• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, juli 6, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Taart

Rabarbertaart met schuim

door Connie Derks
in Taart
0
2
Rabarbertaart met schuim

Rabarbertaart met schuim – Verras je gasten eens met deze rabarbertaart. Ze gaan je absoluut om het recept vragen.

Rabarber en schuim, zoet en zuur. Ze zijn elkaars tegenpolen en vullen elkaar daarom perfect aan. Voeg daar nog een zacht cakebeslag en knapperige amandelen aan toe en je feest is compleet.

Jam maken

Voor de vulling gebruik je een zelfgemaakte jam van rabarber en framboos. Door eerst de frambozen te verwarmen kun je er makkelijk de gevreesde pitjes uit zeven. En maak gelijk wat meer van deze jam want ook op een boterham, in de yoghurt of in ander gebak is deze jam erg lekker. Maak de jam altijd met geleisuiker 1:3 zo bevat de jam lekker veel fruit en minder suiker. Je kan ook een andere geleisuiker nemen of gebruikmaken van gelei poeder. Lees dan eerst de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Rabarber/frambozenjam

Voor 4-6 potjes

  • 1 kg rabarber
  • 600 gram frambozen
  • 500 gram geleisuiker 1:3

Verwarm de frambozen tot deze het sap loslaten. Druk de frambozen door een zeef om de pitjes te verwijderen. Doe het sap terug in de pan. Zorg ervoor dat je een redelijk grote pan hebt omdat de jam nogal gaat bubbelen. Was en snij de rabarber in stukken van 2 tot 3 cm. Voeg ze toe aan de frambozen en breng aan de kook. Voeg de geleisuiker toe en laat dit samen onder af en toe roeren 10 minuutjes doorkoken. Was ondertussen de jampotjes en deksels in heet water met een eetlepel soda en spoel deze goed na met heet water. Als de jam lang genoeg gekookt heeft schud je heel voorzichtig de kokende jam tot aan de rand in de potten. Draai er direct de deksel op. Door dit te doen als de jam heel heet is zulle de potten vacuüm trekken en is de jam lang houdbaar.

Rabarbertaart met schuim
Rabarbertaart met schuim
Rabarber

Rabarber, de groente onder het fruit

Hoewel rabarber vaak beschouwd wordt als fruit, en wordt gebruikt in gebak en desserts, is het echt een groente. Hier lees je er alles over!

Rabarbertaart met schuim

Porties: -
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: Gemiddeld
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 100 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 4 eidooiers
  • snufje zout
  • 120 gram bloem
  • 4 gram bakpoeder
  • 4 eiwitten
  • 160 gram suiker
  • 50 gram amandelschaafsel
  • 1 pot rabarber/frambozenjam
  • 200 gram slagroom
  • 1 eetlepel suiker

Bereidingswijze van dit recept

Een rabarbertaart met schuim maak je zo:

Bij dit recept is het handig wanneer je 2 bakvormen van 22 cm doorsnede hebt. Heb je dit niet? Dan kun je de plakken achterelkaar bakken in plaats van tegelijkertijd. Ook is het mogelijk om de bovenste een paar cm kleiner te maken als je die toevallig wel hebt.

Besmeer de bakvormen met boter. Klop de boter met de suiker luchtig en voeg er één voor één de eieren aan toe. Zeef de bloem met het zout en de suiker en roer deze er doorheen. Verdeel het deeg in tweeën en verdeel deze over de bodem van de vorm. Dit gaat het makkelijkste met licht vochtige handen. Klop de eiwitten in een schone kom tot ze luchtig zijn. Voeg dan beetje bij beetje de suiker eraan toe tot een mooi en stevig schuim. Verdeel dit ook in 2 delen over de bodems. Verdeel over een bodem het amandelschaafsel en eventueel een klein beetje suiker. Bak deze bodems in een oven van 180 graden in 30 minuten gaar. Het eiwit zal flink omhoogkomen tijdens het bakken en later uit de oven weer inzakken. Dit is de bedoeling dus niet schrikken. Haal de bodem uit de vorm en laat afkoelen op een rooster. Klop de slagroom stijf met een eetlepel suiker. Verdeel over de bodem zonder de amandelen een royale hoeveelheid jam. Verdeel hier voorzichtig de slagroom overheen en leg de andere bodem erop met de amandelen aan de bovenkant. Zet de rabarbertaart met schuim koel weg tot gebruik.

Tafel lekker !!

Tags: Groente
DeelPin331Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

zomers taartje kwark rode bessen
Taart

Zomers taartje met kwark en rode bessen

yoghurttaart met fruit
Taart

Yoghurttaart met fruit; Puur en vers

Nectarine ijstaart
Nagerecht

Nectarine ijstaart of toch liever een cheesecake?

abrikozentaart
Taart

Abrikozentaart met pistache; Van verse abrikozen

Aardbeientaart met witte chocolade 17.19.19
Taart

Aardbeientaart met een zachte mousse van witte chocolade

Kwarktaart met echte aardbeien
Taart

Kwarktaart met echte aardbeien

Chocolade avocado taartje
Taart

Chocolade avocado taartje met een bodem van noten en dadels

Lemoncurd cheesecake
Taart

Lemoncurd ‘niet-in-de-oven’ cheesecake

Reacties 2

  1. Connie Derks says:
    2 jaar geleden

    Mijn excuses de oventemperatuur moet 180 graden zijn. Zal et in het recept aanpassen.

    Beantwoorden
  2. Nicole says:
    2 jaar geleden

    Er staat niets vermeld over de oventemperatuur. Kan dat toegevoegd worden aub?

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Huisgemaakte spreads voor op brood
Specials

Huisgemaakte spreads voor op brood; verrassend lekker

Homemade sandwich spread in meerdere varianten. Deze huisgemaakte spreads maken we op basis van yoghurt, kwark met roomkaas of mayonaise.

Check het recept of lees de info
Steenfruit

Steenfruit; Heerlijk Hollands fruit met pit

Broodje Hamburger

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

Recept in de picture

beefburgers - recept - barbecue
Vleesgerechten

Beefburgers; Jouw creatie is het lekkerst

Beefburgers van puur rundvlees. Het ideale recept als er mensen blijven eten na een feestje. Grill ze met verse groenten op de barbecue.

Check het recept of lees de info
Mediterrane maaltijdsalade met kip, pasta en zongedroogde tomaten

Mediterrane maaltijdsalade met kip

Souffle van kwark en rode bessen

Soufflé van kwark en rode bessen

Handige kooktips

platvis fileren
Kookschool

Platvis fileren doe je zo (met foto instructies)

Ben je een echte visliefhebber, maar vind je platvis fileren een lastige klus? Met deze stap voor stap uitleg gaat het ook jou vast lukken.

Check het recept of lees de info
marineren in karnemelk

Marineren in karnemelk

Kernhem

Kernhem, zacht, maar wel met pit!

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Joop Hermes op Zelf hamburgers maken; Met tips voor de lekkerste kruiden
  • marina op Abrikozenvlaai; de echte Limburgse
  • Elise de Haan op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • gerrit schout op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen