Whoopie pies voor de Pasen – Iets lekkers bij de koffie met Pasen? Maak dan samen met de kids eens heerlijke whoopie pies. Een whoopie bestaat twee cakejes op elkaar, met een lekkere vulling ertussen.
Er bestaan heel veel recepten voor whoopie pies. Vanille, chocolade, pompoen of zoals in het recept hier, met banaan. De banaan is fijn geprakt en vermengd met het beslag, zodat je een zachte en niet overheersende bananensmaak krijgt. En welke vulling past daar nu beter bij dan chocolade? Een gouden combinatie!
Worden whoopie pies een nieuwe paastraditie in jouw huishouden?
Whoopies zijn meestal rond. Maar als je die vorm dan toch moet spuiten, dan kun je er natuurlijk net zo goed een eivorm van maken. Om er nog meer Pasen van te maken kun je er een chocoladevulling in doen, dan zijn het net chocolade-eieren. Superleuk! Als je dan toch met de kinderen om tafel gaat om eieren te verven, kun je tegelijkertijd, of in plaats van die eieren, ook whoopie pies bakken en versieren. En zeg nu zelf… kinderen, en natuurlijk ook volwassenen, vinden dit soort gebak toch veel lekkerder dan een gekookt ei! Wie weet worden ze wel een nieuwe paastraditie in jouw huishouden!
Whoopie pies voor de Pasen
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 260 gram bloem
- ½ theelepel bakpoeder
- ½ theelepel baksoda
- ½ theelepel zout
- 1 grote rijpe banaan
- 115 gram zure room
- 115 gram roomboter
- 100 gram kristalsuiker
- 100 gram basterdsuiker
- 1 ei
- 1 zakje vanillesuiker
- optioneel : ½ theelepel 5 spices of kaneel
- 150 gram slagroom (vulling)
- 150 gram pure chocolade (vulling)
- 100 gram roomboter (vulling)
- 100 gram pure chocolade (decoratie)
- leuke en lekkere decoratie naar keuze
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je whoopie pies:
Begin met de vulling, zodat de chocolade tijd heeft om af te koelen.
Weeg de chocolade af en snijd of breek die in kleine stukjes en doe dit in een ruime kom.
Breng de slagroom in een pannetje tegen de kook aan en giet de hete slagroom over stukjes chocolade. Laat dit even staan en roer dan goed door zodat alle chocolade helemaal gesmolten is. Zet opzij om verder af te koelen.
Weeg de bloem, de bakpoeder, de baksoda en het zout af in een kom en roer dit met een garde door zodat alles goed vermengd is.
Pureer de banaan met de zure room.
Klop de boter met de suiker, vanillesuiker en de kaneel luchtig en klop er dan het ei doorheen. Voeg er nu de helft van het banaanmengsel bij en klop dit goed door. Nu mag er de helft van het bloemmengsel bij. Herhaal dit nog een keer zodat het banaanmengsel en de bloem op is. Klop even goed door zodat alles goed vermengd is.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en zorg dat je nog 1 of 2 vellen klaar hebt liggen, want ze passen niet allemaal op een vel.
Vul een spuitzak met een deel van het beslag en spuit eivormige cirkels op het bakpapier. Houd genoeg tussenruimte, zodat ze niet tegen elkaar aan vloeien tijdens het bakken.
Bak de whoopies 10-12 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.
Tijdens het bakken kun je op een ander vel papier verder spuiten, totdat alle beslag op is.
Haal na het bakken de whoopies met papier en al van de bakplaat en schuif er een nieuwe lading op. Laat de whoopies goed afkoelen.
Klop de boter luchtig met een mixer en voeg er lepel voor lepel het afgekoelde chocolademengsel aan toe, blijf goed kloppen zodat er een luchtige crème ontstaat.
Draai alle whoopies om en zoek steeds twee goed bij elkaar passende whoopies uit.
Vul een spuitzak met de chocoladecrème. Spuit op een helft van de whoopies een cirkel crème en plak er de andere tegenaan.
Nadat je alle whoopies gevuld hebt, ga je wat chocolade smelten voor de decoratie. Dit kan het beste au bain-marie. Dit doe je door een passend bakje op een pannetje kokend water te zetten en dan zo dat de onderkant de bodem van het bakje niet raakt. Blijf goed roeren en zorg ervoor dat de chocolade niet te warm wordt, lichaamstemperatuur is oké.
Neem een stevig diepvrieszakje en doe daar de gesmolten chocolade in. Laat de chocolade naar een kant lopen en knoop het zakje dicht. Knip een klein puntje van je geïmproviseerde spuitzakje en je kunt het gebruiken om de whoopies mee te versieren.
Bestrooi de whoopie pies met decoratie voordat de chocolade hard is.
Tafel lekker !!