• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, september 30, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Taart

Zomers taartje met kwark en rode bessen

door Connie Derks
in Taart
0
4
zomers taartje kwark rode bessen

Zomers taartje met kwark en rode bessen – In het rode bessen seizoen moet je vooral genieten van deze glimmende rode vruchtjes. Je kunt de rode besjes natuurlijk heerlijk zo opsnoepen of in de yoghurt doen, maar bak ook eens met rode besjes. Deze vruchtjes zijn heerlijk in een cake of muffin of op een plaattaart.

Gebakken kwarktaart

Gebakken kwarktaart of cheesecake zoals de Amerikanen zeggen. Soms gemaakt met roomkaas, maar nu met kwark, dit is een stuk minder calorierijk dan roomkaas en net zo lekker. Laat je niet afschrikken door de lijst ingrediënten want de taart is zo gemaakt. De taart ziet er geweldig uit door de schuimlaag en is in de koelkast 2-3 dagen te bewaren. Maar wees niet bang, waarschijnlijk vind je hem zo lekker dat dit taartje met fruit op de eerste dag al op is.

Kwark

Kwark; eerlijke en heerlijke zuivel

Vooral gegeten als ontbijt vanwege de vele eiwitten, maar ook in gebak en nagerechten is kwark een veel gebruikt zuivelproduct.

bessen special

Bessen; vers fruit met de mooiste kleuren

Zoete blauwe bessen, maar ook zure rode, witte of kruisbessen. Genoeg inspiratie om de lekkerste gerechten te maken met dit fruit.

meringue

Meringue recepten; van schuimpjes tot krokante schuimlagen

Eiwit en suiker is pure magie, alle meringue recepten bevatten vaak alleen deze twee ingrediënten. De manier van bereiden maakt het verschil.

Eieren

Eieren

Oh wat kun je veel met eieren! Verse scharreleieren van de boer zijn een must have in je voorraadkast. Ontdek hier recepten met eieren.

Zomers taartje met kwark en rode bessen

Porties: 12 punten / personen
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 150 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 70 + 35 + 30 gram suiker
  • 70 gram boter
  • zout
  • 2 eieren
  • 2 eigelen
  • 2 eiwitten
  • 2 eetlepels citroensap
  • 400 gram magere kwark
  • 25 gram custard
  • 200 gram rode bessen

Bereidingswijze van dit recept

Een zomers taartje met kwark en rode bessen maak je zo:

Meng voor de bodem de boter, 70 gram suiker en wat zout en klop dit luchtig. Voeg er 1 ei aan toe en klop door, zeef de bloem met het bakpoeder en roer deze kort door het botermengsel. Vet een springvorm van 22 cm doorsnede in met boter en bekleed de bodem met bakpapier. Verdeel dit stevige mengsel over de bodem en 2 cm van de rand van de springvorm. Zet opzij. Verwarm de oven voor op 170 graden.

Meng 2 eigelen, 1 ei, 2 eetlepels citroensap, 400 gram magere kwark, 25 gram custard en 35 gram suiker tot een egaal mengsel. Giet dit in de springvorm op het deeg. Bak dit 30 minuten. Klop 2 eiwitten met een snufje zout in een vetvrije kom licht en luchtig. Voeg er langzaam 30 gram fijne suiker aan toe en klop door tot de suiker opgelost is. Haal de vorm voorzichtig uit de oven. De inhoud zal nog niet stevig zijn. Verdeel nu heel voorzichtig het schuim erover. Ik heb het erop geschept, maar ik denk dat het met een spuitzak makkelijker gaat omdat de kwark laag nog niet stevig is. De keuze is aan jou. Verdeel er de besjes over en bak alles nog 20 minuten. De taart zal flink omhoogkomen, maar zakt bij het afkoelen weer een stuk in. Haal voorzichtig uit de oven en plaats op een rek. Laat de taart afkoelen voor je deze uit de vorm haalt. Zet koel weg. Het zomers taartje met kwark en rode bessen naar wens nog bestrooien met poedersuiker en serveren maar.

Tafel lekker !!

DeelPin426Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee
Specials

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

Fruitige roombotercake met peer en gember
Cake

Fruitige roombotercake met peer en gember

Raita
Saus

Raita; uit de Indiase keuken

Bananencake met kokos en chocolade
Cake

Bananencake met kokos en chocolade

Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten
Cake

Chocoladecake met peren, dadels en pecannoten

salsa van komkommer en appel
Recepten

Salsa van komkommer en appel

walnoten roomboter koekjes
Koekjes

Walnoten roomboter koekjes; Haal het herfstgevoel uit de oven

karnemelk
Specials

Karnemelk; ook dat is een musthave in je koelkast

Reacties 4

  1. Siem says:
    2 maanden geleden

    Erg lekker en fris recept. Ziet er ook enorm leuk uit bij het serveren. Zou dit ook met frambozen werken of wordt het dan te nat…?

    Beantwoorden
    • Connie says:
      2 maanden geleden

      Lijkt me inderdaad ook erg lekker met framboos, maar wat je zegt het wordt te nat. Bosbessen of kruisbessen is wel een optie.

      Beantwoorden
  2. B says:
    3 jaar geleden

    Bij de ingrediënten staat 1 theelepel bakpoeder, in de rest van het recept komt dit niet terug.
    Kunt u mij vertellen waar ik deze moet toevoegen?

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      3 jaar geleden

      De bakpoeder moet bij de bloem. We hebben dit aangepast in het recept.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee
Specials

Heerlijke soezen bakken voor bij de koffie of thee

Met deze tips bak je thuis de mooiste en lekkerste soezen, eclairs en profiteroles. Pas op, het kiezen van een vulling kan lastiger zijn.

Check het recept of lees de info
gerookte vis

Gerookte vis

karnemelk

Karnemelk; ook dat is een musthave in je koelkast

Krieltjes

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Recept in de picture

Mosselen in gele curry
Visgerechten

Mosselen in gele curry

Mosselen worden vaak gekookt in wijn, bier of visbouillon. In een gele curry moet je zeker ook eens proberen. Zo pittig als je zelf wilt.

Check het recept of lees de info
quiche met paddenstoelen

Quiche met paddenstoelen; Zet de seizoenen op tafel!

Fruitige roombotercake met peer en gember

Fruitige roombotercake met peer en gember

Handige kooktips

Groene currypasta
Kookschool

Groene currypasta; vers gemaakt het lekkerst!

Eet je graag curry? Maak hem dan eens helemaal vers, dus ook de currypasta. We hebben het recept van een heerlijke groene currypasta voor je!

Check het recept of lees de info
zelf soezen maken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Redactie op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Ria op Vis ovenschotel met aardappel, wortel en een mosterdsausje
  • Redactie op Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder
  • An Quaghebeur op Champignons à la grecque, zelf gemaakt zoveel lekkerder
  • Hans op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Elise de Haan op Gehaktbrood met verse kruiden
  • Peter op Gehaktbrood met verse kruiden
  • Connie Derks op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Currysoep met courgette

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen