Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Bananenbeignets

0 728

Gefrituurde banaantjes. Bijna iedereen vindt ze lekker en als je ze serveert met een bolletje ijs en slagroom heb je een grandioos dessert. Dat is weer eens iets anders als vanille vla en de kosten zijn bijna gelijk.

  • 3 bananen
  • 1 limoen
  • 125 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 ei
  • 1/2 theelepel zout
  • poedersuiker
  • frituurolie

Pel de bananen en snijd ze in stukken. Bestrooi ze met 1 eetlepel suiker en de geraspte limoenschil. Overgiet met het limoensap. Meng het ei met het zout en 1 theelepel suiker. Voeg de bloem en bakpoeder toe en roer tot een romig beslag. Leng aan met 1 dl. water. Verhit een frituurpan op 175 graden. Laat de bananen uitlekken, wentel ze in het beslag en bak ze in 2 a 3min. goudbruin in de olie. Laat de beignets uitlekken en bestrooi ze voor het opdienen met poedersuiker. Serveer met een flinke bol ijs en wat slagroom.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer