Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Zomers taartje met kwark en rode bessen

Zomers taartje met kwark en rode bessen – In het rode bessen seizoen moet je vooral genieten van deze glimmende rode vruchtjes. Je kan de rode besjes natuurlijk heerlijk zo opsnoepen of in de yoghurt doen maar bak ook eens met rode besjes. Deze vruchtjes zijn heerlijk in de cake, muffin of op een plaattaart.

Gebakken kwarktaart

Gebakken kwarktaart of cheesecake zoals de Amerikanen zeggen. Soms gemaakt met roomkaas maar nu met kwark, dit is een stuk minder calorierijk dan roomkaas en net zo lekker. Laat je niet afschrikken door de lijst ingrediënten want de taart is zo gemaakt. De taart ziet er geweldig uit door de schuimlaag en is in de koelkast 2-3 dagen te bewaren. Maar ben niet bang waarschijnlijk vind je hem zo lekker dat hij dag 1 al op is.

Zomers taartje met kwark en rode bessen

Taart voor ca. 12 punten / personen


 Voor de bodem:

  • 150 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 70 gram suiker
  • 70 gram boter
  • Snufje zout
  • 1 ei

Voor de kwarkvulling:

  • 2 eigeel
  • 1 ei
  • 2 eetlepels citroensap
  • 400 gram magere kwark
  • 25 gram custard
  • 35 gram suiker

Voor de toplaag:

  • 2 eiwitten
  • 30 gram fijne suiker
  • Snufje zout
  • 200 gram rode bessen

Meng voor de bodem de boter, suiker en het zout en klop dit luchtig. Voeg het ei eraan toe en klop door, zeef de bloem en roer deze kort door het botermengsel. Vet een springvorm van ongeveer 22 cm doorsnede in met boter en bekleed de bodem met bakpapier. Verdeel dit stevige mengsel over de bodem en 2 cm van de rand van de springvorm. Zet opzij. Verwarm de oven voor op 170 graden.

Meng alle ingrediënten voor de kwarkvulling tot een egaal mengsel. Giet dit in de springvorm op het deeg. Bak dit 30 minuten. Klop de eiwitten met het snufje zout in een vetvrije kom licht en luchtig. Voeg er langzaam de suiker aan toe en klop door tot de suiker opgelost is. Haal de vorm voorzichtig uit de oven. De inhoud zal nog niet stevig zijn. Verdeel nu heel voorzichtig de schuim over. Ik heb het erop geschept maar ik denk dat het met een spuitzak makkelijker gaat omdat de kwark laag nog niet stevig is. De keuze is aan jou. Verdeel er de besjes over en bak alles nog 20 minuten. De taart zal flink omhoogkomen maar zakt bij het afkoelen weer een stuk in. Haal voorzichtig uit de oven en plaats op een rek. Laat de taart afkoelen voor je deze uit de vorm haalt. Zet koel weg. Bestrooi naar wens met poedersuiker en serveer.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.