Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Bananenbrood met aardpeer en walnoot

In dit bananenbrood met aardpeer komen de zoete smaak van de banaan en het nootachtige van de aardpeer mooi samen. Het frisse van de yoghurt maakt het af.

Bananenbrood met aardpeer en walnoot – Een aardpeer is qua uiterlijk nou niet een heel aantrekkelijke groente en toch als ik ze kan vinden kan ik de verleiding niet weerstaan om ze mee te nemen. Dus toen mijn groenteman weer wat op voorraad had nam ik opnieuw een zakje mee.

Rijpe bananen

Op mijn fruitschaal zie ik een paar bananen liggen die klaar zijn voor een heerlijk bananenbrood, de smaak van aardpeer heeft iets nootachtigs en ik vind dat dat perfect samengaat met de banaan en de kaneel die meegaat in het bananenbrood. Dus deze keer gebruik ik de aardpeer niet als avondmaaltijd of bijgerecht maar maak er een heerlijk bananenbroodje mee die je kunt eten als ontbijt of gewoon lekker een plakje bij de koffie of thee.

Bananenbrood met aardpeer en walnoot

  • 200 gram Bloem
  • 100 gram fijne kristal Suiker
  • 8 gram Bakpoeder
  • 1 theelepel Kaneel
  • 1/4 theelepel Zout
  • 3 zeer rijpe Bananen
  • 200 milliliter Griekse Yoghurt
  • 120 milliliter plantaardige Olie
  • Merg van 1 Vanillestokje
  • 300 gram Aardpeer
  • 100 gram Walnoten
  • 1 eetlepel Agave siroop

Tip; bananen brood is echt het lekkerste met goed rijpe bananen, zijn jouw bananen nog niet rijp genoeg maar wil je toch bananenbrood maken leg ze dan voor drie kwartier in een oven van 150 graden.

Verwarm je oven voor op 175 graden. Vet een cakevorm in of bekleed hem met een stukje bakpapier. Mix in een kom de bloem, de suiker, de bakpoeder, de kaneel en het zout. Zet deze kom even apart voor later. In een andere kom prak je de bananen en mengt deze met 120 milliliter van de Griekse yoghurt, de olie en het merg van het vanillestokje. Hak de walnoten fijn en schil de aardpeer met behulp van een dunschiller en rasp ze vervolgens met een grove rasp. Meng de aardpeer en walnoten nu met de banaan. Voeg de natte ingrediënten nu bij de droge ingrediënten en schep het geheel om net zolang tot alles goed is vermengd. Schep het mengsel nu in de bakvorm en plaats voor 55 minuten in de voorverwarmde oven. Doe de test met de satéprikker om te checken of het brood gaar is. Verleng indien nodig de baktijd iedere keer met 5 minuten tot de satéprikker er weer droog uitkomt.

Laat het bananenbrood volledig afkoelen. Meng de overige yoghurt met de agavesiroop en plaats in de koelkast. Schenk over het brood voor opdienen.

Tafel lekker !!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

X