Turkse pide gevuld met romig kaasmengsel – Zo at je Turks brood nog nooit. Dit heerlijke zachte brood gemaakt met yoghurt wordt royaal gevuld met een romig kaasmengsel.
Wat is een pide?
Het ronde brood wat je bij de Turkse winkel kan kopen heet ook pide, maar wij noemen het Turks brood. Onderstaande pide is een gevuld Turks brood. Het deeg hiervan is heel zacht en luchtig wat weer goed combineert met de romige kaasvulling.
Het deeg is kinderlijk eenvoudig te maken
Het deeg wordt gemaakt met yoghurt wat ook de zachte structuur geeft. Het lijkt een ingewikkeld brood, maar eigenlijk was het kinderlijk eenvoudig. Het leuke is dat je ze op heel veel manieren royaal kan vullen, omdat de op bootjes lijkende broden opstaande randen hebben.
Een heerlijke romige kaasvulling voor de Turkse pide
De hartige vulling van de pide uit het recept is met een mengsel van 3 soorten kaas. De gebruikte kaassoorten zijn feta, ricotta en mozzarella. Om er een kleine krokante toets aan te geven voeg je wat nigellazaadjes aan het kaasmengsel toe.
Mozzarella en Burrata voor de pizza, de pasta en de salade
Op de pizza, in de salade, ook jij eet ongetwijfeld wel eens mozzarella. Maar wat weet je eigenlijk van dit bekende Italiaanse kaasje?
Turkse pide gevuld met romig kaasmengsel
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 350 gram bloem
- 100 gram water
- 100 gram Turkse yoghurt
- 1/2 ei
- 15 gram verse gist
- 2 theelepels suiker
- 1/2 theelepel zout
- 35 gram olijfolie
- 200 gram mozzarella
- 200 gram feta
- 200 gram ricotta
- 1 eetlepel nigella zaad
- 1 ei
- peterselie
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een Turkse pide:
Doe de bloem in een kom en voeg hier het water, de yoghurt, de gist, het ei en de suiker aan toe. Kneed met de hand of met een mixer met deeghaken tot een samenhangend geheel. Voeg er nu het zout en de olie aan toe en kneed ongeveer 10 minuten tot een heel soepel deeg. Voeg er eventueel nog een beetje water aan toe, de hoeveelheid water is afhankelijk van de kwaliteit van de bloem.
Zet het deeg in een kom, afgedekt met een stukje huishoudfolie, weg tot de hoeveelheid verdubbeld is.
Maak ondertussen de vulling: Rasp de mozzarella en de feta en meng ze met de ricotta en het ei. Doe er de helft van de nigellazaadjes bij en breng op smaak met een beetje peper uit de molen en desgewenst een klein beetje zout.
Verdeel het deeg in 3 gelijke stukken en vorm er bollen van, rol ze iets langwerpig en zet 15 minuten opzij met een stukje huishoudolie erover.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 200 graden.
Strooi een klein beetje bloem of liever nog maismeel op het aanrecht en rol het stukje deeg uit tot een langwerpige plak.
Leg de plak op de bakplaat en verdeel er 1/3 van de vulling over. Vouw de zijkanten omhoog en knijp de punten tegen elkaar. Draai de punten een kwartslag en knijp ze stevig vast. (Zie foto) Doe dit ook met de andere stukken deeg.
Bak de pides in 10-15 minuten goudbruin en gaar.
Bestrooi de pide met nog wat extra nigellazaadjes en een beetje grof gesneden peterselie.
Serveer warm. Erg lekker erbij is een handje rucola met wat cherrytomaatjes.
Tafel lekker !!
Is dat niet te veel kaas voor drie broodjes …voor drie personen ?
Het is 200 gram per persoon, dit is royaal maar niet veel te veel. Graag minder kaas? dan zijn de hoeveelheden kaas makkelijk aan te passen.
mag ik vragen turkse yoghurt ken ik niet kan het ook met andere soorten van yoghurt zoals griekse of waar kan je die turkse yoghurt kopen
Dit kan ook met Griekse yoghurt. Turkse yoghurt is bij de beter gesorteerde supermarkten te vinden.