa krijgt. Meng vervolgens voorzichtig de (vanille)bloem en erna de melk erdoor, zodat alles goed gemengd is.

Klop de eiwitten tot stevige sneeuw en spatel dit voorzichtig door de massa (dit maakt het luchtig).

Giet het mengsel op het deeg in de bakvorm. Bak de platte kaastaart in de voorverwarmde oven gedurende 30 minuten en vervolgens nog 10 minuten op 170°. De gaarheid van de taart controleer ik door er even in te prikken met satéstokje (alles hangt af van je oven).

Laat de taart even afkoelen in de vorm, maar laat deze iets losser. De platte kaastaart kun je afwerken met een beetje poedersuiker en/of cacao.

Tafel lekker !!

Tags: CheesecakeZuivel
DeelPin503Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

kwarktaart met sinaasappel
Taart

Kwarktaart met sinaasappel

Chocolade-schuimtaart
Taart

Chocolade-schuimtaart met limoen curd

Appeltaart met verse cranberry's
Taart

Appeltaart met verse cranberry’s – Doe eens iets anders met appeltaart!

Speculaastaart met peer
Taart

Speculaastaart met peer. Een sinterklaascadeautje uit jouw keuken

Lemon meringue pie (Citroenschuimtaart)
Taart

Lemon meringue pie (Citroenschuimtaart)

Cheesecake met gekarameliseerde peren
Taart

Cheesecake met gekarameliseerde peren

lemon pie
Taart

Lemon pie (citroentaart), de allerlekkerste

cheesecake met peer en koek
Taart

Cheesecake met peer en koek

Reacties 9

  1. Leentje Put says:
    21 uur geleden

    hallo,
    gebruiken jullie gezoete of ongezoete geconcestreerde melk aub?

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      21 uur geleden

      Voor het maken van deze platte kaastaart gebruik je ongezoete melk Leentje, de suiker voegen we afzonderlijk toe in de receptuur.

      Beantwoorden
  2. Eline says:
    6 maanden geleden

    Welke maat van vorm gebruik je?

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      6 maanden geleden

      Sorry, 26 cm. Marian. We zetten het er direct even in.

      Beantwoorden
  3. Marian says:
    4 jaar geleden

    De taart is geweldig, vanochtend gebakken. Ik had zelf de bodem gemaakt, echt super!!!

    Beantwoorden
  4. Vandenbroucke Darline says:
    7 jaar geleden

    Dag Arianne, vandaag u platte kaastaart gemaakt, iedereen vond ze super lekker is een heerlijke en frisse taart. Het zal niet bij deze ene keer blijven ik zal ze zeker en vast nog maken. Bedankt voor dit lekkere recept, Groetjes Darline ben fan van u gerechten.

    Beantwoorden
    • arianne says:
      7 jaar geleden

      Hallo Darline, leuk te zien dat je deze taart hebt gemaakt, doet me plezier en geeft me een extra broost om verder te bakken en koken.. 🙂

      Beantwoorden
      • Y says:
        5 jaar geleden

        Ik heb een vraagje; zit er bij dit recept het kruimeldeeg alleen op de bodem van het bakblik of ook tegen de rand gedrukt? Want ik vind de rand van de taart heel mooi

        Beantwoorden
        • Arianne says:
          5 jaar geleden

          hallo,
          Ik heb idd het deeg volledig tot boven tegen de rand gedrukt en bovenaan niks af gesneden , zo krijg je de ongelijke rand die een speels effect geeft.

          Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

tortilla van aardappel
Specials

Tortilla; een klassieker uit Spanje

Eieren, vastkokende aardappels, een paar uien en extra vierge olijfolie. Meer heb je niet nodig voor een lekkere tortilla.

Check het recept of lees de info
citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

appelcake special

Appelcake; deze varianten wil je proeven! Inclusief handige tips

Recept in de picture

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas
Stamppot

Gegratineerde hutspot met Leidse kaas

Stamppot die je zo in de oven schuift als je thuiskomt? Gegratineerde hutspot met Leidse kaas kun je voorbereiden en opwarmen in de oven!

Check het recept of lees de info
eieren met mayonaise

Eieren met mayonaise (oeuf mayonaise)

Risotto alla Milanese

Risotto alla Milanese

Handige kooktips

mayonaise
Kookschool

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Jij kunt ook de lekkerste mayonaise zelf maken met deze tips. Maak de mayonaise zo zoet, zout, zuur of kruidig zoals jij lekker vindt.

Check het recept of lees de info
Pecorino

Pecorino; schapenkaas uit Italië

tomaten ontvellen

Tomaten ontvellen, zo doe je dat snel en makkelijk

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Redactie op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Leentje Put op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Elise de Haan op Klapstuk; wat is dat en wat doe je er mee?
  • Fred Bouwmeester op Klapstuk; wat is dat en wat doe je er mee?
  • Connie Derks op Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht
  • Tans op Konijn in het zuur. Een echt Limburgs streekgerecht
  • Redactie op Paté maken, heerlijk om zelf te doen
  • Ger Dikhoff op Paté maken, heerlijk om zelf te doen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen