• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, oktober 1, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Taart

Speculaastaart met peer. Een sinterklaascadeautje uit jouw keuken

door Connie Derks
in Taart
0
7
Speculaastaart met peer

Speculaastaart met peer – Voor een heerlijke Sinterklaasavond hebben we voor jullie het recept van deze fantastische speculaastaart met peer. De peren maken misschien je schuldgevoel een klein beetje minder. Wat ons betreft, kun je van deze speculaastaart heerlijk snoepen in de week van Sinterklaas. En mochten je vrienden of je buren het ook bij jou komen vieren, dan ben je er bij deze van verzekerd dat dit volgend jaar weer zo is.

Natuurlijk is deze taart ook leuk om mee te nemen als je op visite gaat. Een heerlijk sinterklaascadeau uit je eigen keuken.

bakken met peer

Bakken met peer (cake & divers)

Ben je liefhebber van cake en cheesecake of ben je een echte chocolade fan? Ook jij bakt vanaf nu de lekkerste creaties met peer.

Speculaastaart met peer

Porties: 10 tot 12 personen
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 200 gram bloem (bodem)
  • 2 theelepels bakpoeder (bodem)
  • 10 gram speculaaskruiden (bodem)
  • snufje zout (bodem)
  • 100 gram bruine basterdsuiker (bodem)
  • 150 gram boter (bodem)
  • 150 gram zachte boter (beslag)
  • 150 gram suiker (beslag)
  • 3 eieren (beslag)
  • 150 gram bloem (beslag)
  • 10 gram vanillesuiker (beslag)
  • 6 gram bakpoeder (beslag)
  • snufje zout (beslag)
  • 1 kg handperen (Doyenne du comice of Conference)
  • 50 gram amandelschaafsel

Bereidingswijze van dit recept

Een speculaastaart met peren maak je zo:

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Maak eerst het deeg voor de bodem door de boter en de suiker goed te mengen. Zeef de rest van de ingrediënten boven het botermengsel en werk dit er doorheen tot zich een stevig deeg vormt. Maak hier een enigszins plat stuk van en leg dit in de koelkast.

Vet een vorm van ongeveer 26 cm in en leg een op maat geknipt stuk bakpapier op de bodem.

Weeg alles af voor het beslag.

Kneed het deeg voor de bodem kort door en rol dit uit tot een plak waarmee je de bakvorm bekleedt.

Klop de boter met de suiker, zout en vanillesuiker luchtig, zeef er de bloem en bakpoeder boven en klop er doorheen, dan 1 voor 1 de eieren, en klop dit tot een zeer luchtig beslag. Verdeel het beslag netjes over de deegbodem.

Schil de peren, verdeel ze in kwarten en haal het klokhuis eruit. Snijd nog 1 maal door en leg deze met de dunne kant naar het midden netjes in een cirkel. Strooi er het amandelschaafsel overheen en bak dit ongeveer 45 minuten.

Tips: Maak het bodemdeeg een dag van tevoren dan rolt het makkelijker uit. Het uitrollen doe je handig tussen 2 lagen plastic of bakpapier.

Variatie: Vervang de peren door appels en neem walnoten in plaats van amandelschaafsel.

Tafel lekker !!

DeelPin26Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee
Specials

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

Fruitige roombotercake met peer en gember
Cake

Fruitige roombotercake met peer en gember

Bananencake met kokos en chocolade
Cake

Bananencake met kokos en chocolade

Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten
Cake

Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten

salsa van komkommer en appel
Recepten

Salsa van komkommer en appel

walnoten roomboter koekjes
Koekjes

Walnoten roomboter koekjes; Haal het herfstgevoel uit de oven

Bloedworst met appel
Lunch

Bloedworst met appel op brood

Gebakken appel op brood
Lunch

Gebakken appel op brood

Reacties 7

  1. Maaike says:
    10 maanden geleden

    Ik wil deze taart gaan maken. Mijn vriend heeft een noten allergie, heb je nog een leuk alternatief voor de amandelschaafsel?

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      10 maanden geleden

      Maaike je zou met de restjes deeg van de bodem kruimels kunnen maken om erover te strooien voor het bakken.

      Beantwoorden
  2. Anke says:
    11 maanden geleden

    Welke bloem gebruik je hiervoor?

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      11 maanden geleden

      Hier kun je de gewone standaard bloem voor nemen Anke.

      Beantwoorden
  3. Caressa says:
    7 jaar geleden

    Hoi Connie, ik ben van plan om morgen deze taart te gaan maken. Ziet er heerlijk uit! Even een vraagje, op de foto lijkt het alsof er ook nog beslag over de peren heen is gegoten en daaroverheen het amandelschaafsel. Klopt dat? Of is de bovenkant van de taart de peren? Alvast bedankt!

    Beantwoorden
    • connie says:
      7 jaar geleden

      Hoi Caressa. Je legt de peren op het beslag maar deze zakken tijdens het bakken naar onderen.

      Beantwoorden
      • Caressa says:
        7 jaar geleden

        Ah vandaar, top! Bedankt voor je snelle reactie!

        Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee
Specials

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

Met deze tips bak je thuis de mooiste en lekkerste soezen, eclairs en profiteroles. Pas op, het kiezen van een vulling kan lastiger zijn.

Check het recept of lees de info
gerookte vis

Gerookte vis

karnemelk

Karnemelk; ook dat is een musthave in je koelkast

Krieltjes

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Recept in de picture

Thaise kip in pindacurry
Curry

Thaise kip in pindacurry; Kai panang

Kai Panang, dat is heerlijke Thaise kip in pindacurry. Als je een liefhebber bent van de Aziatische keuken moet je dit gerecht echt proeven!

Check het recept of lees de info
Mosselen in gele curry

Mosselen in gele curry

quiche met paddenstoelen

Quiche met paddenstoelen; Zet de seizoenen op tafel!

Handige kooktips

Groene currypasta
Kookschool

Groene currypasta; vers gemaakt het lekkerst!

Eet je graag curry? Maak hem dan eens helemaal vers, dus ook de currypasta. We hebben het recept van een heerlijke groene currypasta voor je!

Check het recept of lees de info
zelf soezen maken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Coby op Stroganoff saus; De lekkerste maak je nog altijd zelf.
  • Connie Derks op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Redactie op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Ria op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Redactie op Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder
  • An Quaghebeur op Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder
  • Hans op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Elise de Haan op Gehaktbrood met verse kruiden
  • Peter op Gehaktbrood met verse kruiden

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen