Basilicumlikeur; lekker voor na de maaltijd – Basilicumlikeur is een niet heel alledaags likeurtje. Ook ik was enorm verrast toen ik het de eerste keer proefde. Het heeft een heerlijke complexe smaak die toch heel fris is. Zoals het aperitief de eetlust hoort te stimuleren, bevordert het digestief de spijsvertering. Een digestief is dus een drankje dat na de maaltijd gedronken wordt. En deze basilicumlikeur leent zich daar uitstekend voor. Lekker voor bij de koffie. Met of zonder ijs, net wat je zelf lekker vindt. We verwerkten de likeur ook in een mousse voor een heerlijke trifle.
Basilicumlikeur
- 36 basilicum blaadjes
- 1 liter alcohol
- 1 liter water
- 1 kilo suiker
- 3 limoenen
Doe de alcohol en het water in een grote weckpot. Voeg de suiker en de basilicumblaadjes erbij en als laatste de rasp van de limoenenschil. Roer alles eens goed door elkaar. Sluit de weckpot en zet hem op een donkere plaats gedurende vijf dagen. Op de vijfde dag roer je alles nog eens goed door. Laat de likeur nog twee dagen staan. Filter de likeur door een kaasdoek en bewaar in glazen flessen. De likeur komt het beste tot zijn recht, indien deze heel koud wordt gedronken met een ijsblokje.
Drink lekker!
Bedankt! Ga ik snel eens proberen en daarna krijg je het resultaat te horen.
Lieve groet Cecile
Welke alcohol gebruik je om deze basilicumlikeur te maken?
Lieve groet Cecile
Hallo Cecile, ik gebruik zuivere alcohol die ik koop bij ons in een grootwarenhuis zoals Colruyt.. 🙂