Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Rabarbertaart met schuim

Rabarber en schuim, zoet en zuur. Ze zijn elkaars tegenpolen en vullen elkaar perfect aan. Probeer zeker deze rabarbertaart met schuim.

0 2.360

Rabarbertaart met schuim – Verras je gasten eens met deze rabarbertaart. Ik weet zeker dat ze je het recept gaan vragen.

Rabarber en schuim, zoet en zuur. Ze zijn elkaars tegenpolen en vullen elkaar daarom perfect aan. Voeg daar nog een zacht cakebeslag en knapperige amandelen aan toe en je feestje is compleet.

Jam maken

Voor de vulling gebruik ik een zelfgemaakte jam van rabarber en framboos. Door eerst de frambozen te verwarmen kun je er makkelijk de gevreesde pitjes uit zeven. En maak gelijk wat meer van deze jam want ook op een boterham, in de yoghurt of in ander gebak is deze jam erg lekker. Ik maak de jam altijd met gelei suiker 1:3 zo bevat mijn jam lekker veel fruit en minder suiker. Je kan ook een andere geleisuiker nemen of gebruik maken van gelei poeder. Lees dan eerst de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Rabarber/frambozen jam

Voor 4-6 potjes

 • 1 kg rabarber
 • 600 gram frambozen
 • 500 gram geleisuiker 1:3

Verwarm de frambozen tot deze het sap loslaten. Druk de frambozen door een zeef om de pitjes te verwijderen. Doe het sap terug in de pan. Zorg ervoor dat je een redelijk grote pan hebt omdat de jam nogal gaat bubbelen. Was en snij de rabarber in stukken van 2-3 cm. Voeg ze toe aan de frambozen en breng aan de kook. Voeg de geleisuiker toe en laat dit tezamen onder af en toe roeren 10 minuutjes doorkoken. Was ondertussen de jampotjes en deksels in heet water met een eetlepel soda en spoel deze goed na met heet water. Wanneer de jam lang genoeg gekookt heeft schud je heel voorzichtig de kokende jam tot aan de rand in de potten. Draai er direct de deksel op. Door dit te doen als de jam heel heet is zulle de potten vacuümtrekken en is de jam lang houdbaar.
Rabarbertaart met schuim


Rabarbertaart met schuim

 • 100 gram boter
 • 100 gram suiker
 • 4 eidooiers
 • snufje zout
 • 120 gram bloem
 • 4 gram bakpoeder
 • 4 eiwitten
 • 160 gram suiker
 • 50 gram amandelschaafsel
 • 1 pot rabarber/frambozen jam
 • 200 gram slagroom
 • 1 eetlepel suiker

Bij dit recept is het handig wanneer je 2 bakvormen van ongeveer 22 cm doorsnede hebt. Heb je dit niet dan kun je de plakken achter elkaar bakken in plaats van gelijktijdig. Ook is het mogelijk om de bovenste een paar cm kleiner te maken als je die toevallig wel hebt.

Besmeer je bakvormen met boter. Klop de boter met de suiker luchtig en voeg er een voor een de eieren aan toe. Zeef de bloem met het zout en de suiker en roer deze er doorheen. Verdeel het deeg in 2 en verdeel deze over de bodem van je vorm. Dit gaat het makkelijkste met licht vochtige handen. Klop de eiwitten in een schone kom tot ze luchtig zijn. Voeg dan beetje bij beetje de suiker eraan toe tot een mooi en stevig schuim. Verdeel dit ook in 2 delen over de bodems. Verdeel over een bodem het amandelschaafsel en eventueel een klein beetje suiker. Bak deze bodems in ongeveer 30 minuten gaar. Het eiwit zal flink omhoogkomen tijdens het bakken en later uit de oven weer inzakken. Dit is de bedoeling dus niet schrikken. Haal de bodem uit de vorm en laat afkoelen op een rooster. Klop de slagroom stijf met een eetlepel suiker. Verdeel over de bodem zonder de amandelen een royale hoeveelheid jam. Verdeel hier voorzichtig de slagroom overheen en leg de andere bodem erop met de amandelen aan de bovenkant. Zet de rabarbertaart met schuim koel weg tot gebruik.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer