Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Basilicumlikeur; lekker voor na de maaltijd

Een niet alledaags likeurtje deze basilicumlikeur, met zijn complexe maar toch frisse smaak. Een heerlijk likeurtje voor na de maaltijd.

3 1.139

Basilicumlikeur; lekker voor na de maaltijd – Basilicumlikeur is een niet heel alledaags likeurtje. Ook ik was enorm verrast toen ik het de eerste keer proefde. Het heeft een heerlijke complexe smaak die toch heel fris is. Zoals het aperitief de eetlust hoort te stimuleren, bevordert het digestief de spijsvertering. Een digestief is dus een drankje dat na de maaltijd gedronken wordt. En deze basilicumlikeur leent zich daar uitstekend voor. Lekker voor bij de koffie. Met of zonder ijs, net wat je zelf lekker vindt. We verwerkten de likeur ook in een mousse voor een heerlijke trifle.

Basilicumlikeur

 • 36 basilicum blaadjes
 • 1 liter alcohol
 • 1 liter water
 • 1 kilo suiker
 • 3 limoenen

Doe de alcohol en het water in een grote weckpot. Voeg de suiker en de basilicumblaadjes erbij en als laatste de rasp van de limoenenschil. Roer alles eens goed door elkaar. Sluit de weckpot en  zet hem op een donkere plaats gedurende vijf dagen. Op de vijfde dag roer je alles nog eens goed door. Laat de likeur nog twee dagen staan. Filter de likeur door een kaasdoek en bewaar in glazen flessen. De likeur komt het beste tot zijn recht, indien deze heel koud wordt gedronken met een ijsblokje.

Drink lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

3 Reacties
 1. Cecile zegt

  Bedankt! Ga ik snel eens proberen en daarna krijg je het resultaat te horen.
  Lieve groet Cecile

 2. Cecile zegt

  Welke alcohol gebruik je om deze basilicumlikeur te maken?
  Lieve groet Cecile

  1. Arianne zegt

   Hallo Cecile, ik gebruik zuivere alcohol die ik koop bij ons in een grootwarenhuis zoals Colruyt.. 🙂

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer