• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
vrijdag, februari 26, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht

Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten

door Redactie
in Hoofdgerecht, Recepten
0
2
Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten

Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten – Spruitjes niet echt iets dat kinderen lusten. Maar met de toevoeging van balsamico azijn met zijn nootachtige ietwat zoete kruidige smaak wordt dit echt een toppertje.

Een goede balsamico azijn is tussen 3 en 12 jaar oud. Maar zoals bij wijn is het ook, hoe ouder hoe beter en natuurlijk (helaas) ook duurder. Voeg bij dit gerecht de balsamico op het laatst toe want als je hem tijdens het koken toevoegt verliest hij vlug zijn smaak.

Deze spruitjes met de lekkere smeuïge puree en de gebakken spekreepjes zullen hier zeker nog gemaakt worden. Bij jullie ook? Laat het me dan zeker weten!

Balsamico spruitjes

met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten

Benodigdheden voor 4 personen

  • 600 g zacht gekookte aardappelen
  • 50 g pijnboompitten
  • 100 g fetakaas in blokjes
  • klontje roomboter
  • scheutje melk
  • peper en zout
  • enkele takjes rucola
  • 400 g gerookte spek reepjes
  • 600 g spruiten
  • zout, peper en nootmuskaat
  • 3 el olijfolie
  • 2 teentjes geperste knoflook
  • rasp van een halve citroen
  • 2 el balsamico-azijn

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Kook de gehalveerde spruitjes gedurende vijf minuten in kokend gezouten water. Giet af en doe ze in ijskoud water om het kookproces te stoppen.
Meng de olijfolie met de uitgeperste knoflook en de citroenrasp in een ovenschaal. Doe hier de gekookte spruitjes bij. Kruid af met peper en zout. Zet in een voorverwarmde oven van 180 graden C gedurende een 20 minuten. Neem uit de oven en sprenkel er de balsamico azijn over.

Stamp terwijl de spruitjes in de oven staan, de aardappelen met de melk, de boter en kruid af met peper, zout en nootmuskaat. Rooster de pijnboompitten kort in een pan met anti aanbaklaag en snij de fetakaas in blokjes. Doe de pijnboompitten en de feta blokjes bij de puree.
Bak de spekreepjes in de pan en laat uitlekken op een velletje keukenpapier.
Serveer de puree in een ringvorm en leg hier de spekjes en de spruitjes omheen. Leg een toefje rucola op de puree.

Smakelijk eten!

Tags: Groente - Kool - SpruitjesKaas - FetaPuree
DeelPin5Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Stamppot spruitjes met geitenkaas, rozijnen en spek
Stamppot

Stamppot spruitjes met geitenkaas, rozijnen en spek

Spruitjes met kaas en cashewnoten
Wokken

Spruitjes met kaas en cashewnoten uit de wok

Dip van feta en citroen
Saus

Heerlijke dip van feta en citroen voor de borreltafel

Turkse pide gevuld met romig kaasmengsel
Hartig

Turkse pide gevuld met romig kaasmengsel

Geroosterde spruitjes met pompoen
Bijgerecht

Geroosterde spruitjes met pompoen

Reacties 2

  1. Cecile says:
    1 maand geleden

    Dit smaakte ons goed. Ga het zeker nog eens maken ook omdat ik de balsamico vergeten was. Dan zal het nog lekkerder zijn!
    Lieve groet Cecile

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      1 maand geleden

      Leuk Cecile, de spruitjes met spek zijn sowieso al een heerlijke combi.

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Pastinaaksoep
Specials

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

Drie heerlijke recepten voor zachte, fluwelige pastinaaksoep, een beetje zoetig van smaak, met een vleugje anijs. Combineren maar!

Lees verder
pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Roseval aardappeltjes uit de oven

Roseval aardappeltjes uit de oven met aïoli

Nieuwe recepten

Klassieke Quiche Lorraine
Quiche

Quiche Lorraine; Een heerlijke klassieker

Quiche Lorraine is een echte Franse klassieker. Gevuld met prei ( of bosuien ) en gerookte spekblokjes. Ideaal als je...

Lees verder
Shakshuka

Shakshuka ( in saus gepocheerde eieren )

Bavarois van kwark met mandarijn

Bavarois van kwark met mandarijn

Handige kooktips

rijpe mango
Kookschool

Een rijpe mango? Zo check je dat!

Waar moet je op letten bij het kopen van een rijpe mango. Gebruik hiervoor je zintuigen, kijk, voel en ruik...

Lees verder
Hangop zelf maken recept

Hangop zelf maken? Dat doe je zo

Roux basisrecept

Roux; de basis van gebonden sauzen en soepen

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Zeeuwse mosselen kunnen NIET altijd
  • benjaminschot op Zeeuwse mosselen kunnen NIET altijd
  • Redactie op Karbonade met aardappelen uit de slow-cooker
  • Ellen op Karbonade met aardappelen uit de slow-cooker
  • Redactie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein
  • Redactie op Bapao, gestoomd broodje met gehakt vulling
  • Annemarie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein
  • Redactie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen