- 4 bananen
- 400 ml kokosmelk
- 200 ml melk, bij voorkeur magere
- 400 ml kippenbouillon
- 2 rode en groene pepers
- 1 ui
- 1 bosje koriander
- 20 gedroogde banaanschijfjes
- sap van 1 limoen
- 2 teentjes knoflook
- 2 theelepels olijfolie
- zout
Pel bananen, uien en knoflook en snij deze in stukjes. Snij de chilipepers in kleine stukjes.
Verhit de olijfolie in een braadpan. Fruit bananen, uien, knoflook en chilipeper boven een matig vuur onder regelmatig roeren gedurende 2-3 minuten.
Voeg kokosmelk, (magere) melk en kippenbouillon toe en breng het aan de kook. Draai het vuur laag en laat het mengsel ongeveer 15 minuten doorkoken. Voeg limoensap en zout toe.
Heet serveren met plakjes banaan, gesnipperde rode chilipeper, fijngehakte koriander en gedroogde bananenschijfjes.