Zomers taartje met kwark en rode bessen – In het rode bessen seizoen moet je vooral genieten van deze glimmende rode vruchtjes. Je kunt de rode besjes natuurlijk heerlijk zo opsnoepen of in de yoghurt doen, maar bak ook eens met rode besjes. Deze vruchtjes zijn heerlijk in een cake of muffin of op een plaattaart.
Gebakken kwarktaart
Gebakken kwarktaart of cheesecake zoals de Amerikanen zeggen. Soms gemaakt met roomkaas, maar nu met kwark, dit is een stuk minder calorierijk dan roomkaas en net zo lekker. Laat je niet afschrikken door de lijst ingrediënten want de taart is zo gemaakt. De taart ziet er geweldig uit door de schuimlaag en is in de koelkast 2-3 dagen te bewaren. Maar wees niet bang, waarschijnlijk vind je hem zo lekker dat dit taartje met fruit op de eerste dag al op is.
Kwark; eerlijke en heerlijke zuivel
Vooral gegeten als ontbijt vanwege de vele eiwitten, maar ook in gebak en nagerechten is kwark een veel gebruikt zuivelproduct.
Bessen; vers fruit met de mooiste kleuren
Zoete blauwe bessen, maar ook zure rode, witte of kruisbessen. Genoeg inspiratie om de lekkerste gerechten te maken met dit fruit.
Meringue recepten; van schuimpjes tot krokante schuimlagen
Eiwit en suiker is pure magie, alle meringue recepten bevatten vaak alleen deze twee ingrediënten. De manier van bereiden maakt het verschil.
Eieren
Oh wat kun je veel met eieren! Verse scharreleieren van de boer zijn een must have in je voorraadkast. Ontdek hier recepten met eieren.
Zomers taartje met kwark en rode bessen
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 150 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 70 + 35 + 30 gram suiker
- 70 gram boter
- zout
- 2 eieren
- 2 eigelen
- 2 eiwitten
- 2 eetlepels citroensap
- 400 gram magere kwark
- 25 gram custard
- 200 gram rode bessen
Bereidingswijze van dit recept
Een zomers taartje met kwark en rode bessen maak je zo:
Meng voor de bodem de boter, 70 gram suiker en wat zout en klop dit luchtig. Voeg er 1 ei aan toe en klop door, zeef de bloem met het bakpoeder en roer deze kort door het botermengsel. Vet een springvorm van 22 cm doorsnede in met boter en bekleed de bodem met bakpapier. Verdeel dit stevige mengsel over de bodem en 2 cm van de rand van de springvorm. Zet opzij. Verwarm de oven voor op 170 graden.
Meng 2 eigelen, 1 ei, 2 eetlepels citroensap, 400 gram magere kwark, 25 gram custard en 35 gram suiker tot een egaal mengsel. Giet dit in de springvorm op het deeg. Bak dit 30 minuten. Klop 2 eiwitten met een snufje zout in een vetvrije kom licht en luchtig. Voeg er langzaam 30 gram fijne suiker aan toe en klop door tot de suiker opgelost is. Haal de vorm voorzichtig uit de oven. De inhoud zal nog niet stevig zijn. Verdeel nu heel voorzichtig het schuim erover. Ik heb het erop geschept, maar ik denk dat het met een spuitzak makkelijker gaat omdat de kwark laag nog niet stevig is. De keuze is aan jou. Verdeel er de besjes over en bak alles nog 20 minuten. De taart zal flink omhoogkomen, maar zakt bij het afkoelen weer een stuk in. Haal voorzichtig uit de oven en plaats op een rek. Laat de taart afkoelen voor je deze uit de vorm haalt. Zet koel weg. Het zomers taartje met kwark en rode bessen naar wens nog bestrooien met poedersuiker en serveren maar.
Tafel lekker !!
Erg lekker en fris recept. Ziet er ook enorm leuk uit bij het serveren. Zou dit ook met frambozen werken of wordt het dan te nat…?
Lijkt me inderdaad ook erg lekker met framboos, maar wat je zegt het wordt te nat. Bosbessen of kruisbessen is wel een optie.
Bij de ingrediënten staat 1 theelepel bakpoeder, in de rest van het recept komt dit niet terug.
Kunt u mij vertellen waar ik deze moet toevoegen?
De bakpoeder moet bij de bloem. We hebben dit aangepast in het recept.