Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Bananen op de grill met ijs en slagroom

Iedereen zou het moeten kennen, maar toch zijn er maar weinig mensen die een banaantje op de barbecue leggen. Jammer want het is zo’n heerlijk nagerechtje. De banaantjes op de barbecue terwijl jij zit uit te buiken en als ze klaar zijn doe je er een bolletje ijs en een flinke toef slagroom bij.Het leuke aan dit gerecht is ook dat heel veel soorten ijs er bij smaken. Neem bijvoorbeeld vanille ijs, chocolade ijs, caramel ijs of notenijs. Je kunt het zo gek niet bedenken of deze banaantjes zijn er lekker bij.

  • 4 bananen
  • 25 gram boter
  • 25 gram suiker
  • 1 theelepel honing
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel rum

Laat de schil om de banaan zitten. Snijd de banaan in de lengte door tot op de schil aan de andere kant. De schil moet aan de andere kant heel blijven!
Verdeel de boter, suiker, honing en het citroensap in de snede van de bananen. Verpak de bananen in folie.
Leg de banaanpakketjes ongeveer 15 minuten op een matig hete barbecue zodat de suiker tijd heeft om te smelten en de banaan tijd om zacht te worden.
Vouw de folie van de bananen af en schenk de rum erover.

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More