Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Banketbakkersroom

0 854

Puddingbroodjes en tompoucen zijn zo gemaakt maar worden extra lekker als je zelf de banketbakkersroom even maakt. In een handomdraai heb je een geweldig product.

  • 1/2 liter melk
  • 2 eierdooiers
  • 80 gram suiker
  • 15 gram vanillesuiker
  • 50 gram bloem

Breng de melk aan de kook. Klop het eigeel de suiker en de vanillesuiker flink op tot zich een lint vormt als je de garde optilt. Voeg de bloem toe en meng deze goed. Giet daarna geleidelijk de kokende melk op de geklopte eieren terwijl je flink roert met een garde. Giet alles terug in de pan en plaats deze terug op het vuur. Laat de massa binden onder voortdurend roeren met de garde. Neem de pan daarna van het vuur, en laat deze afkoelen, roer regelmatig.

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer