• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
zondag, mei 29, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Taart

Slof met stoofpeertjes

Connie Derks door Connie Derks
in Taart
0
0
Slof met stoofpeertjes

Slof met stoofpeertjes – Stoofpeertjes zijn heerlijk en horen echt bij de winter. Ze zijn één van de meest populaire bijgerechten op de kerstdis. Maar waarom zouden we deze heerlijkheden alleen bij het kerstdiner gebruiken? Laten we er eens gebak mee maken, ze zijn tenslotte een lust voor het oog en erg goed te combineren met heerlijke frangipane en banketbakkersroom.

De basis van een slof

Ik vermoed dat de naam slof te danken is aan het model van de bakvorm aangezien deze wel iets weg heeft van een slof. Een slof wordt gemaakt van een sloffendeeg, een sloffendeeg is door de toevoeging van bakpoeder een heerlijk bros deeg.  Meestal wordt een slof gevuld met frangipane maar er bestaan ook versies waarbij de frangipane vervangen is door gele room die dan meegebakken wordt. Deze basis is makkelijk te combineren met veel verschillende vullingen, denk hierbij aan een bavaroise of aan vers fruit. Voor nu heb ik gekozen voor een versie met stoofpeertjes.

De genoemde hoeveelheden zijn voldoende voor 2 stuks ovaal of een ronde van 24 cm doorsnede.

Stoofperen

Stoofperen; De heerlijke smaak van herfst en winter

Tien recepten met stoofperen in de hoofdrol. Van pure nostalgie tot modernere varianten. Heb jij al eens een koek gevuld met stoofperen? Ontdek het hier.

Slof met stoofpeertjes

Het sloffendeeg maak je zo

  • 250 gram bloem
  • 6 gram bakpoeder
  • 180 gram roomboter
  • 90 gram kristalsuiker
  • 90 gram licht bruine basterdsuiker
  • 1 eidooier
  • snuf zout
  • theelepeltje vanillesuiker
Meng de boter met de suiker, de vanillesuiker en het zout kort door elkaar. Voeg de dooier toe en meng deze erdoorheen. Zeef de bloem met het bakpoeder boven het botermengsel en meng deze erdoorheen tot er kruimels ontstaan. Kneed nu nog even door met de hand en verpak het deeg in plasticfolie. Leg het deeg een uurtje koud weg.

De frangipane maak je zo

  • 65 gram amandelmeel
  • 65 gram suiker
  • 65 gram roomboter
  • 1 ei
  • snufje zout
  • 20 gram bloem

Klop de boter met de suiker en het zout luchtig, klop het ei erdoorheen. Spatel de bloem met het amandelmeel er kort doorheen. Doe de vulling in een spuitzak met rond spuitmondje.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Kneed het sloffendeeg kort door en rol dit uit op bakpapier tot een dikte van ongeveer 7 mm. Steek nu met je bakvorm het deeg uit en haal het overige deeg weg. Steek voor de ovale vorm 2 maal uit en leg deze met voldoende tussenruimte op het papier. Let wel de vorm moet om het deeg blijven zitten tijdens het bakken. Je kunt hiervoor ook de rand van je springvorm gebruiken als je niet beschikt over een sloffenvorm.. Spuit nu de frangipane op de deeg en laat ongeveer een cm van de kant vrij. Bak de bodem ongeveer 20 minuten voor de ovalen en 25-30 minuten voor een ronde. Haal na het bakken de rand gelijk weg en laat op de bakplaat afkoelen.

 

Slof met stoofpeertjes

  • banketbakkersroom volgens dit recept
  • stoofpeertjes volgens dit recept

Maak de banketbakkersroom volgens het recept en spuit deze royaal op de frangipane. Snij de stoofpeertjes in plakjes en verdeel deze mooi over de banketbakkersroom. Kook een beetje van het sap van de stoofpeertjes in tot een siroop en verdeel deze een beetje met een kwastje over de peertjes. Dit is om het uitdrogen tegen te gaan en de slof met stoofpeertjes ziet er zo nog mooier uit.

Tags: Fruit
DeelPin29Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Aardbeientaart met witte chocolade 17.19.19
Taart

Aardbeientaart met een zachte mousse van witte chocolade

Kwarktaart met echte aardbeien
Taart

Kwarktaart met echte aardbeien

Chocolade avocado taartje
Taart

Chocolade avocado taartje met een bodem van noten en dadels

Rabarbertaart met schuim
Taart

Rabarbertaart met schuim

Lemoncurd cheesecake
Taart

Lemoncurd ‘niet-in-de-oven’ cheesecake

Limburgse rijstevlaai
Taart

Limburgse rijstevlaai

kwarktaart met aardbeien en limoen
Taart

Kwarktaart met aardbei en limoen

kiwi cheese-cake
Taart

Kiwi cheesecake – Veel vers fruit waar je vrolijk van wordt

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Recepten met langoustines
Specials

Recepten met Langoustines; een feestje op je bord!

Als je van langoustines houdt, en je hebt inspiratie nodig kijk dan eens bij onze recepten met langoustines en leef je uit!

Check het recept of lees de info
Dressings op basis van yoghurt

Dressings op basis van yoghurt

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Aardappels van de barbecue

Aardappels van de barbecue

Recept in de picture

Penne met verse zalm en verse spinazie
Pastagerechten

Penne met verse zalm en verse spinazie

Eenvoudige en pure smaken vormen de basis van deze penne met verse zalm en verse spinazie, natuurlijk mogen de verse tomaten niet ontbreken.

Check het recept of lees de info
Oosterse wokschotel met broccoli

Oosterse wokschotel met broccoli

Gevulde aubergine

Gevulde aubergines; met een vulling van groenten en kikkererwten

Handige kooktips

verse zalm bakken
Kookschool

Zalm bakken of grillen doe je zo

De perfect malse zalm bakken of grillen is best makkelijk! Volg de stap-voor-stapinstructies en eet nooit meer droge zalm.

Check het recept of lees de info
Morbier

Morbier; Het fantastische verhaal achter een drielaags kaasje

Eieren koken

Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Ratatouille; Frans gerecht met Nederlandse groenten
  • Gerda op Ratatouille; Frans gerecht met Nederlandse groenten
  • Connie Derks op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Eliann Benneheij op Ovengegaarde zalm in roomsaus
  • Peter op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Connie Derks op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Tineke Oud op Pitabroodjes of Shoarmabroodjes; Zo maak je ze zelf
  • Redactie op Pizza met wilde spinazie en haloumi

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?
  • Adverteren

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen