• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, november 29, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Brood

Bananenbrood met chocolade – Verwerk ook de overrijpe bananen

Heerlijk smeuïg, maar ook zoet en vol van smaak

door Connie Derks
in Brood, Recepten
0
0
Bananenbrood met chocolade

Bananenbrood – Gooi geen overrijpe bananen weg, je kunt ze perfect gebruiken voor bijvoorbeeld dit heerlijke bananenbrood met chocolade voor bij het ontbijt.

In Amerika en Engeland zijn ze al jaren geliefd, de bananen broden. In Nederland beginnen ze nu een beetje meer bekend te worden. Ze worden bananenbrood genoemd, maar eigenlijk lijkt het meer op een cake. Er zijn vele versies, soms wordt de suiker zelfs helemaal vervangen door banaan. Hier zijn we voor de gulden middenweg gegaan en hebben een gedeelte van de suiker vervangen door banaan. Je kunt er vele soorten vulling aan toevoegen, chocolade zoals bij deze cake, maar ook noten, rozijnen, pitten of andere lekkernijen die je ook in een gewone cake zou kunnen verwerken.

Dit bananenbrood met chocolade is een aanwinst op jouw ontbijttafel.

Overrijpe bananen

De banaan in dit recept zorgt niet alleen voor de smaak, maar ook voor een bepaalde zoetheid en smeuïgheid. Neem hiervoor liefst overrijpe bananen. Zoals iedereen hebben ook wij wel eens bananen op de fruitschaal liggen die net iets te rijp zijn. We leggen ze dan in de vriezer en we halen ze eruit als we deze willen verwerken in een cake, brood, mueslireep of smoothie. Je kunt ze geschild in een bakje of zakje doen en eruit nemen wat je nodig hebt. Maar wij vinden het makkelijker om ze er met schil en al in te doen. Als we ze dan nodig hebben, laten we ze op een bordje ontdooien en halen we de schil eraf. Je hebt dan een banaan die er niet uitziet, maar wel superveel smaak heeft. Door de rijpe bananen in de vriezer te doen verspil je niets en heb je altijd een goede basis voor een smoothie of andere heerlijkheden in huis.

banaan

Banaan; zo gebruik je die van ontbijt tot dessert

Waarschijnlijk was het eerste hapje in je leven geprakte banaan. Zullen we doorgaan? Ontdek hier de allerlekkerste recepten met banaan.

Ontbijt; de lekkerste ontbijtrecepten voor een goed ontbijt

Ontbijt; de lekkerste ontbijtrecepten voor een goed ontbijt

Gebruik deze ontbijtrecepten en je zet een goed ontbijt op tafel. Vers en zelfgemaakt! Recepten met vers fruit, kaas, zuivel, eieren en meer.

Bananenbrood met chocolade

Porties: 6 - 8 personen
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 250 gram bloem
  • 125 gram suiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • ¼ theelepel baksoda
  • ½ theelepel zout
  • 2 eieren
  • 100 gram boter
  • 450 gram bananen
  • 1 theelepel vanille-essence
  • 80 gram chocolade liefst zo puur mogelijk

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een bananenbrood met chocolade:

Smeer een bakvorm in met boter en bekleed met bakpapier. Rasp de chocolade of hak deze in kleine stukjes. Prak de banaan grof. Meng in een kom de bloem, bakpoeder, baksoda en het zout. Klop de boter met de suiker luchtig. Als de suiker met de boter bijna wit van kleur is, voeg je er de eieren een voor een aan toe. Voeg de vanille toe en roer goed door. Voeg het bloemmengsel toe en meng dit er kort door. Voeg nu de banaan toe en meng deze er kort door, het beslag hoeft niet glad te zijn het mag een rommelige structuur hebben. Voeg als laatste de vulling erbij, in dit geval dus de chocolade. Doe het beslag in je bakvorm en zet het bananenbrood met chocolade in een oven van 165 graden voor ongeveer 50 minuten tot een uur.

Gebruik een cakevorm van 30 cm voor of  een springvorm van ongeveer 24 cm doorsnede.

Tip: Je kunt er ook cupcakes van bakken. Pas dan de oventijd aan naar ongeveer 20-30 minuten al naar gelang de grootte van de cupcakes.

Geniet van dit heerlijke bananenbrood met chocolade.

Tafel lekker !!

DeelPin25TweetVerstuurVerstuur

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Tartaar van zalm en avocado
Recepten

Tartaar van zalm en avocadocrème

Spruitjes met cranberry en geitenkaas
Hoofdgerecht

Spruitjes met cranberry’s en geitenkaas; uit de oven

Romige aardappelschotel met kip en paprika
Hoofdgerecht

Romige aardappelschotel met kip en paprika

haring salade
Salade

Rode bietjes-haring salade

Broodje rosbief
Recepten

Broodje rosbief met huisgemaakte tartaarsaus

Cannelloni met zalm
Pastagerechten

Cannelloni met zalm, ricotta en venkel

paprikasoep
Soep

Paprikasoep van gegrilde paprika’s

gevuld eitje salade
Salade

Gevuld eitje salade; zelfgemaakt zo veel lekkerder

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Recepten met garnalen
Specials

Recepten met garnalen; een feestje op je bord!

Recepten met garnalen, je kunt er niet genoeg van hebben. Lekker, gezond, en in veel gerechten te gebruiken. Kook ook eens met garnalen!

Check het recept of lees de info
Oesters

Oesters; een feestelijk hapje!

slagroom

Slagroom

poké bowl recepten

Poké bowl recepten; ontdek deze varianten

Recept in de picture

Tartaar van zalm en avocado
Recepten

Tartaar van zalm en avocadocrème

 Met verse tartaar van zalm en avocadocrème zet je in een mum van tijd een prachtig gerecht op tafel. Perfect voor bijzondere gelegenheid!

Check het recept of lees de info
Spruitjes met cranberry en geitenkaas

Spruitjes met cranberry’s en geitenkaas; uit de oven

Romige aardappelschotel met kip en paprika

Romige aardappelschotel met kip en paprika

Handige kooktips

Decoreren met zoetzure groenten
Kookschool

Decoreren met zoetzure groenten

Maak de leukste en lekkerste decoraties met bijna geen moeite. Decoreren met zoetzure groenten geeft je gerecht net dat beetje extra.

Check het recept of lees de info
Soorten gedroogde erwten

Soorten gedroogde erwten; het overzicht

paneermeel

Paneermeel zelf maken; heel makkelijk!

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Liesbeth op Champignonsaus zelf maken is het allerlekkerst
  • Willy Holmes-Spoelder op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Ossenstaartsoep
  • Eric Hoyer op Ossenstaartsoep
  • Connie Derks op Kibbeling zelf maken; Gebakken vis naar jouw eigen smaak
  • Elise de Haan op Garnalenmousse in een glaasje
  • letta de Jong op Kibbeling zelf maken; Gebakken vis naar jouw eigen smaak
  • Catharina op Garnalenmousse in een glaasje
  • Elise de Haan op Hollandse borrelplank; een feestje!
  • Vera van Geresteijn op Hollandse borrelplank; een feestje!

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen